PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Jo puolet luottotiedottomista on siirtynyt äänestämään Perussuomalaisia

Suomen politiikassa on ottamassa vallan syrjäytetyt kansalaiset, luottotiedottomat ja ulosotossa olevat ylivelkaiset, joita on jo puolimiljoonaa. Heidän edustus on vahva jo nykyisessä Eduskunnassa. Kiitos siitä Kepulle, Demareille ja Kokoomukselle, jotka ovat sivuuttaneet yksityisyrittäjät ja kuluttajat, heidän oikeusturvansa jo 28-vuotta, Esko Ahon hallituksesta ja Koiviston konklaavista lähtien.

Väitän että, vähintään joka toinen luottotiedoton äänestää Perussuomalaisia, sillä ns. vanhat puolueet eivät puuttuneet ajoissa kuluttajien pikavippeihin ja velallisten oikeusturvan parantamiseen, vaan tukivat velkaa tyrkyttäviä pankkeja ja pikavippifirmoja. Poliitikot edesauttoivat lainsäädännöillä tätä kehitystä ja samalla ylikansallisia veroparatiisista operoivia perintäyhtiöitä. Tämä on se poliitikkojen luoma kansallinen uhka. 

Suomessa Perussuomalaiset, ja heidän kumppaninsa muualla Euroopassa, valtaan päästyään eivät tietenkään halua parantaa heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten asemaa, sillä se tarkoittaisi äänestäjien ja poliittisen vallan menetystä. 

Sama tilanne on useassa Euroopan maassa. Italiassa, Espanjassa, Kreikassa… Kiitos siitä ex-talouskomisaari Olli Rhenille. Hän onnistui pysäyttämään paikallisen yksityisyrittäjyyden ja loi samalla rajattomat mahdollisuudet ylikansallisille yhtiöille ja rahoittajille laajentua Euroopassa. Luoden useaan maahan monopoliaseman ylikansallisille ja paikallisille monopoliyhtiöille eri aloilla; palveluille, kaupalle, tuotannolle, rahoittajille ja medialle. Siitä seurasi paikallisten yksityisyritysten konkurssit ja paikallisten työttömyys. Kansalaisten kotien menetykset, asunnottomuus, nuorten syrjäytyminen, köyhyys, jatkuva työttömyys, tyytymättömyys ja arvojen koventuminen. Konservatiivisten arvojen nousun ja niiden arvoja korostavien puolueiden äänestämisen.

Jos tulevat hallitukset, Suomessa ja Euroopassa, eivät puutu näihin kansalaisten, paikallisten yrittäjien ja valtion perusarvojen palauttamiseen ja parantamiseen, niin edessä on hitlereiden ja stalinien valtaan nousu. Euroopan ajautuminen totaaliseen hajoamiseen, josta seurauksena on Euroopan valtioiden sotilaallinen heikentyminen ja Venäjän vallan vahvistuminen ja todellinen sotilaallinen uhka valtioiden itsenäisyydelle.

Tätä kehitystä on edesauttanut ulkomailta tullut rahoitus poliitikoille ja virkamiehille, niin Suomessa kuin muissa Euroopan valtioissa. Kymppitonnin ulkomaalaisella luottokortilla on voinut ostaa vieras valtio poliitikkoja ja virkamiehiä. 

Eikö Suomessa ole edes yhtä isänmaallista Eurooppalaista poliitikkoa tai mediaa, joka kertoisi omalla kasvolla ja äänellä tämän vaarallisen kehityksen? Vai eikö tätä ymmärretä?

Älkää jättäkö ylivelkaisen kansalaisen ainoaksi haaveeksi uuden elämän aloittamiseksi sitä, että Suomen miehittäjä antaa velat anteeksi heti!

Ehkä olisi parempi ottaa valtiolle velkaa ja maksaa kaikkien nyt ulosotossa olevien velallisten velat ja perustaa valtion perintäyhtiö, joka perisi ilman lisäkuluja. Velanantajille vastuu annettavasta velasta, ettei velkaa annettaisi sellaiselle henkilölle, joka velasta ei tuloillaan selviä, silloin velanantajalla ei ole oikeutta periä velkaa. Velkavankeus tuhoaa velallisen jo vuodessa yhteiskunnan ulkopuolelle, eli velkasaneerausajaksi yksi vuosi. Velan vakuuksien realisointi erityisen valvonnan alle, että yhtään realisointia ei tapahdu alihintaisesti. Konkurssipesänhoitajan määrää ja sitä valvoo erillinen riippumaton taho. ”Heikomman suoja” otettava huomioon jokaisessa velkomusasiassa. Tavarakaupassa velan vakuutena vain ostettu tavara, muuta vakuutta siitä ei voi vaatia. Yrittäjälle oikeusturvavakuutus, joka kattaa myös yrittäjän konkurssitilanteessa. Tässä muutama vinkki näin alkajaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Kaikkien suomalaisten edun mukaista olisi äänestää Liisa Mariapori EU-parlamenttiin ajamaan suomalaisten yksityishenkilöiden, yrittäjien ja muuten viranomaisten mielivallan kohteeksi joutuneiden Suomen kansalaisten oikeusturvaa. Puolueista riippumatta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Jos tulevat hallitukset, Suomessa ja Euroopassa, eivät puutu näihin kansalaisten, paikallisten yrittäjien ja valtion perusarvojen palauttamiseen ja parantamiseen, niin edessä on hitlereiden ja stalinien valtaan nousu."
Vaikka en näekään tilannetta ihan noin uhkaavana, niin pidän historiallisena faktana, että Hitlerin valtaannousu ei perustunut pelkään propagandaan, vaan myös saksalaisia kurjistaneeseen taloudenpitoon. Itse asiassa valtaannoussut Hitler korjasi Saksan taloutta, vaikka sitten sotavarusteluun. Mutta se korjaushan osoitti, että vikaa oli taloudessa.

Hitleriä vastustanut vastaporpaganda ei toiminut, ainakaan riittävästi. Syyksi arvelisin, että olosuhteet puhuivat Hitlerin puolesta. Tästä on hyvä ottaa oppiksi.

Eikä minulla olisi mitään sitä vastaan, että Rinteen hallitus laittaisi asioita kuntoon, vaikka samalla PeSun kannatus sitten hupenisikin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Aika luonnollista luottotiedottomilta. Pyrkivät tukeutumaan vertaisiinsa, koska persujen kansanedustajistakin puolet on lehtitietojen mukaan luottotiedottomia :D

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Joo... hyvä noiden naurettavien kurjien kannalta, että ovat saaneet eduskuntaan sellaisia, jotka ymmärtävät sitäkin puolta elämästä.

Kysymys kuuluukin:
pitäisikö tuollaisia eduskuntaan kuitenkaan päästää... velkaista roskajoukkoa?

Laitetaan muutama naurunaama sille:
:D :D :D :D :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos omat (raha)asiat eivät ole hallinnassa, ei oikein ole edellytyksiä päättää muidenkaan asioista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #6

Pitäisikö sitten ottaa äänioikeus pois luottotiedottomilta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #7

Ei, mutta kansanedustajaksi ei pitäisi päästä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Olen kyllä sitäkin mieltä, että jos rikosrekisterissä on vapausrangaistus, vaikka ehdollinenkin, sen tulisi estää ehdokkuus. Suomessa pitää tehdä aika paljon, että tuomitaan sakkoa kovempaan rangaistukseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Mielestäni voitaisiin palata vanhaan käytäntöön, jossa oikeusistuimet voisivat julistaa vakavaan rikokseen syyllistyneet kansalaisluottamusta vailla oleviksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #6

#6

Vähän turhan suoraviivaisesti ajateltu, jos ei tiedä MIKSI ne raha-asiat ovat rempallaan.

Mutta hauskaa sellaisille on kuitenkin naureskella...ja antaa se myös tunteen omasta paremmuudestaan.
Ainoastaan niuhottajat ovat sitä mieltä ettei fyysisille ominaisuuksille tai sosiaaliselle asemalle (esim. köyhyydelle) muka saisi naureskella....PÖH!

Toisaalta demokratian hulluuteen kuuluu sellainen hölmöys, että jokainen voi äänellään kertoa mielipiteen kenellä on edellytyksiä toimia päättämässä asioista... joku vielä antoi tämän oikeuden köyhillekin.
Sitten ne äänet lasketaan jne.

Suomessa vielä sellainenkin tyhmyys, että lähes kaikilla on sama oikeus olla ehdokkaana....jopa köyhillä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Voivoi, lisää köyhiä ja luottotiedottomia muiden tiedottomien lisäksi eduskuntaan. Silloin kun kansanedustajuus on sosiaalisen nousun tie, asiat ovat huonossa jamassa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #10

#10

Kommenttini avain on siinä, että luottotietojen menetyksen syy voi olla mikä tahansa.
Syy voi olla oma tai täysin ilman omaa syytä.

Siksi on virheellistä luokitella "luottotiedottomiin/-tiedollisiin" sekä tehdä tuosta johtopäätöksiä.

Nuo mainitsemasi "muiden tiedottomien joukko" onkin sitten oma juttunsa... mutta ikävä kyllä niidenkin roolista päättää kansa.

Ja kyllä... asiat ovat huonossa jamassa ja se on pohjasyy monen luottotiedottomuudelle, enkä oikein jaksa uskoa että tämä on se hallitus joka tuota jamaa parantaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

Kansanedustajaehdokkaille pitäisi olla jonkinlainen pääsykoe, jossa testattaisiin onko ehdokkaalla tarvittavia kansalaistaitoja osallistua asioista päättämiseen. Samalla tulisi testata ehdokkaan tietotaso.

Kun luki kansanedustajaehdokkaiden kirjoituksia niin kyllä kylmäsi, niin surkeita tiedot ja käsitykset asioista yleensä olivat. Useimmilla nytkin valituista ei tulisi olla minkäänlaista osaa päättää yhteiskunnan keskeisistä asioista. Onneksi en asu Suomessa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #13

#13

Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Kun ajattelee että siellä on istunut Juha mieto... mies joka juuri ja juuri osaa lukea.
Meriiteillä:
"hyvä hiihtäjä"

Mikko alatalo meriiteillä "huono laulaja"
Tanja Karpela ..." "

Kansa saa aina ansaitsemansa päättäjät

Itse tosin en antaisi kansan edes päättää päättäjistään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

Joo, täällä päin ei kansa valitse päättäjiä, vaan nämä tulevat meriittien kautta ”Administration Organisation”-systeemin kautta. Ja niinpä meritokratian ansiosta kehitys on sen mukaista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

"Syy voi olla oma tai täysin ilman omaa syytä."

Oma syy tai sellaisten riskien realisoituminen mitä ei olisi voinut kuvitella.

Itseasiassa on mahdollista myös yksilöön, lainanottajaan liittyvä syy missä lainaa ottava ei ole mieleltään ihan tilanteen tasalla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mania

Tuokin on riittävä syy että vastuuta pitää olla myös lainanmyöntäjällä.

Nyt on vähän hämmentävästi semmoinen systeemi että melkein kannattaisi lainata kaikki rahat pikavippeinä kelle tahansa kuka vain suostuu sen ottamaan ja sitten antaa vaan voudin kyniä rahoja seuraavat 15v.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #8

"Vähän turhan suoraviivaisesti ajateltu, jos ei tiedä MIKSI ne raha-asiat ovat rempallaan."

Niin... Suomessa voi kyllä saada raha-asiat sekaisin myös itsestä riippumatta, jonkun riskin realisoituessa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tuo oli tarkoitettu "hyväntahtoiseksi" huuleksi, mutta arvasin kyllä että siitä tulee palautetta :)

Yleisesti ottaen haluaisin kyllä eduskuntaan päättäjiksi henkilöitä, jotka osaavat hoitaa niin maan kuin omia asioitaan keskimäärin paremmin kuin me tavan kansalaiset. Jo taas ajatellaan, että kansanedustajien pitää edustaa läpileikkausta kansasta, niin Hakkaraisen tapaisten häiriköitä ja juoppoja edustavien lisäksi eduskuntaan pitäisi saada varmaan yksi kiintiöpedofiili jne.

Tässä meikäläisen persaukisen ja ylivelkaantunen (ei kuitenkaan luottotietojaan menettäneen) mietteitä ... ja ne hymiöt :D :D :D

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #14

#14

Kyllä minä sen ymmärsin ja provosin sinut vastaamaan.

Neuvo:
Älä koskaan selittele sarkasmiasi jos tuntuu ettei se uppoa, vaan lyö lisää löylyä.
Kyllä ne ymmärtää kenen tarvitsee
Lisäksi saat vielä kritisoijat näyttämään entistä tyhmemmiltä, kun osoittavat etteivät tajua.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #17

Näin arvelinkin, kaikki eivät välttämättä ymmärrä ...

Tiedän, että luottotietonsa menettäneissä on paljon yrittäjiä, jotka ovat aikoinaan työllistäneet paljon ihmisiä ja tuottaneet Suomelle vaurautta ja verotuloja, ilmeisesti blogistikin. En missään nimessä halua mollata enkä syyllistää heitä, omat saavutukseni elämässä ovat huomattavasti vaatimattomammat.

Mielestäni ei ole kuitenkaan meriitti,että kansanedustajista niin monella (ja suhteessa eniten perussuomalaisilla, siitä tuo ensimmäinen kommenttini) on jopa suhteellisen tuoreita ulosottoja ja luottotieto-ongelmia. Minut se pistää Maxin lailla miettimään, voiko heidän käsiinsä uskoa päätäntävaltaa Suomen taloudesta. Varsinaisista rikoksista tuomitut ovat tietysti vielä paljon ikävämpi juttu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Suomen politiikassa on ottamassa vallan syrjäytetyt kansalaiset, luottotiedottomat ja ulosotossa olevat ylivelkaiset, joita on jo puolimiljoonaa. Heidän edustus on vahva jo nykyisessä Eduskunnassa."

Kirjoituksessasi oli kyllä jotain asiaakin mutta näetkö luottotiedottomuuden jotenkin hyveenä politiikan teossa? Oletko ajatellut mitä todella tapahtuu jos nämä luottotiedottomat saavat vallan, se ei kaikilta osiltaan taida olla toivottava tilanne. Luottotiedottomiakin on monenlaisia ja monesta syystä joten politiikanteko saattaisi olla etukäteen arvaamatonta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Luottotiedottomuus ei ole hyve, mutta köyhyyden kokeminen jossain kohtaa elämää on.

Sitä ei välttämättä ymmärrä muuten.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oma näkemykseni luoton myöntämisestä olisi sellainen, että jos asiakas todetaan maksukyvyttömäksi, kaikki perintäkulut, korot ja ulosottomaksut pois että lyhennetään vain pelkkää pääomaa.

Tämän pitäisi siirtää vastuuta luotonantajalle että toiminta pysyy vastuullisena, koska muuten tulee luottotappioita.

Hinnan muodostuminen nyt sitten on "korkein tarjous" että siihen on hankala vaikuttaa. Parastahan se olisi itse realisoida omaisuus ennen kuin vouti sen tekee.

Suomi vähän semmoinen maa että kahta asiaa pitää välttää viimeiseen asti: Ulosottoa ja toimeentulotukea.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Suomi vähän semmoinen maa että kahta asiaa pitää välttää viimeiseen asti: Ulosottoa ja toimeentulotukea."

Ennen noita mainitsemiasi asioita täytyy viimeiseen asti välttää velkaantumista yli maksukyvyn. Nykymaailma vain tuppaa olemaan sellainen että ulkomaanmatkoille pitää päästä vaikkei olisi varaakaan ja sitten otetaan velkaa kun sitä on helposti saatavissa. Kaikki vippivirmat pitäisi lailla kieltää ja keskittää luotonanto vain vakavaraisille pankeille ja niillä pitäisi olla oikeus selvittää asiakkaan velanmaksukyky ennen lainapäätöstä. Maksukyvyttömyys tietenkin voi olla seurausta monenlaisista tapahtumista mutta nämä nykyään paljon puheena olevat vippivelalliset ovat kyllä ihmisten hyväksikäyttöä mitä suurimmassa määrin ja yhteiskunnan hyväksymää velkavankien orjuuttamista.

Tälle ryhmälle ei persujen äänestäminen tuo pelastusta vaikka heistä jokainen äänestäisi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Vuonna 1982: https://www.youtube.com/watch?v=o_0q12kKH-A

Nykysuomi:

Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja köyhään
Jossa jo esi-isät
Persaukiset tottakai
Maksoivat verot, laskut jos niihin rahaa jäi

Perinteisen miehen kohtalon
Halus välttää poika tuo
"En koskaan ala yrittää
Enkä koskaan lapsia tee
Tai pankki, vie talon"

Ulosottomies pyytää velkoja maksamaan
Vaan en tahdo tehdä koskaan lailla isin
Mut kun työnvälityksestä työtä ei saa
Hälle velkojan koura tuottaa korkoja

Niin Turmiolan Tommi taas herää henkiin
ja herrojen elkeet tarttuvat renkiin
Kohti laukkaa sossunluukkua

Se miehen epätoivoon ajaa
Kun älypuhelin hajoaa
Enää ei riitä raha maitoonkaan
Tyhjä kaappi tuijottaa
Kun nälkä hajottaa

Keskeltä konkurssien, jälkeen laman
Isät ylpeinä katsovat poikiaan
Työttömyys, velka, nyt keikkui malja
Ulosotto, poliisi ja viimeinen kalja

Tämä tuhansien persaukisten laulujen maa
jonka tuhansiin järviin juosta saa
Katajainen kansa, jota Sipilä määrää
Sitä mittaa raha, ja velka määrää
Jonka lauluissa hukkuvat elämän valttikortit
Ja kiinni pysyvät luottokortit
Einari Epätoivosta ne kertovat

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #25

Hieno runo, vielä kun kerrot miten se liittyy siihen että:"Jo puolet luottotiedottomista on siirtynyt äänestämään Perussuomalaisia".
http://www.eppunormaali.fi/
Näistäkin taitaa harva olla köyhyyttä kokenut omakohtaisesti.

Ei kaikki köyhät kuitenkaan tyhmiä ole, eikä varkaita, vaikka sinä väitätkin että köyhyyttä voi ymmärtää vain itse sitä kokemalla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

Persut vähän koittaa vedota sellaisiin äänestäjiin jotka kokevat tyytymättömyyttä vallitsevaan tilanteeseen ja ymmärrän jos on paljonkin ulosottovelallisia äänestäjissä.

En väittänyt että köyhyyttä voi ymmärtää vain itse sitä kokeilemalla. Sanoin että jos sitä ei ole kokenut missään vaiheessa, sitä ei välttämättä ymmärrä.

Suomessa se käytännössä tarkoittaa sitä, että likviditeetti ei riitä ostamaan maitoa edes velaksi kun kaikki mahdolliset varat käytetty.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nykyäänhän on niin, että ne jotka maksavat käteisellä ovat menettäneet huonon taloudenpitonsa johdosta luottokortinsa !

Pelkän käteisen käyttö merkitsee, että henkilö on niin surkeassa jamassa, ettei hänelle myönnetä edes luottokorttia.

Henkilö ilman luottohistoriaa on epäilyttävä, kun taas ranskalaisen mielestä rahaa ei kannata käyttää, jos sitä ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset