PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Miksi minä entisenä yrittäjänä äänestän Vasemmistoliittoa ja syrjin Kepua?

Sain konkreettisesti kokea, että Keskustapuolue todellisuudessa syrjii yksityisyrittäjiä. Kaikista rankimmin jouduin kokemaan Keskustapuolueen kohtelun yrittäjää kohtaan, koska en ollut puolueen jäsen Keskustan hallitsemassa kunnassa ja maakunnassa. Siksi olen varoittanut yrittäjiä perustamasta ja investoimasta Keskustapuolueen valtaamille alueille.

Olin ideoinut, luonut ja perustanut yhdessä yhtiökumppanin ja veljieni kanssa Kainuuseen Sotkamon kuntaan yrityksen. Investoinut 465miljoonaa ja työllistänyt satoja paikkakuntalaisia. 90-luvun pankkikriisissä yrityksemme oikeudettomasti meiltä ryöstettiin ja 700milj.mk:n omaisuutemme muuttui yhdessä päivässä 190milj.mk:si, jolla hintaa pankki siirsi omalle roskapankilleen omaisuutemme. 

Minä ja veljeni menetimme omaisuutemme ja kotimme. 

Ainut Kansanedustaja, joka yritti ja myös auttoi minua, oli Vasemmistoliiton kansanedustaja Anne Huotari. Toiset tutut poliitikot ja virkamiehet eivät konkurssin jälkeen enää edes tervehtineet saatikka auttaneet, jos apua pyysin. Kansanedustaja Anne Huotari teki eduskunnassa monta kirjallista kysymystä yrityksemme kaappauksesta, majoitti minut, kun olin asunnoton, auttoi eläkehakemuksen tekemisessä. Oli tukena, soitti ja vastasi entisen yrittäjän puheluihin. Samaan aikaan Sotkamon Keskustapuolueen edustajat pyrkivät vain kampittamaan.

Olin koditon ja en saanut vuokrattua asuntoa luottotietojen takia, joten pyysin Sotkamon kuntaa, jonne olin luonut menestyvän yrityksen, työllistänyt satoja työntekijöitä ja yritys toi miljoonien verotulot kuntaan, vuokraamaan nimissään minulle asunnon, jonka vuokran olisin kunnalle maksanut sairauspäivärahastani. Keskusta johtoinen Sotkamon kunta kieltäytyi auttamasta, joten jouduin muuttamaan maasta, maanpakolaiseksi.

Maaliskuun alussa, 4.3.2019 sain Valtioneuvoston kansliasta asiapaperit, että Sotkamon Keskustapuolueen kunnanjohtaja, hallituksen- ja valtuuston puheenjohtajat olivat puoltaneet Kauppaneuvoksen arvonimen myöntämistä minun ansioluettelollani henkilölle, jolla ei ole mitään osaa ei arpaa yrityksen perustamiseen, saatikka, että hänellä olisi ollut tietotaitoa tai kykyä luoda minun yrityskonseptini, jota hän on hoitanut ja kopioinut muualle Suomeen ja ulkomaille. Näillä minun ansioilla Presidentti Niinistö palkitsi ansiottoman henkilön Kauppaneuvoksen arvonimellä 2013. 

Terveiset Mäntyniemeen yrittäjältä ja yrittäjäperheeltä, jonka yrityksen alihintaisen kaupan roskapankista valtiovarainministerinä hyväksyitte ja vielä luovutitte arvonimen ostajalle minun ansioillani.  Näinkö Suomea rakennetaan ja yrittäjyyttä arvostetaan?

Perustamamme yritys on työllistänyt jo 30-vuoden ajan satoja henkilöitä, tuonut elämisen mahdollisuudet tuhansille ihmisille Kainuussa. Verotuloja luomani yritysidea on tuonut varovaisestikin arvioiden 500mijardia euroa.

Tällaiseksi on Suomi ja Suomen maakunnat muuttuneet. Yhden puolueen hallinnoimiksi alueiksi, joissa ei yrittäjyyttä ja yrittäjää  arvosteta, jos ei ole Keskustapuoleen jäsen. Toivottavasti nämä vaalit tuovat muutosta ja seuraavat kunnallisvaalit tuovat demokratian maakuntiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Näistä linkeistä löydät tarkemmat tiedot, kun kotikuntani ei auttanut asunnon saannissa ja puolsi Kauppaneuvoksen arvonimen myöntämistä minun ansioluettelollani.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239299-t...

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201141-e...

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Harvempi näihin kohtaloihin tipahtaa. Toisaalta, kun ei paljoa tee, tuskin mahdollista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Omien suosiminen on ollut kunnissa perinteistä keskustalaista politiikkaa, saattaa olla vieläkin siellä missä se on mahdollista. Siihen sisältyy valitettavasti myös toisinajattelevien syrjintää, mikä on oikeastaan vielä pahempi asia.

Minulla ei ole tuollaisia talodellisia menetyksiä keskustahallinnon vuoksi ollut, mutta syrjintää koen kokeneeni. Olen tähän asti vaiennut asiasta, mutta tulkoon nyt julki kun tämä elon taival kuitenkin on jo loppusuoralla niin tuleepahan kerrottua.

Asuimme lappilaisessa keskustaenemmistöisessä kunnassa 1980-luvulla. Minua pyydettiin mukaan keskustan toimintaan, en lähtenyt. Seuraavissa kuntavaaleissa olin kuitenkin ehdokkaana toisen puolueen listoilla. Seuraus: kunnallinen perhepäivähoitaja jonka hoidossa lapsemme olivat sanottiin irti. Muut hänen hoidossaan olleet lapset saivat hoitopaikan muualta, mutta meidän lapsillemme ei paikkaa löytynyt.

Sinnittelimme muutaman kuukauden ajan sukulaisavun varassa, samalla kun hankimme uudet työ- ja päivähoitopaikat etelästä (Kanta-Häme)jossa ei puoluekantoja kyselty. Eläköitymisen jälkeen muutimme takaisin tänne pohjoiseen, mutta ei todellakaan samaan kuntaan josta lähdimme. Hautapaikkaakaan en sieltä halua, niin syntymäkunta kuin onkin.

Kaunaherra sai tässä myös selityksensä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Olen saanut vuosien kuluessa paljon vastaavaa palautetta, joista olen toisissa blogeissa kirjoittanut.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Entä jos tällaiset diilaukset, ja dissaukset ovat osa valtakunnan tapahtumia, jolloin vaikutuksenalaisina on tosiaan laajempaa kokijakuntaa?

Ihminen on aika hyvä verkostoitumaan, eikä sitä potentiaalia käytetä ainoastaan yleisen pohjan luontiin, vaikka kuvioita järjestetään kaikille.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ja seuraukset ovat vielä laajemmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset