PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Haluammeko oikeasti pysäyttää ilmastonmuutoksen ja muovin vahingot?

 • Kuvakaappaus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_väkiluku
  Kuvakaappaus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_väkiluku

Vaikuttaa siltä, ettei maailman valtioilla ole sitä tahtoa, joka täytyisi olla. Mitä auttaa meidän länsimaiden autojen päästöjen pienentäminen tai puulämmityksen lopettaminen? Onko paljonkaan apua siitä, että me länsimaat, joissa on vain 1miljardi ihmistä, eli 1.000miljoonaa, kun ns. länsimaiden ulkopuolella on kuusinkertainen määrä väestöä, 6miljardia kuluttajaa.

Länsimaissa, jotka kehittivät tämän itsemurhakoneiston, on katsottava peiliin, sillä tuhon syy on meissä. Meillä on nyt todellinen vastuu maapallon pelastamisesta, mutta yksin me emme voi sitä pelastaa. Rahan ahneudella se tuho alkoi ja maapallon pelastamisen ahneudella se voidaan pelastaa!

Maapallon kaikki valtiot on saatava mukaan ja aivan samoilla tavoilla, kun niiden väestö on saatu kuluttajiksi tuhoamaan ympäristömme ja ilmaston yhdessä meidän länsimaiden kanssa, että meillä on ollut yltäkylläinen elämä, ainakin harvoilla meistä.

Tässä muutama ehdotus ilmastonmuutoksen, muovijätteen ja ympäristön tuhon pysäyttämiseksi. Samalla rajat toisen valtion rahoituksellisen määräysvallan rajoittamiseen vieraassa valtiossa, sillä se vaarantaa toisen valtion ympäristön tuhoamisen ja maapalon globaalin hyvinvoinnin. Energianmyynnillä on rahoitettu asevarustelu:

 • Muovin käyttö luovanvaraiseksi, eli kaikkien muovituotteiden käyttöön on haettava lupa, joka myönnetään vain silloin kun korvaavaa tuotetta ei ole vielä kehitetty. Lupa myönnetään vain viideksi vuodeksi, jonka jälkeen lupa on uusittava.
 • Veroparatiiseissa olevat varat on kansallistettava yhteiseen maailmanvaltioiden kassaan, jolla torjutaan näitä maapalloa vahingoittavia toimia. Ne varat on hankittu maapalloa tuhoavilla toimilla.
 • Maailman väkirikkaiden maiden syntyvyys on saatava pysäytettyä yhteisellä tahdolla.
 • Maailman uskonnot on käännettävä vastustamaan lisääntymistä.
 • Valtioille valtavat sanktiot ympäristöä tuhoavista kaivoksista, metsien hakkuista ja vesien patoamisesta.
 • Uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen selkeä sanktioilla ohjaava tavoite.
 • Ympäristömyrkkyjen luvanvaraisuus ympäri maapalloa, jota on valvottava yhdessä ja pyrittävä etsimään sellaiset torjunta-aineet, jotka eivät vahingoita elollista luontoa ja kasveja
 • YK:lle valtaa ja voimaa niin, että ilmaston ja ympäristön tuhoa ei voi mikään valtio veto oikeudella vastustaa.
 • Ydinaseiden valmistus ja varustus on päätettävä yhdessä YK:ssa, joissa päätöksissä veto oikeutta ei voi käyttää.
 • Niiltä mailta, jotka myyvät energiaa, öljyä, kaasua tai sähkö on vaadittava asevarustelusta luopumista, sillä energian myynnillä rahoitetaan asevarustelua. Ydinaseet tuhoavat loputkin maapallosta, Putin jopa hyväksyi sen ajatuksen.
 • Ylikansalliset yhtiöt on otettava maailmanlaajuiseen valvontaan ja niille on määriteltävä markkinaosuusrajat, joiden ylittämisestä tuntuvat sanktiot. Ylisuuret markkinaosuudet on purettava ja jaettava pienempiin yksiköihin, jolloin niiden valta tuhota maapalloa pienenee.
 • Rahoitussektori eli pankit on saatava pienentymään niin, että jokaisessa valtiossa toimivien rahoituslaitosten markkinaosuus ei saa ylittää 25%:a valtiossa toimivista rahoitusmarkkinoista.
 • Perintäyhtiöiden toimintaa ei saa sallia veroparatiiseista käsin.
 • Yhden vieraan valtion rahoituksen ylittäminen toisen valtion ja kuluttajien rahoituksesta ei saa ylittää 25%:a, sillä muuten se voi ottaa hallintaansa valtion määräysvallan.
 • Paikallisen elintarviketuotannon tukeminen ja tukirahat kerätään ylimääräisillä veroilla tuontituotteille, jotka kilpailevat paikallisten tuotteiden markkinaosuuksista. Rajat määritellään maakunnittain ja valtioiden kesken.
 • Täysi stoppi elintarviketuotannon ja sekä liha- ja kalatuotteiden jatkojalostukseen toisissa valtioissa.
 • Te lukijat ja media löydätte varmaan paljon enemmän ratkaisuja ja näkemyksiä kauniin ja ainutlaatuisen maapallomme säilyttämiseksi, mutta se tarkoitta myös henkilökohtaisia uhrauksia, mutta myös maailman laajuista ymmärrystä syistä ja seurauksista.

 

Maapalomme hyvinvoinnin puolesta on nyt todella taisteltava, ei aseilla vaan asenteilla!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Palautetaan maailma kertaheitolla keskiajalle, mieluusti vielä pimeälle sellaiselle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sinne näyttä suunta olevan, mutta ilman maapallon syöpäläisiä ;-)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ainoa mihin et puuttunut oli yritysten toiminta vaan ulkoistit sen muiden ongelmaksi.

Niin kauan kun tätä vastuun siirtämistä harrastetaan ei tule tuloksia.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Useassa kohtaa viittaan yrityksiin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Valtioille valtavat sanktiot ympäristöä tuhoavista kaivoksista, metsien hakkuista ja vesien patoamisesta."

Mites ne kaivosyhtiöt?

Miten sijoittajien vastuu yriyksissä?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Ehkä kannattaisi huomioida Suomen hallitusohjelmassa, EU vaaleissa ja Suomen EU:n puheenjohtajuuskaudella"

"Valtioiden ja ympäristöjärjestöjen toimet eivät riitä, tutkijat toteavat. Huomio on siirrettävä yksittäisten lajien ja paikkojen suojelusta järjestelmiin muutoksen taustalla, kuten kulutukseen ja kauppaan.Vaakalaudalla ovat villieläinten lisäksi nyt elävät ihmiset ja heidän jälkipolvensa.

ELÄMÄÄ ylläpitävät järjestelmät planeetallamme ovat romahtamispisteessä, varoittavat maailman johtavat tutkijat.

YK julkaisee maanantaina valtavan tutkimusraportin, joka kokoaa yhteen kokonaiskuvan maapallon luonnon ja lajiston tilasta. Tutkimuksesta medialle vuotanut 1 800 sivun luonnos on karua luettavaa: jopa miljoona lajia on vaarassa tuhoutua, useimmat lähivuosikymmeninä, kertovat uutistoimistot."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006093987.html?...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ostappa Matti Virtasen "Ilmastopaniikkia - hoito-opas" kirja että saisit rauhan, ja lahjoita se lukemisen jälkeen HS toimittajille että hekin saisivat rauhan ja rauhottuisivat, heh.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No enpä osta, parempiakin kirjoja on tarjolla. Mitä minä teen teoksella jossa joku taloustoimittaja esittelee tietämättömyytensä koko laajuutta?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ihan hyviä ideoita/utopioita!

En moiti, päinvastoin olen suurimmalta osalta samaa mieltä kanssasi, mutta,,,

Näitä tosin ei vielä pitkään pitkään aikaan ole toiveitakaan saada edes osittain läpi! Syynä siihen on ahneus ja rahanhimo, joka on vallanut "lähes" kaikki ihmiset ja kansat.

Ja Globalisaatio on siihen ainut syyllinen! Se johtaa maailmaa ja takaa sen tuhoutumisen, vaikkakin sitä markkinoidaankin sen pelastamisen airueena!
Susi lammasten vaateissa, erään maailman ylivoimaisesti suurilevikkisimmän kirjan, Raamatun, mukaan!

Yksi kohta hyvissä ideoissasi särähti korvaani hiukan!
Tämä! "Ympäristömyrkkyjen luvanvaraisuus ympäri maapalloa, jota on valvottava yhdessä ja pyrittävä etsimään sellaiset torjunta-aineet, jotka eivät vahingoita elollista luontoa ja kasveja"!

Kaikki rokotteet, lääkkeet ja myrkyt on kehitetty ja niiden ainoa tarkoitus on hävittää/estää rikkakasvien kasvu ja taudinaiheuttajat. Eikö olekin valtava paradoksi!

Ne kaikki ovat tärkeä osa elollista luontoa, jopa niin, että ilman niitä elollinnen maailma ei olisi mahdollista. Ihminen itse on paras esimerkki siitä. Kehittäessään hyvyyksissään lääkkeet ja rokotteen hän on itse aiheuttanut tämän ympäristökatastrofin, jonka ilmentymä väestönräjähdys, tuhoaa luonnon ja jota nyt yritetään verotuksella lievittää. Onko yksikään vero koskaan tuonut mitään hyvää mihinkään pitemmässä juoksussa? Tuskin!

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

"Maailman väkirikkaiden maiden syntyvyys on saatava pysäytettyä yhteisellä tahdolla.
Maailman uskonnot on käännettävä vastustamaan lisääntymistä"

Siinäpä kaksi vaikeinta asiaa YK:ssa esitettäväksi. Miksei IPPC/YK puutu juurisyyhyn?
Koska uskonnot!?
Tehtaat ja liikenne ovat olemassa vain koska täyttävät ihmisten tarpeita. Jos ihmisiä olisi puolet vähemmän, olisi päästöjäkin puolet vähemmän maalaisjärjellä ajateltuna.
Koskisi siis myös ns länsimaitakin ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset