PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Miksi Putin haluaa Venäjän kansan kärsivän puutetta, vainoa ja eriarvoisuutta?

 ”Torstaina julkaistussa Financial Timesin haastattelussa Putin puhui siitä, että liberalismi on aikansa elänyt.” Lähde: Iltasanomat

Putin ei keksi enää mitään muuta kannatuksensa lisäämiseen kuin homokortti, joka on aikansa elänyt, mutta sitä ei ole venäläisille kerrottu, että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia Jumalan edessä ja Venäjällä on homoja kymmenen miljoonaa. Heterot siittävät ja synnyttävät homoseksuaalit. Sitä samaa russopierua (lyhenne Venäjän harjoittamasta propagandasta ja vastine russofobialle) Putin on viljellyt rahoittamalla rahanahneita ja ymmärtämättömiä länsimaisia poliitikkoja ja agitaattoreita eri maissa. Tähän propagandaan mukaan lähtevät eivät ymmärrä, että kyse ei ole homoista vaan kansalaisten vastakkainasettelusta, jolla pyritään heikentämään valtioiden yhteneväisyyttä.

Putin alkaa olla todella vaarallinen Venäjän kansalle, kun pitää diktatuuria parhaana mahdollisena tapana johtaa valtiota. Eli 1% venäläisistä voi omistaa ja hallita koko valtiota, jonka orjina on 130miljoonaa muuta kansalaista, joille ei suoda omaa tahtoa, ei elintasoa, ei ruokaa, ei terveydenhoitoa, ei oikeudenmukaisia oikeudenkäyntejä – ei tulevaisuutta vapaana kansalaisina.

Jos joku väittää, että kirjoitan puuta heinää, niin miksi venäläisten oikeuksia rajoitetaan, miksi rajoitetaan opposition toimintaa, ehdokkaiden asettamista vaaleissa, miksi…miksi…?

Putin on vaara myös koko ihmiskunnalle:

Kun Venäjä aloittaa hyökkäyssodan valloittaakseen toisia maita, niin se antaa oikeutuksen Putinille tuhota koko maapallo, jos hyökkäys yritetään estää toisten valtioiden toimesta.

"Putinilta hyytävä ydinasekommentti televisiossa: ”Miksi tarvitsisimme maailmaa, jos siellä ei olisi Venäjää?”

"– Jos joku päättänyt tuhota Venäjän, niin meille syntyy laillinen oikeus vastata, Putin sanoo.

Putin antaa samaan hengenvetoon myös ymmärtää, että Venäjän vastaus tulisi olemaan niin massiivinen, että koko maailma olisi tuhon oma.

– Kyllä, siitä tulee ihmiskunnalle maailmanlaajuinen katastrofi ja koko maailmalle tulee katastrofi. Mutta Venäjän kansalaisena ja Venäjän valtion johtajana haluan asettaa kysymyksen: miksi me tarvitsisimme sellaista maailmaa, jossa ei olisi Venäjää? Putin kysyy itsevarma ilme kasvoillaan." Lähde Iltasanomat 8.3.2018

Järkytyksellä luin Iltasanomien kommentteja 29.6.2019 artikkelista, joka koski Putinin puhetta, jossa hän näki liberalismin ajan päättyneen, eli diktatuurin ajan jälleen koittaneen, stalinit ja hitlerit jälleen remmiin? Kommenttien kirjoittajat tuskin ovat täysin suomalaisia perheenisiä, jotka ovat valmiita tuhoamaan jälkikasvunsa tulevaisuuden ydinsodan tuhoon? 

Russopierujen voima on valtava, kun sitä avitetaan länsimailta kerätyillä öljy- ja kaasumiljardeilla, jota Suomikin avittaa kymmenellä miljardilla eurolla vuodessa.

Tulee vielä se aika, että Venäjä joutuu pyytämään Eurooppaa ja NATO:a avuksi, kun arabimaat ja Kiina havittelevat sen valtavaa maa-aluetta ilmaston lämpenemisestä johtuvan kuivuuden ja väestön kasvun takia.

Saimme jälleen kuulla russopieruja Venäjän presidentin puheessa.

Pahinta Putinin puheessa on se, ilmeisesti tarkoituksella, että länsimaalaiset ihmiset alkaisivat vihaamaan venäjän kansalaisia. 

Meidän ei kuitenkaan pidä vihata venäläisiä vaan osoittaa ja kertoa heille, että paremman elämän eväät ovat suvaitsevaisuudessa ja väkivallattomassa yhteiskunnassa, jossa on edes toivoa saada tasa-arvo kaikille kansalaisille ja tasa-arvoinen kohtelu tuomioistuimissa, terveydenhuollossa ja tavallisessa arkielämässä, jossa varattomimpienkin lasten on mahdollisuus saavuttaa parempi tulevaisuus.

"Russopieru" sanana täytyy vakiinnuttaa kielenkäytössä vastamaan Venäjän propagandaan terävästi, samoin kuin Venäjä käyttää sanaa "russofobia", jolla pyrkii tyrmäämään kaiken arvostelun Venäjän suorittamista murhista, siviili lentokoneen alas ampumisesta, kaasuiskuista, Krimin valloituksesta jne. Russopropaganda on russopieruja, jotka haisevat jo pahalle, jotka lähtevät mätänevistä ajatuksista peräpäähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"– Liberaaliaate olettaa, että mitään ei tarvitse tehdä, ja maahanmuuttajat voivat tappaa, ryöstää ja raiskata ilman rangaistusta, koska heidän oikeuksiaan pitää suojella, Putin väittää haastattelussa Euroopan äärioikeiston äänenpainoja lainaten.

Hän kuitenkin kiistää, että Venäjä tukisi taloudellisesti eurooppalaisia äärioikeistopuolueita."

https://yle.fi/uutiset/3-10852268?fbclid=IwAR16SYa...

Siinähän kiistää. Kuka tuota enää uskoo?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Päinvastoin, maailma ja Eurooppa olisi paljon turvallisempi, jos häirikkö-Venäjää ei olisi. Tuskin NATO:kaan tarvittaisi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Venäjällä talouskasvu on kituliasta, reaalitulot supistuvat jo viidettä vuotta ja köyhyys lisääntyy. Tutkimuslaitos Levada-keskus kertoi äskettäin, että kahdella kolmesta venäläisperheestä ei ole mahdollisuutta kerryttää säästöjä. Tässä tilanteessa vallanpitäjien ja virkakoneiston korruptio ärsyttää, samoin terveydenhuollon surkea tila ja vapauksien kaventuminen.

Putin tietää tämän varmasti, mutta ei voi tehdä asialle mitään, koska tuo 1 % oligarkkilauma suistaisi Putinin pois vallasta.

Lisäksi Putinilla on todennäköinen persoonallisuushäiriö jossa sekottuvat egoismi ja narsismi. Narsisti omaa egoistisen kaltaista itsefantasiaa, mutta siinä, kun egoisti puhuu tosiasioista, narsisti puhuu asioistaan niitä vääristellen ja kaunistellen. Egoisti voi ihailla jotain, mitä hän on oikeasti tehnyt ja esiintyä itseään korostaen, kun narsisti puhuu tekemisistään vääristelevästi ja antaa itsestään paremman, fantasiankaltaisen kuvan. Egoisti puhuu itselleen, narsisti toisille.

Putin ei ole häriönsä kanssa yksin. Kaikki maailman itsevaltaisista johtajista ja itseään joukkoon kuuluvista kuvittelevista johtajista kärsivät tästä peronallisuuden häiriöstä. Mutta miksi he pääsevät valtaan ?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Venäjä pyrkii palauttamaan NL:n aikaisen tilanteen. Neuvostoimperiumissa oli siirtomaita (satelliittivaltioita), joiden kansantuloa käytti Kreml. Ahkerat siirtomaat elättivät laiskoja venäläisiä. Siksi niin monet veläläiset kaipaavat neuvostoaikoja, jolloin palkkaa tuli paljon vähemmällä ahertamisella.

Tuota Venäjän siirtomaavaltaa voi hyvin verrata Brittiläiseen imperiumiin. Englantilaisten siirtomaaherrojen omaisuus kartanoineen on perua tuolta riistoajalta. Englantilaiset ovat joutuneet opettelemaan työnteon uudelleen, miksei se onnistuisi myös venäläisiltä?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjän ainoa sotaisa suoritus on Saksan lyöminen aikanaan.
Satelliittivaltiot ovat kaikonneet ja Afganistanistakin lähti köyhyyden vuoksi.
Vaikka halua olisi riittänyt niin sotatoimeet ovat rajoittuneet pienimuotoisina lähialueille.
Vallataakseen kokonaisia valtioita pitää olla rikas.
Venäjällä tosin on tuhovoimaa mutta ei lähelläkään USAn.
Skandinaviassa Viro mukaanlukien yliarvostetaan köyhtyvää Venäjää.
Venäjän imperiumissa on muutama köyhä valtio kun USAn imperiumiin kuuluu esim rikas europpa

Risto Salonen

Venäjällä ei ole koskaan ollut demokratiaa, ehkä muutaman hetken 90-luvulla kaaosdemokratia. Maaorjuus oli poissa muutaman kymmen vuotta ennen vallankumousta. 75-vuotta kommunistista diktatuuria.
Venäläiset haikailevat nykyään muinaista "loistokasta" tsaari- ja Stalin-historiaansa.
Venäjä ei ole koskaan tehnyt isänmurhaa historiaansa kohtaan.
Eihän näistä aineksista muuta voi syntyä. Sääli sillä Venäjällä olisi mahdollisuus paljon suurempaan rooliin nykymaailmassa.
Venäjä on myös aina himoinnut pääsyä isolle merelle, mutta esteenä on ollut milloin Britannia, Saksa, Yhdysvallat ja nyt yhä enemmän Kiina.
Ongelmaa on enemmän kuin Putin osaa tai pikemminkin haluaa ratkaista.
Status Quo sopii Putinille ja oligarkeille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

On niin iso voima vallanahneudella politiikassa, ettei russopieru haise ollenkaan kaikkien nokkaan täällä Suomessa. Yllätys yllätys ei enää edes "Ex-Nato-mies" Halla-ahon nokkaan.

Siksi sellaista politiikan peliä pitää muuttaa!

"Jos joku väittää, että kirjoitan puuta heinää, niin miksi venäläisten oikeuksia rajoitetaan, miksi rajoitetaan opposition toimintaa, ehdokkaiden asettamista vaaleissa, miksi…miksi…?"

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän kunniatohtori kuva
Arto Heikinaro

Neuvostoliitto ja sitä myöten kommunismi on kuopattu. Se siitä kokeilusta.

Nyt on Venäjä ja näin oikeistolaisena täytyy todeta, että Venäjä on paljon demokraattisempi kuin Suomi. Jos joku maa pitää korjata, niin korjatkaamme ensin tämä Suomi. Ei kannata arvostella muita valtioita kun oma maa on täysin hunningolla ja valtavan rakenteellisen korruption kourissa.

Mitä tulee NATO asioihin, niin ehkä kannattaa odotella hieman. NATO on nyt niin heikossa hapessa, että vaarana on koko tuon väliaikaiseksi tarkoitetun organisaation purkaminen. Turkki mitä ilmeisemmin lähtee NATO:sta. Ainakin siihen viittaa se, että Turkki ostaa hävittäjät ja ohjukset tästä lähtien Venäjältä. Ja muut NATO maat eivät suostu korottamaan puolustusbudjettejaan USA:n vaatimalle tasolle.

Mitä tulee Venäjän ja NATO:n suhteeseen niin muistakaa se, tai jos ette tienneet niin tietäkää, että Venäjä on NATO:n rauhankumppani aivan samalla sopimuksella kuin mm. Suomi ja Ruotsi.

Mitä tulee Venäjän demokratiaan niin varmaan tiesitte, että Venäjän duumassa eli eduskunnassa on edustettuna 7 eri puoluetta ja Putinin puolueella on alle puolet paikoista eli 49%. Siis ei mitään enemmistöä. Ja Venäjän vaaleja on kansainvälisesti tarkkailtu joka kerta ja mm. Suomi tarkkailijana ei ole havainnut mitään puutteita eikä ongelmia toisin kuin esim. Suomessa jossa mm. Oulussa unohtui laskea kaikki äänet.

Putin on suosittu, todella suosittu Venäjällä. Ehkä suosion syy on mm. perus kansaneläkkeiden alarajan nostaminen oikein reilusti. Tai ehkä syy on lapsilisien korotus moninkertaiseksi ja näin aikaansaatu syntyvyyden lisääntyminen. Ehkä Putin suosion syy on kansan toiveiden mukaan heti toteutettu kesäajasta luopuminen tai tupakointikiellon ja roskaamisen kieltäminen yleisillä alueilla ja ravintoloissakin. Ja Putin on toteuttanut asioita eikä vain asettanut työryhmiä mikä on Suomessa tapana.

Vaikka kuinka Venäjää haukutaan niin ei sillä väliä. Venäjä menee menojaan ja siellä asiat kehittyy omalla tavallaan. Ja niin tekee muutkin valtiot, Kiinasta aina jenkkeihin saakka. Oikeastaan on melko tyhjänpäiväistä haukkua muita valtioita kun tässä Suomessakin on todella paljon korjattavaa. Käsi pystyyn teistä ne, joilla on oma firma ja teette tuottavaa työtä Suomen hyväksi joko valmistamalla tuontia korvaavaa tuotetta ja toimimalla vientituloja tuovalla tavalla. Niinpä, eipä käsiä noussut pystyyn, mitä tästä pitää päätellä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sinä näytät ainakin väriä, josta ei voi erehtyä, mutta olet sulkenut korvasi ja silmäsi.

Vuonna 2015 Putin antoi määräyksen luoda lastenarmeija. Armeijaan kuuluu tämän vuoden toukokuun 9.päivänä noin puolimiljoonaa lasta, 8-18-vuotiaita. Joukon vetäjiin kuuluu kolme Neuvostoliiton sankaria. Korkea-arvoinen upseeri, ensimmäinen naiskosmonautti ja artikatutkija. Kouluissa on opettajilla velvollisuus koota lapsiarmeijat. Patrioottikasvatus vastaa Hitler jugend kasvatusta. Tietenkin opetetaan kansallisaseen Kalašnikovin purkaminen ja kokoaminen. Noin 30% lasten vanhemmista tukee koulujen militarisointia. Nyt armeijaa täydennetään 50.000 lastenkotilapsella...

Vladimir Juškin: mida kujutab endast Putini lastearmee? -

https://arvamus.postimees.ee/6742888/vladimir-jusk...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset