PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Aäni Perussuomalaisille on ääni Putinille

Nyt se sitten tiedetään, että Perussuomalaisille sotaveteraanitkin olivat vain äänten kalastelua ja vallan tavoittelua.

Aivan käsittämätöntä politiikkaa suomalaiselta puolueelta. Suosittelisin käyntiä Sankarihautausmaalla ja miettimään, että onko Suomen itsenäisyydelle vaara Euroopan yhtenäisyydestä vai Venäjästä?

Kävin eilen äänestämässä, sillä nyt täytyy äänestää vastaan Euroopan hajottamista, inkvisition nousua uskonkiihkon mukana. Äänestin Putinin politiikkaa vastaan Suomen Eurovaaleissa. 

Vaikka Suomen politiikkaa on hoidettu omaa etua tavoitellen, niin ratkaisu ei ole se, että annetaan nyt Eurovaaleissa valta heille, jotka luovat anargiaa, vastakkainasettelua kansalaisten ja Euroopan valtioiden välille. Nyt ei saa antaa tukea Venäjän harjoittamalle sotaretoriikalle, vaikka heidän propaganda kuulostaa houkuttelevalta.

Ei ole mitään järkeä äänestää Euroopan poliittisiksi päättäjiksi henkilöitä, joilla ei ole pienintäkään tarkoitusta parantaa kansalaisten elämää, työllistymistä ja tavallisen arjen turvallisuutta lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille, eli Eurooppalaisille perheille. 

Osalle ehdokkaista vaalit ovat vain keino päästä hajottamaan, metelöimään ja pysäyttämään meidän yhteisten asioiden käsittely sekä vahingoittamaan myös Suomea. Niillä tavoilla toteutetaan Putinin toiveita, eli heikennetään Euroopan Unionia. Toisilla ehdokkailla ei ole mitään halua edes tutustua, saatikka ymmärtää EU:n tuomia yhteisiä etuja.

On aivan eri asia pyrkiä Euroopan parlamenttiin vaikuttamaan ja korjaamaan sen heikkouksia ja vahvistamaan sen hyvin puolia. Älä ajattele vain itseäsi äänestäessä, vaan pidä mielessäsi lapsesi, lastenlapset ja muut läheisesi, että minkälaisen lähitulevaisuuden äänelläsi heille luot?  

Arvokas Eurovaalien ääni kannattaa antaa vain niille ehdokkaille, joiden puolueen arvot vastaavat Suomen hyvinvointivaltion arvoja ja tulevaisuuden tavoitteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (173 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Otsikon väite olisi syytä näyttää toteen edes jonkinlaisella logiikalla eikä pelkällä heitolla, joten antaapa kuulua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Huhtasaari ainakin sanonut tavoitteeksi EU:sta irtautumisen videoblogissaan niin ihmettelen mitä kummaa se tuolla ehdokkaana tekee?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Seuraa aikaasi. Euroopan putinistit kokoontuvat tänään Matteo Salvinin johdolla Milanossa, mukana myös Laura Huhtasaari. Vai eikö putinisti ole se, joka poseeraa Putin-T-paidassa Euroopan parlamentissa ja Moskovan Punaisella torilla?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kokoukseen voi osallistua vaikkapa ottaakseen selvää, mistä siellä puhutaan – eihän se itsessään vielä tarkoita sitoutumista mihinkään.

Onko Sinulla siis esittää meille todiste Laura Huhtasaaren tai jonkun muun perussuomalaisen poseeraamisesta Putin-T-paidassa Euroopan parlamentissa tai Moskovan Punaisella torilla? Ole hyvä, julkaise kuvamateriaalisi ja anna siihen linkki, kiitos!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Persut ovat alunperin nousseet synenergiassa bäckmannilaisten kanssa. Hommaforum hyysäsi Ilja Janitskia vuosikausia. Persujen asenteet ovat venäläisiä. Ja estetiikka yhtä vulgaari. Persujen trollaustekniikka on sama kuin koko putinistisen äärioikeiston.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #28

Sini: ... "Persujen asenteet ovat venäläisiä. ..."

Uskoisin tässä enemmän Halla-Ahon näkemystä. Persuissa on myös suomailaista eliitimpää väkeä. Yleensäkin, väkeä enemmän kautta laidan.

Tuohon voi mahtua venäläisyyttäkin, tosin merkittävän tästä saa kyllä, jos aiheen ottaa omakseen. Ehkä intressiä on.

Vaikea sanoa ihan vakuuttavasti äskeistä. Trendi on mahdollinen, koska intressit on löytää tällainen asetelma, jolla on ottajansa, puolin ja toisin.

Ei kiva juttu.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #28

Onpas paksuja väitteitä.

Backman hääräsi Suomessa SAFKA:n, eli Suomen antifasistisen komitean riveissä. Kun lähdet etsimään lisätietoa SAFKA:sta, google ohjaa sinut Antifa:n sivuille.

Keskeisiä Antifan toimijoita Suomessa on Li Andersson ja Dan Koivulaakso. Ja kaiken kukkuraksi, Yhdysvallat on nimennyt väkivaltaisen Antifan terroristijärjestöksi. Hallitusneuvotteluissa pätsästelevä Dan Koivulaakso on kehoittanut väkivaltaan politiikan teossa.

Sini taitaa itsekin olla terroristijärjestö Antifan kannattaja. Menisit töihin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #27

"Onko Sinulla siis esittää meille todiste Laura Huhtasaaren tai jonkun muun perussuomalaisen poseeraamisesta Putin-T-paidassa Euroopan parlamentissa tai Moskovan Punaisella torilla?"

Tällaisellako on tosiaan jokin painoarvo? Ei hemmetti..

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #30

Se on tähän mennessä kaikkein painokkainta aineistoa, johon tässä keskustelussa on viitattu blogin otsikon väitteen tueksi, esittämättä siitä varsinaista näyttöä. Jos Sinulla itselläsi on esittää siitä jotain painokkaampaa, niin ole hyvä ja annahan kuulua!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #33

No ei ole,koska sellaisella ei ole nykyään enään mitään painoarvoa,jos joku pitää jotain paitaa päällänsä.

Sellainen saattoi painaa jotain joskus sakealla 70-luvulla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #27

Yllättävän kova hinku on sinulla Mononen selittää näitä persujen jatkuvia munauksia. Jos myös Huhtasaari vetää tänään Putin- paidan päälle niin sinä olet täällä ensimmäisenä vaatimassa lisää " näyttöä." : D

Jos Huhtasaari menee äärioikeiston vaalikampanjan päätapahtumaan vain turistiksi, niin sinun kuuluisi esittää siitä "näyttöä."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Jos sillä onkin se Putin-paita päällä, niin Mononen ei usko ellei näe että Huhtasaaren toiseen pakaraan on tatuoitu Putin ja toiseen Stalin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #49

Tähän on ainakin yksi selitys, jonka olen huomannut näissä blogeissa: NATOon hinkuavat ovat alkaneet kannattaa persuja (Halla-aho) kyllästyttyään kokkkareiden hitausmassaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #147

Viittaamasi ja tarkoittamasi "Nato-kannattajat" ovat levittäneen Venäjälle hyödyllistä propagandaa vuosien ajan. Liioitelleet Venäjän aseistusta ja uhkaa Suomelle. Siten viljellään pelkoa, jolla saadaan 3/4 suomalaisista pysymään venäjä-mielisinä. Samalla toisen laidan propagandistit pääsevät levittämään "ystävyysliturgiaa".

Vaalien edellä samat profiilit kehottavat seuraajiaan äänestämään venäjä-mielisiä persuja ja olemaan äänestämättä perinteisiä nato-puolueita, niin kuin jo totesit. Ei siis mitään yllättävää muutosta tapahtunut.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tänään ei ehkä oikeistopopulismin parhaita päiviä .Kurz ja Strache pitävät parhaillaan neuvonpitoa.Varmaa on,että Strache lähtee, mutta hallituskin voi hajota.Iltapäivällä ollaan viisaampia.Taustalla luonnollisesti Venäjä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"On aivan eri asia pyrkiä Euroopan parlamenttiin vaikuttamaan ja korjaamaan sen heikkouksia ja vahvistamaan sen hyvin puolia. Älä ajattele vain itseäsi äänestäessä, vaan pidä mielessäsi lapsesi, lastenlapset ja muut läheisesi, että minkälaisen lähitulevaisuuden äänelläsi heille luot?"

Siksipä äänestämistä olikin pohdittava siltä kantilta, että kenelle annettu ääni parhaiten estää Euroopan muuttumista a) dystopiseksi diktatuuriksi b) paskalandiaksi.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Stalin oli aika yksioikoinen, kysenalaistavia ääniosuuksia kohtaan. Kun tällainen menetelmästö käytössä, niin osuvin kuvaus päätymään on: pöhkölandia.

On tosiaan saatu karsittua turhia osuuksia pois.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajatellaanpa ihmisryhmää, joka kokee EU:n olevan itselleen haitaksi. Tässä haittaesimerkkinä voisi olla vaikka se, että ihmisryhmä on nettomaksaja EU:lle päin. Nämä ihmiset pyrkisivät äänestämään vähintäänkin muutosta EU-kehitykseen, elleivät peräti EU-eroa.

Sitten EU-vastaisille ihmisille kerrotaan, että Putin hyötyy heistä. Poistuuko heidän kokemansa EU-haitta tällä? Vai onko uskottavaa, että haitan synnyttäjät alkavat korjaamaan toimintaansa ihan itsekseen, jos uhrit vaikenevat?

Mitä erityisesti Perussuomalaisiin tulee, niin EU-kriittisyyttä on erityisesti liittovaltiokehitystä kohtaan, mutta ei vielä vaatimusta EU-erosta. Valmius EU:n hajoamiseen on tavoitteena.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ajatellaanpa ihmisryhmää, joka kokee EU:n olevan itselleen haitaksi."

Mikä ihmisryhmä on kyseessä, ja perustuuko kokemus tosiasiaan vai mielenhäiriöön?

"Poistuuko heidän kokemansa EU-haitta tällä?"

Ei, mutta voivat hölmöilyllään pahentaa tilannetta.

EU:ssa toki ongelmia mutta niitä pitäisi korjata siellä. EU:n hajoamisen tavoittelu on Putinistien touhua.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt joudun tunnustamaan epäonnistumiseni. Yritin esimerkillä valaista ihmisryhmän koostumusta, mutta ainakaan kommentoija Kaarnattu ei huomannut asiaa.
"Mikä ihmisryhmä on kyseessä..."
Esimerkiksi ne, jotka maksavat enemmän kuin saavat, nettomaksajat.
Onhan se tietenkin jossainmäärin vaikea mitata, mitä EU:lta saa, mutta jos kokemus on haittapainotteinen, niin silloin on jotain jokatapauksessa vinossa. Jos haittakokemusta on vain pienellä vähemmistöllä, se tuskin nousee millään propagandallakaan isoksi poliittiseksi joukkoliikkeeksi.
Turvallisuushaitta, autonpalamishaitta, raiskaushaitta, puhumishaitta tai työttömyyshaitta. Eri ihmillä voi olla erilaisia haittakokemuksia, jotka kytkeytyvät EU:hun tai siihen, ettei Suomi ole oikein EU-yhteensopiva maa.

Jos havaittua haittaa ei ole saatu korjattua puolessa vuodessa, niin eikö silloin olekin oikein vaatia haitan eliminointia ja toimia itse aktiivisesti siihen suuntaan, olipa Putin asiasta mitä mieltä tahansa? Vai miten pitkään kommentoija Kaarnattu odottaa haitan poistumista? Putinin eläköitymiseenkö asti?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Oikeistopopulistit eivät niinkään konstruktiivisesti halua poistaa haittoja vaan pelotella haitoilla putinin laskuun. He eivät ole niiden asialla joilta ääniä kalastelevat. Vaan tähtäävät uudeksi mafiaksi venäjän vallan alla.
https://projekte.sueddeutsche.de/artikel/politik/c...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #39

Suurimmat nettomaksajat,Hollanti ja Saksa ovat selkeästi Eurooppa ensin maita.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #48

Hollanni ehkä on Eurooppa ensin mutta Saksa on SAKSA ensin Venäjältä saammansa energian avulla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39

"Esimerkiksi ne, jotka maksavat enemmän kuin saavat, nettomaksajat."

Ovat EU-myönteisimpiä.

"Turvallisuushaitta"

EU tuo sitä turvallisuutta kun on semmoinen talousmahti, että ei niin helposti ajaudu Putinin vallan alle.

"työttömyyshaitta"

https://www.stat.fi/org/tilastokeskus/tyottomyysas...

EU selvästikin auttanut työttömyyteen, että kyseessä on myös kuviteltu haitta. Ymmärrettävää kun edistää vientiä ja Suomi on kovin paljon viennistä riippuvainen.

"raiskaushaitta"

En tunne ketään ketä EU:n takia olisi raiskattu. Onko sinua?

"autonpalamishaitta"

Joillakin ihmisillä menee paremmin kuin toisilla. Sitten ne joilla menee huonosti milloin mistäkin syystä purkaa sitä pahaa oloa. Eli käytännössä jotain rupusakkia mikä tuikkaa rikkaampien Mersut ja Teslat tuleen.

Niin tosiaankin, ennen köyhät meni pyörällä ja rikkaammilla oli Ladat. Nykyään köyhilläkin on autot ja Ladat vaihtuneet Mersuihin. Tämä tapahtui EU:n siirtymisen myötä. Se että joillakin menee nyt paremmin kuin ennen, ei myöskään tarkoita sitä että joillakin menisi EU:n takia huonommin.

"Vai miten pitkään kommentoija Kaarnattu odottaa haitan poistumista?"

Nytkö parhaillaan rupusakki on polttamassa sinulta Mersua vai raiskaako joku? Minulla ei tällaisia ongelmia ole että vähän kaipaisi jotain konkreettista esimerkkiä miten EU huonontaa asioita.

Sen sijaan voi mennä huonommaksi, että työttömyys kasvaa kuten ennen EU:ta tai turvallisuus heikkenee kun jäädään Putinin armoille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39

Onko se muuten EU:n vai Suomen ansiota, että kaikki eivät ole päässeet suomessa nauttimaan lisääntyneestä vauraudesta?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Koplaus tuo EU-kriitisyyteen Venäjä-ulottuvuuden, ja siihen liittyy paljon kyseenalaista, jolloin kokonaisuutta vastaan on ilmeisempää kampanjoida, hyvin syin.

Näinhän mm jokaisessa sisällissodan yhteydessä. Lähi-ihmiset eivät ole ongelma, mutta se ryhmä, joka on osoitettavissa ongelmaksi, tuntuu liittyvän tiettyyn lähiryhmään, hyvin epäisanmaallisella tavalla.

Asia on kytkeytymistä, ja tähän viittaminen on outoa, kun tästä eletään, ja on tämän hetken vaikuttavmipia juttuja.

Kytkennöistä on kyse varmaan EUnkin osalta, pitkälle. Mitä ulkopuolisen voimapuolta tulee osaksi sisämaahan, ja miten tämä voima erottaa tietyn maan kansalaisia toisista.

Hajoittavaa riskiä on, todennäköisenä, joten varmasti relevantti teema, joka suunnalta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olipa oikea pölhöpopulismiblogi

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Sisällissota on käyty. Samantapainen jatkuu. Masentavaa?

Ei. Asia on ikiaikainen, ja vaatii jatkuvaa tiivistä hengailua. Se on ristiriidan käymistä, ihmisryhmien erilaisuuden käsittelyä, kun ajauduttu kauemmas toisistamme.

Syynä ei ole se, että olisimme kukaan täysin paha. Voi vaatia aivan toista, mutta tuskin ihan kaikkea vaadittavaa, mikä voi olla tavoitteena.

Rauhantyö ja yhteistyö on vähän työläämpää. Helppo heitellä populistisia yksioikoisuuksia, ja menetelmiä, joilla niitä toteuttaa.

B-kirjoitus on hyvä, koska noin voi väistämättä joku päätyä ajattelemaan. On tätä elämää, jota nyt eletään. Miten sitten on osa muuta, niin toivottavasti painotuksessa ovat mukana muutkin. Muuten saataisiin, ... voi miettiä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Pertti Lindeman: "Ainoa puolueeni on Suomi ja suomalaiset"

Kiva. Kukin tekee omaa osuuttaan tässä. Ei kaikista muiden osuuksista tarvitse olla mielissään. Kaikkea ei yksi ihminen heti tajua.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Suomi tarvitsee EU,a enemmän kuin unioni Suomea - Olemme ehkäpä jopa rasite unionille koska Venäjä pitää aluettamme etupiirinään. Tämä tosiasia ei poista sitä, että EU,ssa ollaan tehty ja tehdään jatkuvasti virheitä, jotka lisäävät protestipuolueiden jäsenten määrää. Poliitikkojen pitää siis kuunnella kansalaisiaan tarkemmalla korvalla, muuten EU voi hajota ja se tietää varsinkin Suomelle huonoa sekä taloudellisesti että turvallisuuden kannalta.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Venäjän suhteen tulee olla tarkkana. Voi olla, että EU sumentaa tätä tarkkaavuutta.

Sama ikävä tartunta voi liittyä myös siihen käsittelyyn, jota tarvitaan suhteessa EUn, ja maailmaan, eikä vain hyväntekeväisyysmielessä, vaan mm itsesuojeluvaistoon nojautuen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tarvitsemme myös yhtenäisen Euroopan, jotta maapallon elämällä olisi tulevaisuutta. Eikä käynnistyvissä kauppasodissakaan pienet yksin pärjää. Paljon hyviä syitä äänestää Vihreitä eurovaaleissa.

Persujen äänestämiselle on vain täysin edesvastuuttomia ja erittäin huonoja syitä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Yhtenäisyys, vaikka väkisin, kun elintärkää, pärjäämisessä.

Jossain palaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn blogistilta, mille puolueelle annettu ääni on ääni Trumpille ?

P.S. Kaikki muutkin oikean vastauksen tietävät voivat kommentoida.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Trump on Putinin vasikka, joten ääni Persuille on myös ääni Putinin vasikoille

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Olen liikkuva äänestäjä enkä sitoudu mihinkään puolueeseen, mutta koska aihe liittyy gallupien mukaan tällä hetkellä suosituimpaan puolueeseen Suomessa, asia kiinnostaa.

Pertti Lindeman ei blogissaan esitä minkäänlaista argumenttia oman väitteensä tueksi. Muittenkin näkee silloin tällöin papukaijamaisesti hokevan tuota heittoa, ja jotkut sanovat sen liittyvän Venäjän antamaan rahalliseen tukeen joillekin Keski-Eurooppalaisille puolueille.

EU:ssa asuu monia, jotka eivät ole pelkästään ihastuneita Unionin poliittisiin linjauksiin, mutta jotka ovat kaikkea muuta kuin Putinin kansainvälistä oikeutta rikkovan ja jännitteitä lisäävän voimapolitiikan kannattajia. Mitä konkreettista näyttöä Pertti Lindemanilla on esittää Suomen Perussuomalaiset rp:n ja Venäjän Federaation presidentti Vladimir Putinin suhteista?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

On hyvä, että Lindemanin poitti on esitetty, ja tosiaan on mustaa valkoisella. Ilmaisu ei tule tyhjästä. Kun avoinna, voidaan sitä käsitellä.

Monia teemoja on vaikea tuoda käsittelyyn, koska pinnan alla olevia asioita ei tule ilmaistuksi, vaikka se puoli on jatkuvasti vaikuttamassa, ja merkittävyyttä on mukana.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hannu Mononen, tuon kokouksen kokoonkutsuja Salvini kannattaa EU:n asettamien venäjäpakotteiden poistamista, ei siis todellakaan ole kyse mistään T-paidasta. Halla-aho itse ei ole pakotteiden poistamisen kannalla, siksi ihmettelen miksi hän kannattaa yhteistyötä esim. Salvinin puolueen kanssa.

Ajatuksena on tietysti yhdistää populististen liikkeiden voimia EU:ssa, mutta pidän hyvin vaarallisena että esim. persut antavat näin lisää painoarvoa puolueille, jotka pyrkivät ajamaan Venäjän etua EU:ssa, esim. pakotteiden poistamista ajamalla.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#50
Suomessa koolla oleva EU:n ministerikokous esittää Venäjän hyväksymistä EN:n täysmääräisesti äänestämään yleiskokouksiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, se on vähän outoa että Halla-aho haluaa tuon italofasistin kaveriksi vaikka edes ruotsinatsit ei siitä tykkää sen Venäjä-mielisyyden vuoksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Salvinin ja Le Penin Venäjä- suhteista on konkreettista näyttöä, sitä et sinäkään ole voinut missata. Persut ovat heidän kanssaan läheisessä kimpassa, lue vaikka lehdistä tämän päivän kokouksesta Milanossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joillekin persuille ei putinin kaveeraus haittaa mutta se haittaa että asia tulee julki. Sen kuvan tästä saa. Puolue rakentuu suomalaisten huijaukselle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Soroksen masinoiman vihapuhekampanjan tuote perussuomalaisia kohtaan.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Jos, niin aika alakoulutason ilmaisu.

Tasovajeessa ei sinällään vikaa, tosin tällaiset kuuluvat toiseen yhteyteen, tai saatettavissa muualle, ilmeisin perustein, jos perustepuolta edes tarvitsee tuoda tässä kohden. Tuskin kukaan sitä virhettä tekisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarut Soroksesta ovat kaiken muun lisäksi antisemiittisiä. Äärioikeisto fanittaa Israelia mutta esittää verhottuja teorioita juutalaisesta vaikutuksesta lännen sisällä.
Mikko Engrenin kommentti on tästä hyvä esimerkki. Juuri kun Huhtasaari meinaa Halla-ahon siunauksella osallistua putinuskollisten kokoukseen ja persujen epälojaalisuudesta EUta kohtaan puhutaan Engren kiskoo jostain esiin Soroksen.
Uuden Suomen lukijat kyllä tietävät että Sorospuheet ovat pötyä mutta entäs politiikkaa kapakan pöydässä seuraava lähiökundi. Hän voi ottaa ne tosissaan. Se ei Engreniä pelota.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eiköhän kaikki tajunneet, reductio ad absurdum.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mikko Engren, Soros mainittu ha ha, tulihan se sieltä.

Soros edustaa näille tietyn laidan persuille sitä ikuista juutalaista, rahanahnetta, koukkunokkaista, isänmaatonta riistokapitalistia, jonka natsitkin osasivat ottaa propagandaansa. Ei ole omena kauas puusta pudonnut ...

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Asiallista kuittia, ja kiva, että ihan pyytämättä.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Miten olemme oppineet Lindemanin historian tämän Puheenvuoron blogien kautta, ihmetyttää että hän edelleen jaksaa äänestää valtaan niitä vanhoja puolueita.
Niitä, jotka hänen omasta mielestään ovat hänen elämänsä tuhonneet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Silloin niillä vanhoilla puolueilla oli eri ( väärät) puheenjohtajat.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Ei tarvitse miettiä kuin missä herra Lindeman asuu..

Mikäli Suomen EU kriittisyys kasvaa siinämäärin, voi se koitua haitalliseksi niille jotka ovat lähteneet Suomesta johonkin toiseen EU maahan helpomman henkilökohtaisen elämän perään...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Missä vaiheessa Pertti siirtyi älykääpiöosastoon ?

EU - kriittisillä ja liittovaltiota epäilevilläkin on omat oikeutuksensa kaikesta huolimatta. Normikeskustelua, johon Lindeman vastaa naiivin lapsellisella tasolla.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Miksi köyhtyvää Venäjää yliarvostetaan Suomessa.
Arvostetaan oikeutetusti USAn sotilaallista tuhovoimaa joka ei ole kohdistunut europpaan.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Varmasti erottuvaa sijoittautumisen paikkaa tarjolla. Näyttää ilmeiseltä.

Mennään vain mukaan, peremmälle, eikä mietitä enempää, kuin kulloinkin selkeästi vaaditaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No, sitten taidan mennä vastavuoroisesti äänestämään Putinia ja taidan sen jälkeen keittää venäjäläistä PutinCoffee expressoo (lantattu kerosiinilla).

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Tähän on vaikea kommentoida lyhyesti, mutta ristiriitaisuudet eu politiikassa ovat valtaisat.

Tilanne ikään kuin luo jatkuvaa vastakohtien asettelua.
EU parlamentti olisi parempi vaihtoehto commission sanalle, moni kritikoi aikoinaan...mutta sen päätöksethän ovat itsenäisiä, eikä niiden tarvitse edustaa yhtäkään jäsen maan edustajan kantaa, saati parlamentteja.

Myös muut maat, kuten venäjä maksaa komission maksuja, tosin poikotoiden niitä viime aikoina tulliriidan vuoksi! Uutisoitiin, että alkavat taas maksamaan...

Liitto perustuu vanhalle kauppaliitolle, jonka seurauksena sodittiin.
Nyt rauhan keinoin yritetään saada sama yhtiöiden ylivalta. Aika hyvin on onnistunutkin, kun esim. fortum voi pitää päämajaa irlannissa, koska tienaa täten paremmin. Hienoa verosuunnittelua. Siis maat asetetaan rahakilpailuun vain vähän salaisemmin. Kansa ei aina tiedä lakeja, vapaa kauppa tarkoittaa pienen maan pienten yritysten kaatamista. Maa voi jopa joutua maksamaan sakkoja. Sehän on tietenkin kansalaisten etu! USA on samaa ylihallintaa. Kukaan ei sitten uskaltanut puolustaa itsenäistä taloutta libyankaan maalla. Mitähän mieltä se eu olikaan siitä?
Vaikea tietää kuka osaa äänestää oikeaa ihmistä, kun järjestelmät ovat mitä ovat, eli luotu toistenlaisten lobbausten tarkoitukseen.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Toiselanaiset odotukset eivät kyllä kuulu talouteen.

Talous on luonteeltaan ihan käytännöllistä. Toki ikävää, jos joku ei siinä samalla tapaa pärjää. Aina voi jeesata.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Persuis ehdolla olisi esim Raatikainen tolkuissaan .

Mutta koska siel on mielestäni ehdolla Suomea tuhoavia hihhuli kakaroita . Niin jyrkkä ei .

Jotka ei ymmärrä kiiimaisessa kiihkossaan esim sitä jotta Suomalaisil ja Suomes menee nytten erittäin hyvin suhteessa muuhun maailmaan .

Se ei ole itsestään selvyys .

En oo Pertin blogei ennen suositellut . Mut oletan Pertil olevan kanssa persvektiiviä kun maailmal suhannut miten huonosti asiat voisivat olla ...

Esim ihmisen murhan hinta monessa maassa on yhden länsimaisen lounaan hinta . Äitit myy tyttäriään&poikiaan kadulla rahapulassa jne..

Kyl keikuttamal saahaan Suomenkin asiat solmuun .

Siksi äänestin 48 .

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos ja kun on tutustunut entisen NL:n imperialistisiin pyrkimyksiin, jota politiikkaa nyky-Venäjä jatkaa ymmärtää kyllä miksi Putinin Venäjä lisää panoksia EU:n hajoamiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

https://projekte.sueddeutsche.de/artikel/politik/c...
Korruptio on pahinta näillä jokta saivat ääniä sloganilla "rötösherrat kuriin".

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Yli kaksi tuntia sitten Pertti Lindeman postasi tänne bloginsa, jolla oli räväkkä otsikko ja siinä vain yksi kirjoitusvirhe. Sen jälkeen hänellä ja hänen komppaajillaan ei näköjään ole ollut esittää yhtään mitään asiapohjaista näyttöä poleemisen väitteen tueksi, eli he ovat halunneet profiloitua täällä tyhjänpuhujina.

Tämä selvä, paljon kiitoksia!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuossahan oli juuri linkki syddeutschezeitungiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vastaa nyt Hannu tähän, että kun Salvinin tiedetään ajavan EU:n asettamien venäjäpakotteiden poistamista, niin onko Halla-ahon persujen järkevää lähteä yhteistyöllä nostamaan tuollaisen puolueen asemaa EU-parlamentissa?

Eteläeurooppalaisten populistipuolueiden on helppo esittää pakotteiden poistoa, jos vaikka muutama tynnyri oliiviöljyä saataisiin sinne kaupaksi. Meille suomalaisille on sensijaan erittäin tärkeää, että Putinin hallinnolle tehdään selväksi naapurimaiden osien valtauksilla olevan seurauksia.

Ruotsikin on Venäjän uhan osalta nykyään jo hiukan samassa asemassa kuin Suomi, siksi en ihmettele, että Åkesson ja ruotsidemokraatit suhtautuvat kielteisesti yhteistyöhön Venäjän etua ajavien voimien kanssa. Sensijaan ihmettelen, että länsimyönteisenä tunnettu Halla-aho vie puolueensa mukaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpö höpö Mononen. Lehdissä on paljon materiaalia, mutta pelkästään lukemalla viimeaikaisia blogejani pääset kärryille.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hannu, esitin sinulle yli 4 tuntia sitten asiapohjaisen väitteen, että Salvinin puolue, jonka kanssa persuilla on aikomus lähteä yhteistyöhön, ajaa Venäjän etua halutessaan EU:n asettamien venäjäpakotteiden poistoa. En ole vielä saanut kommenttia sinulta, odottelen.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Nämä Putinsta höpöttäjät eivät näköjään osaa päättää, ovatko Persut putin vai Trump mielisiä, selvittäisivät ensiksi vaikka tämän itselleen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vastakohdat eivät ole Trump ja Putin.
Vastakohta on kunnollinen ja tunnollinen suomalainen suhteessa epävakautta ajaviin politiikan pelureihin tyyppiä Halla-aho. Tunnetusti kunnolliset ja tunnolliset ovat persujen (ja terholaisten) inhokkeja joita nimitellään suvakeiksi tai matupatjoiksi tai viherpiioertäjiksi jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Trmputin on meidän kaikkien tolkun ihmisten kauhu. Kyllähän se jo tiedetään ettei Trumpia olisi pressaksi huijattu ilman Venäjän tukea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Osalle ehdokkaista vaalit ovat vain keino päästä hajottamaan, metelöimään ja pysäyttämään meidän yhteisten asioiden käsittely sekä vahingoittamaan myös Suomea. Niillä tavoilla toteutetaan Putinin toiveita, eli heikennetään Euroopan Unionia. Toisilla ehdokkailla ei ole mitään halua edes tutustua, saatikka ymmärtää EU:n tuomia yhteisiä etuja."

Olipa tämä hyvin sanottu.
Näin juuri toimivat perussuomalaiset,
jos ne päästetään mepeiksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onko Vihavaisen vaikea nähdä sitä tärkeää tehtävää, joka EU-kriittisilläkin on ?

EU on hyvä, mutta niin on sen kritiikkikin. Molemmat tarvitsevat toisiaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juu, toki tarvitaan sitä EU-kriittisyytä ja sitä pitäisi olla meissä kaikissa, eikä vain persuissa. Niinhän sitä onkin.

EU- kriittisyys on hyvä asia, mutta vielä tärkeämpää on kritisoida näitä EU- kriittisiä persuja, siksi että he ovat väärässä- Persujen EU- kriittisyys perustuu väärille asioille, nationalismille ja nurkkakuntaisuudelle. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Joo, olisi mukavaa jos se kritiikki perustuisi muuhunkin kuin siihen tunteen paloon jonka vain täydellinen tietämättömyys voi ihmisille antaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #51

On kovin vaikea sulkea pois sitä " vääränlaista " kritiikkiä.

Miksikö sitten valtiomahti ja sivistyskansa Britannia päätti tehdä toisin ?

Britit ovat kuitenkin älykköjä ja kulttuurikansa Hermanneihin ja patonkipäihin nähden.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #149

"Britit ovat kuitenkin älykköjä ja kulttuurikansa Hermanneihin ja patonkipäihin nähden."

Näköjään kaikki britit eivät ole Hermanneja eikä patonkipäitä. Vain ne Hermannit ja patonkipäät pyrkivät eroon EU:sta, muut vastustaa sitä eroa.

Sen takia, niiden Hermannien ja patonkipäiden takia, maa on nyt hajallaan ja sekaisin, eivätkä osaa tehdä päätöksiä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #155

No eihän ole. Mistä nyt olet saanut moista päähäsi?

Faragen brexitpuolueella on enemmän kannatusta, kun Labourilla ja Toryilla yhteensä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #157

"No eihän ole. Mistä nyt olet saanut moista päähäsi?"

Uutisista näitä tietoja saa.

Etkö ole seurannut uutisia, vai seuraatko vain valemediaa?

Uusin uutinen tulee nyt Itävallassa, siellä Itävallan persujen, eli sikäläisen vapauspuolueen vehkeilyt venäläisten kanssa johtavat hallituksen eroamiseen ja uusiin vaaleihin.

Äärikansallismieliset lietsovat kansallista erimielisyyttä ympäri Eurooppaa ja toimivat nimenomaan Putinin toimeksiannosta ja Putinin eduksi.

Sanoisin että kansallismieliset toimivat erittäin epäisänmaallisesti ja putinmyönteisesti ja ovat tällä hetkellä suurin uhkatekijä Euroopassa, niin myös Suomessa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #157

Pitää paikkansa. Jopa Nigel Farage pelkää eron toteutuvan. On nimittäin hakenut lapsilleen Saksan passin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Arto Vihavaisen esittämät länsimaisen demokratian vastaiset mielipiteet ovat varmasti Putiniin mieleen, jos tämä nyt yleensäkään seuraa US:n Puheenvuoroa.

Jyrkkä ei demokratian vastaisille voimille, natsismille ja kommunistiselle nationalismille ja fasismille !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto Vihavaisen esittämät länsimaisen demokratian vastaiset mielipiteet ovat varmasti Putiniin mieleen, jos tämä nyt yleensäkään seuraa US:n Puheenvuoroa."

Samaa mieltä.
Sellaiset mielipiteet olisivat varmasti Putinin mieleen.
jos Putin seuraisi näitä US:n puheenvuoroja.
Mutta ei se varmaan seuraa itse,
se trolliarmeija vain seurailee.

Valitettavasti minä en esitä US:ssä länsimaisen demokratian vastaisia mielipiteitä, vaan esitän länsimaiselle demokratialle myönteisiä mielipiteitä, mistä Putin varmaankin pahoittaisi mielensä, jos se niitä lukisi.

Mutta se Putinin trolliarmeija kyllä varmaankin pahoittaa mielensä minun kirjoituksistani, mikä on ikävää ja mistä olen pahoillani.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #59

Kannatat demokraattisia vaaleja kunhan äänestystulos on sinulle mieluinen ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Kannatat demokraattisia vaaleja kunhan äänestystulos on sinulle mieleinen ?"

Väärä äänestystulos tekee minut surulliseksi,
mutta minkäs sille voi.

Pitää sitten vain olla surullinen
tai kiukkuinen
tai katkera,
koko seuraavan vaalikauden.

Minkäs sille voi
sellaista se on
elämä on.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Blogistin logiikalla koska Hitler rakasti koiria, kaikki koiran omistajat ovat natseja. 5/5 logiikkaa taas kerran.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Äärioikeistolainen ja venäjämyönteinen puolue.

Suomalaiset vielä pitävät persuja jonain työväestön puolestapuhujana.

Hyvin valehdeltu, pikkuhiljaa se totuus valkenee.

Italia on jo Putinin kainalossa, kuten myös Le Pen.
Ja uusimpana Itävallan populistit,

Ihan kivaan ryhmään on persut liittymässä.

Nyt siis kaikki venäjän ystävät äänestämään persuja.

Tottahan Venäjä aina EU;n voittaa

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin voittaa persuestetiikassa. Korea ja falski siinä persuestetiikan valtit. Vaikka se että Kike Elomaa ei koe tarvitsevansa mennä miehensä oikeudenkäyntiin. Koska persu on komia ja häijy.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Säälittävä taktiikka. Kun ei mitään muuta keksitä persuja vastaan, viimeisenä oljenkortena yritetään Venäjä-korttia. Tämä vaikuttaa koordinoidulta toiminnalta. Toistetaan samoja virheellisiä väittämiä niin pitkään, että se muuttuisi ihmisten mielissä todeksi. Tyypillistä propagandaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei siinä ole mitään propagandistista.

Putin on kaikkien EU:ta hajoittavien voimien kaveri, tuki ja rahoittahja.

Olisi jo aika että persut sen asian itsekin oivaltaisivat.

EU:n hajottaminen ja heikentäminen ei ole persujen etu,
mutta se on Putinin etu ja Putinin tahtotila.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Mistä sinäkään tiedät mitä Putin haluaa? Siitä ei ole mitään muuta faktaa kuin epämääräisiä heittoja. Entä jos Putin käyttääkin käänteispsykologiaa? Pyrkii liittämään itseensä asioihin joita todellisuudessa vastustaa, jotta Putinin pelosta kärsivät hyödylliset idiootit tekisivät niin miten hän oikeasti haluaa.

MItäs jos ei mietittäisi ollenkaan mitä Putin haluaa? Tehdään päätöksiä mitkä ovat hyöyksi itselle ja Euroopalle. Putin saa siitä sitten tykätä tai olla tykkäämättä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"MItäs jos ei mietittäisi ollenkaan mitä Putin haluaa? Tehdään päätöksiä mitkä ovat hyöyksi itselle ja Euroopalle. Putin saa siitä sitten tykätä tai olla tykkäämättä."

Joo, mutta minkäs sille voi ettei Putinin venäläi- kansallismielisten tavoitteiden edistäminen nyt vain ole mitenkään hyödyksi Euroopalle, eikä varsinkaan Suomelle.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

"Tämä vaikuttaa koordinoidulta toiminnalta."

Eiköhän tämä ole ihan spontaanitasolle vietyä. Kooridinointia tyyliin voi liittyä, tosin sen tarve on tehokkaasti ulkoistettu, vähän kaikkialle.

Toisaalta.

Tyyli ei vaadi koordinointia, sillä se syntyy selkeistä jakolinjoista. Ihmisyydessä on heikkoja kohtia paljon, eikä tämä ole kuin eräs niistä. Varmaan linjana monella tasolla.

Perustunteiden lisäksi, tulisi puhua myös perusasetelmallisuudesta. Kumpikin noista ovat ikiaikaiskamaa, luonteeltaan.

Sanotaan, että tunnemaailmasta ei tarvitse edes päästä eroon, ja se olisi ongelmallista, tavoitteena. Sama koskee jälkimmäistä, kun eroonpääseminen mahdotonta. Näissä ei saa olla iki-ratkaisua.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin minä kirjoitin, että se vaikuttaa koordinoidulta, en kirjoittanut, että se on koordinoitua. Voidaanhaan tietysti jossain äärivasemmistossa koordinoida vaikka mitä kampanjoita, mutta suurin osa "persut=Putin" väestä tekee sitä spontaanisti. Ovat ns. hyödyllisiä idiootteja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valintani on numero 162 kaikesta huolimatta!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saatko sinä äänestää suomalaista ehdokasta. Ruotsin persut eivät ole yhtä avoimen putinistisia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen Suomen kansalainen (en Ruotsin) enkä ole rekisteröitynyt Ruotsin EU-vaaleihin äänestäjäksi.

Lähdetään kohta vaimon kanssa äänestämään paikalliiseen suomiseuraan.

Muistakaa numero 162. Taloustietoa tarvitaan Brysselissä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #80

Hah, tuohan on persu! Ei ikinä!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #97

Hän on ennen muuta talousmies!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #109

Niin on myös ehdokas numero 239. Lisäksi hän puolustaa tasa-arvoa ja tulevaisuutta eikä ole ajamassa Suomea Venäjän kainaloon.

Onko yhdestäkään perussuomalaisesta ollut mitään hyötyä europarlamentissa?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #148

Niin. Haitasta kyllä voi puhua.

Kun vihreiden Heidi Hautalalta kysyttiin, aikooko hän puolustaa suomalaisten etua EU:ssa, hänen vastauksensa oli selkeä: 'En koskaan'

Hyvin ovat vihreät tavoitteissaan onnistuneet. Kyllä persu maksaa verot, jotta kaiken maailman työkseen martelan tuoliin tuhnuttelevat poliittiset idiootitvsaavat suojatyöpaikan Suomessa. Eikö niin?

Olitko sinäkin kunnalla töissä, apropos?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #167

Voi sentään, tölväisinkö nyt Ruohonen-Lerneriä tai jotain muuta suosikkilehmääsi? ONKO KUVAKAAUPPAUS OTETTU?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #168

Rauhoitupa nyt mika. Huomenna pääset taas kunnalle töihin martelan tuoliisi. Kyse oli Heidi Hautalasta.

https://www.nykysuomi.com/2017/10/30/eu-parlamenta...

Vain idiootit äänestävät vihreitä. Noh, kunnan suojatyöpaikat säilyvät kaiken maailman koordinattoreilla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #170

Mielipiteesi Heidi Hautalasta tai muistakaan tolkun ihmisistä ei oikeasti kiinnosta ketään. Kun kerran olet tehnyt itsestäsi pellen, niin sinulle nauretaan. Niin se käy.

Huomasin muuten että se sinun fanittamasi kummallispoliitikko Oulusta on myös EU-vaaleissa ehdokkaana. Sillä on oikein oma ryhmä jonka ainoa ehdokas se on. Täällä Turussakin sen mainoksia näkee. Jotain nuo varmaan maksavatkin. Onko sillä Kela Gold vai saako se ruplia Kremlistä? SInä ehkä tiedät kun taidat tuntea tuon miesoletetun.

Otitko kuvakaappauksen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #167

Hautala sanoi: ”Kysymyksessä ei ollut järjen hitustakaan.” Ja kun katsoin kuka sitä kysyi, niin pakko sanoa, että tuolta kysyjältä ei järkevää kysymystä voinut toki odottaakaan. Sori vaan.

Lukisit sinäkin joskus jotain tolkullista, iso mies.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109
Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

EU:sta kitisevien kannattaisi pohtia muutenkin:

1) Millainen olisi Suomen asema neuvotellessamme kauppasopimuksista yksinämme - siis verrattuna siihen, mitä se osana Euroopan unionia? Asemamme olisi pienen maan asema, siis olennaisesti heikompi.

2) Millainen olisi Suomen vienti tärkeimmälle vientialueellemme tullimuurin yli verrattuna siihen, että olemme suoraan sisämarkkinoilla, tai että paljonko joutuisimme vuodessa maksamaan siitä, että noille sisämarkkinoille pääsisimme? Norja maksaa moisesta n. 800M€ vuodessa ilman mitään päätösvaltaa unionin asioissa.

3) Miten ajaisimme omia intressejämme EU-alueella olemalla sen ulkopuolella? Ja onko ylikansallisten tavoitteiden ajaminen tehokkaampaa EU:n kautta? Lienee selvä, ettei EU-jäsenyydelle ole tässä suhteessa vaihtoehtoakaan.

4) Mikä on EU:n merkitys EU-alueen tunnetun historian pisimmän yhtenäisen rauhanjakson taustalla? Ja parantaako EU-jäsenyys Suomen turvallisuuspoliittista asemaa? Yhteiset intressit pienentävät halua sotia ja jäsenyydellä on ollut myös Suomen turvallisuutta lisäävä vaikutus, joka tosin kannattaisi viimeistellä Nato-jäsenyydellä.

Se on kuitenkin selvä, kuka tuota eurooppalaista yhteistyötä haluaa rapauttaa. Nyt siis persut, nuo tämän päivän hyödylliset idiootit, tuota tuhoavaa tahoa sitten komppaavat.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos jotain itse aihe kiinnostaa eli ei kuulu Ritalan ja muiden (ääri)todellisuuskriittiseen klaaniin Halla-aho vastaili toimittaja
Tapio Pajusen miljoonaan Putin siellä, täällä, olkapäällä
kysymyksiin viimeksi kolme (3) päivää sitten. Joko todellisuuskriittisesti
ei piittaa faktoista vaan keksii ne itse niin ok jos joku haluaa kuunnella
kuinka Halla-aho pesee toimittajat 100-0 taas kerran, niin

https://areena.yle.fi/1-50130542?fbclid=IwAR2SHYgb...

Perussuomalaiset suunnittelevat hyppäävänsä EU-vaalien jälkeen Euroopan parlamentissa perusteilla olevaan uuteen kansallismielisten ryhmään. Miten yhteistyö italialaisten ja ranskalaisten kansallismielisten kanssa edistäisi Suomen intressejä? Minkälaista EU-politiikkaa Suomen pitää ajaa?

Toimittajina ovat Tapio Pajunen ja Linda Pelkonen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei eu:ta vastustaisi kukaan jos se olisi pysynyt pelkkänä talousliittona. Nyt kun rysselinkaalit pyrkii päättämään miten ihmisten pitää elää niin ihmetteleekö joku että sitä vastustetaan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 78

Pelkkä talousliitto antaisi päättäjillemme oikeuden rajoittaa ja jopa kieltää niitä oikeuksia, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia jotka unioni tarjoaa. Ja joista jokaisella on oikeus päättää itse.

Ei nyt tule mieleen ensimmäistäkään syytä miksi kansalaisten pitäisi luopua itsenäisestä päätösvallastaan ja luovuttaa se paikallisille kalifeille. Ihan älytön ajatus.

Jos joku haluaa aiheuttaa suomalaisten välille isoa riitaa, katkeruutta ja kaunaa niin eipä paljon tehokkaampaa tapaa ole kuin ajaa eroa unionista. Englanti on hyvä esimerkki asiasta jossa kansalaiset on nyt ajettu toisiaan vastaan niin pahoin että se ei ihan sukupolvessa tai kahdessa unohdu. Hintalappua sille ei kukaan vielä pysty aavistamaan mutta pieni se ei ole.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Pelkkä talousliitto antaisi päättäjillemme oikeuden rajoittaa ja jopa kieltää niitä oikeuksia, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia jotka unioni tarjoaa. Ja joista jokaisella on oikeus päättää itse."

Niinhän ne viranomaiset tekee nytkin. Ei tämän maan kansalaiset ole samalla tavalla "vapaita" kuin esimerkiksi Tanskalaiset juurikin päättäjien ja viranomaisten takia. Mulla on viranomaisten mielivallasta ihan omakohtaista kokemusta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #91

# 91

Tuo kuvailemasi asia on juuri sitä kansallista päätäntävaltaa jota jotkut jopa tahtovat lisää. Monissa asioissa se laittaa unionin kansalaiset keskenään eriarvoiseen asemaan.

Nykyisin onneksi monista asioista voi valittaa unionin toimielimiin mikäli omat poliitikkomme tai viranomaisemme ihan kaheliksi heittäytyvät. Ei kuitenkaan tarpeeksi monesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #92

Ei vaan nämä järjettömyydet piti poistua suurinpiirtein liittymisen jälkeisenä päivänä. Valitin muuten asiasta eu:lle. Sieltä tuli vastaus että olen ihan oikeassa ja että viranomaiset rikkoo eu sääntöjä mutta eivät voi asialle mitään. Asian sain kuitenkin ratkottua rahalla joka oli täysin ylimääräinen menoerä tämän maan virkavirheitten takia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #99

# 99

Se on sitä kun kansallisvaltiot eivät halua antaa unionille valtaa. Se käy meille kansalaisille tavattoman kalliiksi ja haitalliseksi. Loputtomiin nämä pikkukalifimme eivät voi onneksi pyristellä vastaan. Pienemmälläkin kyykytyksellä saadaan muualla lähiöissä autot palamaan ja keltaliivit kaduille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Asia on juuri päinvastoin, eli EU vapauttaa ihmiset elämään elämäänsä miten haluavat ja missä haluavat.

EU- kriittiset ympäri Eurooppaa nimenomaan vastustavat lhmisen vapautta ja haluavat kansallisvaltioiden nääräävän ihmisten elämästä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Riippunee tarkastelijasta. Ryhmän A, ja ryhmän B, kummankin näkemys voi olla oikea, samaan aikaan.

Kun kerran todennäköistä, halutaanko selvittää, miksi? Jos ei, niin varmaan halutaan aiheuttaa ristiriitaa, tai pitää sitä yllä.

Mitä on sitten EUn puolustus, jos kerran sitä ei haeta yhteisesti puolustettavaksi asiaksi? Voiko näin edes olla? Riippuuko seikka jostain?

Isoja peruskysymyksiäkään tiedossa, tai ne eivät ole esillä selkeästi, eikä laajasti.

Jos yleensä jossain selkeän suunnitellussa ei ole selkeyttä todennettavuutta koskien, on hankkeessa ehkä sumua, eikä sitä voi poistaa, tai poistaminen merkitsisisi jotain aivan toista, kuin mitä lähdetty joskus hakemaan.

Hämäryydessä on minusta aina oletusarvoisena skeptismi tervettä turvallisuusajattelua. On iso osa turvallista maanpuolustusta, ja jokaisen vaadittavana, jotta voi olla aidosti mukana, mitä odotetaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

EU on oikeastaan melko markkinaliberaali, että saa elää melkein miten huvittaa kunhan tekee sen omilla rahoilla.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #88

Jos omaa rahaa on, ja sen hakemiseen kokee löytänsä kestävän keinon.

Mitä tuo sitten tarkoittaa, niin voi avata kaikenlaista tarkasteltavaa, päivastoin kuin mitä toteamuksesta voisi päällisin puolin herätä.

Mikäs sitä tässä, jos rahhaa ois.

Onnea myös lähdetään hakemaan, ja EU lienee eräs tästä huokutuksesta, joka purrut melkoisesti, kun nähdään, missä ollaan.

Taloussotaa se tarkoittaa, kuten Niinistö asian nimesi. Kukin tavallaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Millä tavalla Brysselissä päätetään miten ihmisten pitää elää?

Itse toivoisin liittovaltiokehitystä, yhteistä puolustusbudjettia niin saisi EU:n valuvikoja korjattua kun olisi yhteistä budjettia jossain.

Hyödyttäisiin siitä kun meillä on tuota aluetta ja pitkää rajaa puolustettavana niin paljon.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jaa että niinku liittovaltiokehityksen puolesta niinku tuli äänestettyä...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

PArempi sekin kuin EU:n hajottamisen puolesta. Persut tuo vain hiekkaa rattaisiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No siellä onkin sitten ehkä kolmella persulla paljon sanavaltaa, kun Salvini, Orban ja Le Pen päättävät, että nyt ehdotetaan Venäjäpakotteiden purkua ja muuta mukavaa.

Siellä sitten kolme persua inisee, että ei me tätä haluta.

Siinäpä sitten saa selitellä oman uuden hienon ryhmän päätöksiä.

Sitä saa mitä tilaa

Ilkka Huotari

"Nyt se sitten tiedetään, että Perussuomalaisille sotaveteraanitkin olivat vain äänten kalastelua ja vallan tavoittelua."

Mihin tämä viittaa?

"Aäni Perussuomalaisille on ääni Putinille"

Mistä näitä harhoja tulee? Valeuutisia siis. Informaatiovaikuttamista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei ole valeuutinen: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279012-eun-voisi-...

Persut ovat aivan selvästi Putinisteja kun haluavat erota EU:sta ja ohjata meidät Venäjän vasalliksi.

Ilkka Huotari

Tuo artikkeli sanoi näin:

"”EU:n voisi purkaa ja Suomelle oma valuutta” ­– Näin jyrkästi perussuomalaiset poikkeaa muista"

Olisiko Suomi siis "Venäjän vallan alla", jos EU olisi pelkkä vapaakauppaliitto?

Pakko kysyä uudelleen: mistä näitä harhoja oikein tulee?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #115

"Olisiko Suomi siis "Venäjän vallan alla", jos EU olisi pelkkä vapaakauppaliitto?"

Riippuu siitä onko EU:lla mahdollista asettaa talouspakotteita niin että jäsenvaltiot olisi sidottu toimimaan yhteisesti. Yhteinen rahajärjestelmä esimerkiksi tässä varsin toimiva, että unioni voi aika helposti pistää pakotteita niin että jäsenvaltiot on sidottuna toimimaan niin.

Sehän on se ongelma jos Venäjä voi vaikuttaa jäsenvaltioihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #118

Tarkoitatko, että maa on Venäjän vallan alla, jos se tekee taloudellista yhtistyötä Venäjän kanssa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #119

En. Tarkoitan sitä, että EU kun on jonkinasteinen talousmahti niin olennainen voimakeino pitää puolia on talouspakotteet.

Jos Venäjä vaikka päättää tehdä invaasion Suomeen, voi EU vastata siihen jonkinasteisella kauppasaarrolla tekemällä talouspakotteita.

Se ei toimi jos Venäjä voi vaikka vaikuttaa sisältäpäin, että Saksa ja Unkari vaikka tekevät kauppaa Venäjän kanssa kun tiedustelupalvelu vähän kiristää päättäjiä uhkaamalla julkaisemalla videota kun ovat olleet huorissa. Tai painostaa jollain muulla tavalla.

Rahaliitolla saa pidettyä jäsenmaat ruodussa kun kaikkien talous toimii EKP:n velkarahalla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #120

Eli siinä ei siis ole ristiriitaa, että Venäjältä rakennetaan kaasuputki (Nord Stream 2) tai tilataan ydinvoimala (Rosatom), ja oltaisiin Venäjästä jotenkin riippuvaisia?

Taloudellista yhteistyötä siis voi tehdä, ja samalla voidaan asettaa talouspakotteita? Tässä ei ole ristiriitaa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #121

"Eli siinä ei siis ole ristiriitaa, että Venäjältä rakennetaan kaasuputki (Nord Stream 2) tai tilataan ydinvoimala (Rosatom), ja oltaisiin Venäjästä jotenkin riippuvaisia?"

Ei unioniossa olla sovittu että tuollaista ei saisi tehdä. Asetetut pakotteet mitä nyt on tehty Ukrainaan tehdyn invaasion seurauksena, ovat olleet aika maltillisia. Itseasiassa jos talouspakotteet menee siihen, että öljy- ja kaasuputket laitetaan kiinni niin eiköhän siinä ole sitten jo sotatila päällä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #123

Kaupankäynti Venäjän kanssa ei siis ole välttämättä mikään ongelma, mutta samalla se voi olla ongelma.

Minusta tässä on ristiriita. EU-uskovaisten mielestä ilmeisesti ei.

Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin kuuluvat muuten myös USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Norja ja Sveitsi, vaikka eivät kuulu EU:hun. EU ei ole talouspakotteissa mikään välttämättömyys.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #124

"Kaupankäynti Venäjän kanssa ei siis ole välttämättä mikään ongelma, mutta samalla se voi olla ongelma."

Keksit nyt omiaisi.

Kyse on siitä että voiko Venäjä vaikuttaa itsenäisten valtioiden päätöksentekoon ja onko työkaluja tehdä vastatoimia jos aletaan sikomaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #125

No työkaluja ilmeisesti on, talouspakotteet, mutta EU ei ole välttämätön niissä, kuten nähtiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

Se EU onkin se meidän työkalu siinä. YK:n turvallisuusneuvoston pakotteiden toimeenpanokyky on rajallinen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #127

Kerroin jo, että monet muut maat ovat osallistuneet Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin, vaikka eivät ole EU:ssa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #129

Mitä sitten?

Mikä sitoo niitä siihen?

Mikä estää näitä irtautumasta pakotteista kun Venäjä vaikka vähän pelottelee paskat housuun loukkailemalla ilmatilaa?

Turha yrittää vedota johonkin yhdysvaltoihin tai edes mihinkään toisella puolella maailmaa olevaan valtioon. Puhutaan niistä valtioista jotka ovat Venäjän lähellä ja merkittävästi heikommat asevoimat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #131

Suomen pitää kuulua EU:hun, jotta se kykenee osallistumaan Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin?

Onko tämä se EU:n merkittävin hyöty Venäjään liittyen? Mitä muuta hyötyä EU:sta on Venäjään liittyen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #132

Sehän on selvä kuin vesi. Jos EUta ei olisi Vrnäjä dominoisi tätä maailmankolkkaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #132

"Suomen pitää kuulua EU:hun, jotta se kykenee osallistumaan Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin?"

Ei vaan kun EU:ssa päätetään asettaa jokin pakote, siihen saadaan koko EU alue sidottua mukaan.

Jos Suomi ei kuuluisi EU:n, voisi Suomi irtautua pakotteista hyvin helposti mikä vesittäisi ne. Sama pätee muihinkin unionin valtioihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #134

No ei kai se pakotteita vesittäisi yhden Suomen takia.

Ne pakotteethan on Suomelle sitä paitsi haitallisia.

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...
https://www.yrittajat.fi/uutiset/541433-venaja-pak...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #135

"No ei kai se pakotteita vesittäisi yhden Suomen takia."

Tietysti jos pakotteet ei pidä.

"Ne pakotteethan on Suomelle sitä paitsi haitallisia."

Ei mitään merkitystä. Kyse on siitä että meillä on itsemäärämisoikeus. Siis itsenäisyydestä.

Jos tällaisia työkaluja ei olisi, se menisikin niin että ei voitaisi tehdä asioita jotka ei Venäjälle sovi. Esimerkiksi ei voitaisi ostaa tonnikalaa Norjasta tai autoja Saksasta vaan pitäisi ostaa Venäjältä että eivät suutu jos ovat näin vihjanneet. Suuttuessaan voisivat sitten vaikka miehittää Kaakkois-Suomen perustelemalla sen että tulevat turvaamaan venäläisväestön etuja.

Tämän takia sinne EU:n mentiin ja siitä äänestettiin suoralla demokratialla, että päätettiin kuulua länsivaltoihin ja päättää itse asioista kun siihen tuli tilaisuus Venäjän ollessa heikko. Jälkiviisaasti voidaan todeta että olisi pitänyt mennä saman tien Natoon kun oli tilaisuus.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #136

"Ei mitään merkitystä."

Kai sillä nyt on merkitystä, jos joudumme tekemään Suomen kannalta haitallisia päätöksiä EU:n takia.

"Kyse on siitä että meillä on itsemäärämisoikeus."

Ei Suomella ole enää silloin itsemäärämisoikeutta, jos EU sanelee päätökset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #137

"Kai sillä nyt on merkitystä, jos joudumme tekemään Suomen kannalta haitallisia päätöksiä EU:n takia."

Me tehdään ne päätökset itsemme takia.

"Ei Suomella ole enää silloin itsemäärämisoikeutta, jos EU sanelee päätökset."

Suomessa ihan itse oltiin mukana omasta halusta asettamassa pakotteita. Ajatellaan ihan omaa turvallisuutta että tehdään vastatoimia kun naapureiden päälle aletaan hyökkäilemään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #138

Väität, että meidän kannattaa oman etumme takia pitää rajoja auki EU:n, eli ottaa käytännössä rajaton määrä laittomia maahanmuuttajia Suomeen.

Väität, että meidän kannattaa osallistua myös talouspakotteisiin oman etumme takia?

Jostain syystä nämä eivät vakuuta. Ei meidän kannata tehdä sitä, mitä EU meille sanelee. Ne ehdot ovat Suomelle liian haitalliset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #140

"Väität, että meidän kannattaa oman etumme takia pitää rajoja auki EU:n, eli ottaa käytännössä rajaton määrä laittomia maahanmuuttajia Suomeen."

Isossa kuvassa niillä ei ole oikein mitään merkitystä. Lähinnä pelinappuloita.

"Väität, että meidän kannattaa osallistua myös talouspakotteisiin oman etumme takia?"

Ehdottomasti. Kyseessä on Suomen itsenäisyys.

"Ei meidän kannata tehdä sitä, mitä EU meille sanelee."

Suomi edelleenkin oli täysin mukana asettamassa niitä pakotteita, ei sitä mikään sanellut.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #141

"Isossa kuvassa niillä ei ole oikein mitään merkitystä. Lähinnä pelinappuloita."

Missä isossa kuvassa? Mitkä on pelinappuloita?

Kyse on Suomen edusta, eikä meidän etumme ole pitää rajoja auki koko maailmaan. Ihan vinkkinä: ei kannata edes yrittää muuttaa mielipidettäni tästä asiasta, se ei muutu.

"Suomi edelleenkin oli täysin mukana asettamassa niitä pakotteita, ei sitä mikään sanellut."

EU todellakin sanelee, siellä Suomi ei päätä EU:n ulkopolitiikasta mitenkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #142

"Missä isossa kuvassa?"

Suurvaltapolitiikassa.

"Mitkä on pelinappuloita?"

Muutama pakolainen. On vähän isompiakin asioita. Pakolaisilla on aika vähän merkitystä suomalaisen arkeen. Hyttysen kusi lähinnä. Pelinappuloina voivat toimia vaikka sillä tavalla, että niitä voidaan ohjata lauma eurooppaan pudottamalla pommeja syyriassa ja sulkemalla rajat ja sitten käynnistämällä informaatiosotaa levittämällä kaikkea huuhaata valemedioiden kautta joilla vaikuttaa niihin "hyödyllisiin idiootteihin" herättämällä epäluuloja mediaa ja demokraattisesti valittuja päättäjiä kohtaan.

"EU todellakin sanelee, siellä Suomi ei päätä EU:n ulkopolitiikasta mitenkään."

Mitä nyt oli päättämässä niistä pakotteista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #143

Anteeksi nyt, mutta puhut täyttä p*skaa.

Maahanmuuttopolitiikka on tärkein globaalin politiikan alue tällä hetkellä.

Venäjä ei ole tulossa pudottamaan pommeja Suomeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #144

"Maahanmuuttopolitiikka on tärkein globaalin politiikan alue tällä hetkellä."

Maahanmuuttopolitiikassa ei lentele ohjukset, pudoteta iskujoukkoja laskuvarjolla tai liity ydinaseet. Maahanmuutto ei vaikuta oikein kenenkään arkeen. Sota taas vaikuttaa aika paljonkin.

Väestönkasvu & ilmasto sitten ylivoimaisesti kriittisin globaalin politiikan aihe kun kyseessä on jotain mikä voi paskoa koko maailman.

"Venäjä ei ole tulossa pudottamaan pommeja Suomeen."

Sitä vartenhan niitä pakotteita on asetettu että pysyisi ne ohjukset, pommit ja panssarit toisella puolella rajaa. Ukrainalle kävi köpelömmin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #145

Pelkäät aika spekulatiivisia juttuja.

Maahanmuutto on tämän hetken, todistettu ongelma.

Jos et asiaa näe, en voi sille mitään.

Tämä keskustelu taisi olla tässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #144

"Venäjä ei ole tulossa pudottamaan pommeja Suomeen."

Näyttää siltä että pidät pommeja parempana vaihtoehtona kuin pakolaisia.

Sanoisin että Suomi on EU:ssa vapaa maa, eikä Suomen tarvitse ottaa pakolaisia vastaan sen enempää kuin Viron tai Unkarinkaan.

Jos Suomi ottaa vastaan pakolaisia, se on Suomen kansalaisten tahdosta tapahtuvaa toimintaa. Kaikki suomalaiset eivät ole samaa mieltä siitä että pakolaisia otetaan, perussuomalaiset ovat eri mieltä, mutta demokratiassa eri mieltä olevien pitää alistua enemmistön päätöksiin, se on pelin henki.

Mutta kun pommeja alkaa tippumaan taivaalta, niin siinä ei ole enää kyse demokratiasta, vaan se tapahtuu suomalaisten tahdosta huolimatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #142

"Kyse on Suomen edusta, eikä meidän etumme ole pitää rajoja auki koko maailmaan. Ihan vinkkinä: ei kannata edes yrittää muuttaa mielipidettäni tästä asiasta, se ei muutu."

Onko se Suomen etu että Putinille annetaan vapaat kädet napsia alueen toisensa jälkeen. Ei tuleva hävittäjähankinta Suomea Putinilta pelasta.

Jos läntinen Eurooppa ei ole yhtenäinen ja jos Suomi ei ole osa EU:ta, Venäjä ottaa Suomen, kun se aika tulee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #140

"Jostain syystä nämä eivät vakuuta. Ei meidän kannata tehdä sitä, mitä EU meille sanelee. Ne ehdot ovat Suomelle liian haitalliset."

Entäs ne päätökset joita Putin meille sanelee, sitten kun saa niskalenkin Suomesta.

Se että Putin pyrkii ottamaan takaisin Neuvostoliiton menettämät alueet on aivan ilmiselvä asia ja sen takia se pyrkii nyt heikentämään EU:ta kylvämällä eripuraa täällä läntisessä Euroopassa ihmisten ja maiden välille.

Putinilla on hyvä strategia. Tukemalla isänmaallisia puolueita, kuten Suomessa persuja, aiheutetaan ensin kansallisella tasolla kansallista eripuraa kansallismielisten ja euromielisten välillä ja sehän jo sinänsä heikentää unionia.

Jos sitten käy niin että kansallismieliset puolueet pääsevät valta-asemiin, siitä seuraa luonnollisesti valtioiden välisiä ristiriitoja, mikä onkin tämän Putinin ohjelman tarkoitus.

Persuna oleminen on epäisänmaallisinta mitä suomalainen voi tehdä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #150

Totta. Putin harjoittaa sitä hajoita ja hallitse -strategiaa.

Sitten kun on näitä haittakansallismielisiä niin näiden toiminta helposti lähentelee maanpetturuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

Nythän Itävallassa tämä äärikansallismielisten maanpetturuus on saatu jopa todistettua, sen takia hallitus siellä kaatuu ja tulee uudet vaalit.

Veikkaan vain etteivät hurmoksellisesti ajattelevat ja radikalisoituneet äärikansallismieliset itävaltalaiset äänestäjät piittaa tästä todistetusta maanpetturuudesta ja vehkeilystä Putinin kanssa, vaan äänestävät edelleen näitä natseja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #137

Yhtä hyvin voisit sanoa että ei Uudellamaalla ole päätösvaltaa koska se kuuluu Suomeen, uli uli.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #139

Niin voi tietenkin sanoa ettei persuilla ole päätösvaltaa valtiolla tasolla, koska demokratiassa valta on enemmistöllä ja persut on Suomessa uhostaan huolimatta vain pieni vähemmistö, kun taas muilla puolueilla on valtava demokraattinen enemmustö.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

Sanotaan näin että EU:n työkalut menettää merkityksen siinä kohtaa kun YK:lla on kyky laittaa vaikka USA kauppasaartoon niin jos änkyröi vastaan Pariisinsopimusta tai jos kiduttelee vankeja, niin että jokaikinen valtio joka pokkuroi tekemällä kauppaa USA:n kanssa, voidaan laittaan myös kauppasaartoon.

Maailmalla muuten jatkuvasti tehdään kaikennäköisiä ihmisoikeusloukkauksia mutta YK:n kyky on rajallinen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #128

Kerroin jo, että monet muut maat ovat osallistuneet Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin, vaikka eivät ole EU:ssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Moni persu on kuin Ilkka Huotari. Persujen putinlinjaus on ok mutta sen arvosteleminen ei ole. Moni persu hyväksyy konttaamisen putinin liekassa mutta siitä ei saisi puhua. Sellainen on persu.

Ilkka Huotari

"Moni persu hyväksyy konttaamisen putinin liekassa"

En ole huomannut tällaista.

Valehtelua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jonakin päivänä EU vain lakkaa olemasta.

P.S. Näin kävi ikuiseksi luullulle Neuvostoliitollekin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Luulen, että Venäjä ehtii hajota taas pienempiin osiin ennen sitä :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Luulen, että Venäjä ehtii hajota taas pienempiin osiin ennen sitä :D"

Neuvostoliiton hajoaminen tapahtui loppujenlopuksi paljon helpommin kuin EU:n, näköjään.

Neuvostoliitosta eroavat eivät muistakseni järjestäneet äänestyksiä. että erotaanko vai ei, eivätkä neuvotelleet Neuvostoliiton kanssa eroamisprosessista, tai uudesta sopimuksesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #108

Voi aika helposti todeta, että kommunistinen järjestelmä oli tässä aika ylivertainen että miten rauhallisesti se geopoliittinen rakenne hajosi.

Voit vain kuvitella miten yhdysvaltojen hajoaminen tapahtuisi.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Osalla ihmisitä on oma tahto ja mieli. Kaikki eivät suostu uhrilampaiksi ja muiden, osaamattomampien talutettavaksi.

Euroopassa on megatrendi, ettei haluta voimakasta liittovaltiota, keskushallintoa. EU olisi kehys, joka säätelisi, eikä puuttuisi kansalliseen tarkempaan säätelyyn, mihin tulkitaan mukaan ilmasto ym. Vaikkapa vaatimus passiivitaloille. Voimakas keskusvalta ja virkamiesvlta oli Neuvostoliitossa, mikä muistuttaa Bryssseliä. Se syö paikallisdemokratian, demokratian, älykkäät paikalliset päätökset, vahvistaa lobbareiden valtaa, mahdollistaa vallan kaappaamisen keskushallinnon kautta lobbareille. Jo nyt Eussa ajetaan hurmoksella sioita ja vastoin logiikkaa, varsinkin kun on jossain edustajan maassa vaalit. Itsekkäsitä syistä. Ääniä kalastellaan ilmastolla, vihapuhesensuurilla jne. Esim demokratiset Itävallan vaalitulokset johto pakotteisiin, samaaa vaativat EUn sosialistit puuttumisella Unkarin jne maiden asioihin.

Vanhat sosialistimaat tunnistavat diktatuurin ja heillä on rokotus siihen. Siksi ei ole yllätys, että ne ajaa heikkoa EUn keskusvaltaa, kun on muistissa kommunismi, kasvoton keskusvalta, tehottomuus, mielivalta ja hirveydet ja kyykytys.

EUn voimakkaan liittovaltiokehityksen jarruttamisella ei ole mitään tekemistä Putinin äänestämisen kanssa. Toki suurvallat näkisi heikon EUn. EU on sosialismia ja kommuunismia. EU on heikko jos sen talous sakkaa, kuten nyt. Ja se on vahva jos on markkinataloussysteemi, jossa yritykset kilpailevat, eikä EUn johtama suunnitelmatalous, kiintiöineen, direktiiveineen, keskuspankkia myöden, kuten nyt.

Kuriositeettina EU on Neuvostoliiton sponsaama ja avittama liike korporaatioiden ja EECn tilalle. Ja on sosialistien ohjaama nytkin. Ja se näkyy ja tuntuu.

Tässäkö tulevaisuus EUn liittovaltiossa:
https://www.youtube.com/watch?v=rG6jBT18YOE&featur...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

EU:ssa ei ole mitään kommunismia, on melkoisen markkinaliberaali. Ehkä liiankin kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Osalla ihmisitä on oma tahto ja mieli. Kaikki eivät suostu uhrilampaiksi ja muiden, osaamattomampien talutettavaksi."

Joillakin ihmisillä on sellainen harhakäsitys että he pärjäisivät maailmassa paremmin jos muita ei olisi määräilemässä. Se on täydellistä harhaa ja illusiota.

Nykymaailma on rakentynut yhteistyön varaan ja yhteistyöllä se pitäisi hoitaa.
Yhteistyö merkitsee sitä että on pakko hallita asioita yhteistuumin, mikä merkitsee pienempää omaa päätösvaltaa, mutta niin on kyllä parempi.

Eihän siitä mitään tulisi jos kaikki tekisivät omia päätöksiään ja vielä korostaisivat omaa päätösvaltaansa, eli itsenäisyyttään, tekemällä erilaisia päätöksiä kuin muut ja mielellään muiden tahdon vastaisia päätöksiä.

Mutta ei se sellainen viisasta ole. Menee riitelyksi ja tappeluksi.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Yhteistyö ei tarkoita sitä, että yläpuolelta EU pakottaa. Eikä keskustele tai anna vapautta toteuttaa maassa ja ympäristössä parhaimmalla tavalla.

Esim. Suomessa passiivirakentaminen on ihan jotain muuta kuin Ranskassa ilmaston ja olosuhteiden takia. Sama määräys ei sovi kaikkialle, jos se on huonosti laadittu ilman kansallisia poikkeuksia. Esim tunnuslukukortit kielletään EU direktiivillä tulkinnan takia ja tilalle sovellus jne. Luottokorttiyhtiöt ja vanhanaikaiset pankit kiittää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Esim tunnuslukukortit kielletään EU direktiivillä tulkinnan takia ja tilalle sovellus jne. Luottokorttiyhtiöt ja vanhanaikaiset pankit kiittää."

Minä olen jo kokeillut kännykkäsovellutusta ja hyvin pelaa, kunhan ensin tajusi ettei se kännykän nappula toiminut painamalla, vaan liuttumalla. Vanha korttitunnuskin on vielä siltä varalta että kännykästä loppuu virta, tai se joutuu hukkaan.

Kännykällä maksamista kassalla en ole vielä kokeillut, mutta kokeiltavahan sekin maailmanihme on. :)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Voisi kysyä että miten olisi turvallisempaa ;
a ) ihan oma itsenäinen vapaa - 60 luvun Suomi - omassaan
b ) tai Venäjän karhun alla "sylipainissa"
c ) vaiko kehittyvässä eteenpäin katsovassa EU; ssa ?

Vaihtoehtona jatkaa "syleilevää kolmiodraamaa" ts.kaikkia kolmea silmälläpitäen eurooppalaisessa ilmapiirissä kotimaisin askelmerkein.

Politiikkaamme tavallaan tai vähintäin määräytyy EU;n linjanvetoihin jotka on huomioitava tavallaan myös poliittisissa päätöksissä.

Yksi on varmaa - 60 luku meni,eikä palaa kuin ei myöskään historia tähän päivään.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hieno juttu, Persut on euroopan mahtavin puolue, koska sen avulla pystyn iskemään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kannattamaan sekä Putinia ja Persuja. Koskaan aikaisemmin tällainen ei ole ollut mahdollista. Tämä on aivan uskomattoman upea asia !!!!!!!!! And warm greetings from Finland to president Putin, Keep Russia Great for many many years to come !!!!!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"!!!!!!!!! And warm greetings from Finland to president Putin, Keep Russia Great for many many years to come !!!!!"

Koska Suomi ei koskaan voi olla suuri, hävittäjähankinnoista ja hyppymiinoista huolimatta, kenties Timo haluaisi joskus olla osa jotain suurta, jotain suurta EU- vastaista.

Vihjeeksi.

Persuilla, Huhtasaatella ja ja Putinilla on sama halu ja sama iskulause.

eikä se ole !!!! Karjala Takaisin!!! vaan se on !!!!!!!!Suomi Takaisin!!!!!!!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Mieluummin kuuluisin Venäjään kuin Eu.n. Kun puolisoni heittää lusikan nurkkaan olen ajatellut muuttavani Sotshin liepeille Mustanmeren rannoille asumaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #164

Se on sinun vapaa valintasi.

EU ei varmaankaan aseta esteitä,
en tiedä Putinista. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset