Monessa Euroopan valtiossa olisi aika lukea maanpetossyytteitä?

Jos nyt olisi todellinen vaara sodasta tai sota-aika, niin maapetossyytteitä varmaan luettaisiin, sillä vehkeily Venäjän kanssa on ylittänyt jo siedettävyyden.

Mutta äärioikeistolaiset ovat siihen nyt varautuneet ympäri Eurooppaa. Hallitukseen päästyään he ovat ottaneet sisäministereiden salkut, niin Virossa, Italiassa, Itävallassa ja Halla-aho olisi sen salkun Suomen hallituksessa halunnut.

Miksi sisäministerin salkku?

Tässä valtuudet, joita voidaan käyttää todella väärin ja yhteiskuntaa vahingoittaen, vaikkapa hyväksyä toiset mielenosoitukset ja kieltää toiset… Sisäministrillä lienee laajat oikeudet päästä käsiksi kaikkia suomalaisia koskeviin ykslöityihin tietoihin…. Jos sisäminiserinä on ulkovaltojen etua ajava henkilö, niin vaara itsenäiselle valtiolle on todella merkittävä.

"Sisäministeriö rakentaa Suomesta maailman turvallisinta maata

Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö. Sen tehtäväkenttä on muuttunut nopeasti aiempaa merkityksellisemmäksi, kun turvallisuusympäristömme on käynyt epävakaammaksi. Ministeriön tärkeimpiä tehtäviä ovat säädösvalmistelu sekä hallinnonalan toiminnan strateginen suunnittelu ja ohjaus.

Turvallisuus on vakaan ja hyvinvoivan yhteiskunnan kivijalka

Turvallisuus on vakaan ja hyvinvoivan yhteiskunnan kivijalka, koko elämäntapamme rakentuu sen varaan. Turvallisuuden kokeminen on yksi ihmisen perustarpeista ja siten osa hyvinvointia. Sisäinen turvallisuus tarkoittaa, että yhteiskunnassa jokainen ihminen, yritys tai organisaatio voi nauttia oikeusjärjestelmän takaamista oikeuksista ja vapauksista ilman rikollisuudesta, häiriöistä, onnettomuuksista tai muista ilmiöistä johtuvaa aiheellista pelkoa ja turvattomuutta.

Sisäinen turvallisuus on suuri kokonaisuus. Sitä rakentavat monet eri toimijat, mutta rauhan ajan turvallisuuden kovasta ytimestä vastaa sisäministeriön hallinnonala.  Sen tärkein tehtävä on taata sisäinen turvallisuus kaikkina aikoina ja kaikissa olosuhteissa – ilman tätä perustaa kansalaisyhteiskunta ei voi toimia. 

Osana valtioneuvostoa sisäministeriö vastaa sisäisen turvallisuuden rakentumisesta läpi koko valtionhallinnon."

 

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu