Epärehellisten virkamiesten ja oikeusviranomaisten suojaksi laki?

Olen saanut kokea, että mitä seuraa siitä, kun poliisi, syyttäjä ja tuomarit eivät toimi puolueettomasti ja riippumattomasti omassa virkatoimessaan. 

VIRKAMIEHIIN kohdistuva maalittaminen on saanut useat viranomaistahot yhdistymään laajaksi rintamaksi vaatimaan tehokkaampia torjuntakeinoja ja jopa lain tarkistamista. Poliisihallitus, valtakunnansyyttäjänvirasto ja käräjäoikeuksien laamannit ovat yhdessä laatimassa oikeusministeriölle esitystä lainmuutoksista.

Maalittamisella tarkoitetaan muun muassa sitä, että joku kehottaa tai yllyttää suurta joukkoa ihmisiä hyökkäämään yhden kohteen kimppuun eri tavoin. Sen seurauksena kohde voi saada suuria määriä vihaviestejä, ja hänestä saatetaan levittää julkisuuteen perättömiä tai yksityiselämän suojaa loukkaavia tietoa.” Lähde: Helsingin Sanomat 17.6.2019

Suomi taitaa olla niitä ainoita länsimaita, joissa pidetään pimennossa syyttäjät ja tuomarit, kun heidät tuodaan esille, haastatellaan ja kerrotaan taustat, useimmissa maissa.  Varsinkin silloin, kun on kyse poliisitutkinnasta, syytteestä tai oikeudenkäynnistä poliittista puoluetta tai poliitikkoa vastaan. Sama julkisuusperiaate pätee myös silloin kun tutkinnassa tai oikeudenkäynnissä on kyseessä mittavat rahalliset arvot. Se on tapa, jolla media uutisoi ja yleisö saa tietoa niistä henkilöistä, jotka ovat päättämässä oikeudenkäynnin kulusta ja tuomiosta. Demokratian kannalta on äärimmäisen tärkeätä nostaa julkisuuteen ne henkilöt, viranomaiset, jotka päättävät asioista, että media saa myös palautetta mahdollisista jääviyksistä. 

Maakunnissa puolueettoman ja riippumattoman oikeuskäsittelyn saaminen saattaa olla onnenkauppaa, silloin kun on kyseessä taloudellisesti merkittävät oikeudenkäynnit ja/tai oikeudenkäynnissä on vastapuolena maakunnan ”sisäpiiriin” kuuluva henkilö tai tämän läheinen. Pienissä maakuntien kuppikunnissa on olemassa se yksi ”eliitti luokka”, joka on syntynyt poliittisen puolueen toimesta ja vääristyneen vallankäytön seurauksena.

Minun mielestäni ”Tuomioistuinten tehtävä on taata heikommalle oikeussuoja vahvempaa vastaan, ja sitä kautta toteuttaa demokratian perusta”

Positiivinen maalittaminen turvaa demokratiaa ja oikeuden toteutumista.  

Tänään, 16.6.2019, on Viron Postimees lehdessä koko sivun mielipidekirjoitus. Viron Tuomareiden yhdistyksen varapuheenjohtaja Anu Uritam toteaa ostsikossa – ”Tuomiovallan tehtävä on taata yksilöille oikeusturva myös silloin, kun se ei ole yhtenevä poliittisen vallan mielipiteen kanssa” – ”Kohtuvõimu ülesandeks on tagada üksikisikute õiguste kaitse ka siis, kui see ei lähe kokku valitseva poliitilise jõu arvamusega”

Viranomaisille ei saa antaa lainsuojaa rikollista vallankäyttöä vastaan!

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu