PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Rikos, joka odottaa yhä selvittämistä

Rikoksen seurauksena menetti kolme ihmistä elämänsä ennen aikaisesti ja ryöstösumma oli 72 miljoonaa euroa., joka on Suomen rikoshistorian suurin. Vain 15 minuuttia menee sinulla aikaa, kun katsot tämän "Kotimaan katsaus" ohjelman, niin tiedät miten Suomessa ryöstettiin yrittäjät ja toiset velalliset, ja tänäkin päivänä näin toimitaan.  Aiheutettiin kymmenien tuhansien yritysten konkurssit ja tuhottiin yrittäjät. Seuraukset tuntuvat tänäkin päivänä nuorten syrjäytymisenä, syntyvyyden laskuna, vanhusten heitteillejättönä, lasten ja nuorten pahoinvointina. Hyvinvointivaltio ajettiin alas.

Suomen maakuntien oikeusviranomaiset ja tuomioistuimet eivät toimi puolueettomasti ja riippumattomasti, niin kuin oikeusvaltioissa täytyisi toimia ja se vaarantaa kansallisen turvallisuuden.

YLE:n ohjelmassa on esiintyy SKOP:n entinen arvopaperiosaston päällikkö Pekka Luukkainen, joka oli omalta osaltaan tuhoamassa Säästöpankkiryhmää ja Suomea. SKOP:n pankkiiri oli sitä mieltä, että "yrittäjät eivät voi jatkaa, sillä he saattavat saada voittoa?" Samalla kuulet, kuinka arvostettu tilintarkastusyhteisön toimintatavan, joka tuhosi yrityksiä. 

Klikkaa tästä sinistä YLE:n areenan linkkiä hiirellä ja kuuntele. Tämän kaiken syyttäjä totesi lailliseksi, "rikosta ei ole tapahtunut", mutta palaa heti blogin tekstiin takaisin, niin nyt sen oikeusmurhan ymmärrät: 

https://areena.yle.fi/1-50197483

Lue nyt tämä

Rikostutkinta ja nauhoitukset ovat olleet jo vuoden YLE:n hallussa, mutta siellä on katsottu, että se ei ole "yhteiskunnallisesti merkittävä asia?" Siksi olen keräämässä nyt rahaa aineiston kääntämiseksi englannin kielelle, että saan sen jakoon oikeusvaltioiden mediaan ja yliopistojen arvioitaviksi. Olen keskustellut aineistosta useassa maassa kansainvälisten sijoittajien ja oikeusoppineitten kanssa, ja heitä se aineisto todella kiinnostaa. Olen saanut jo tarjouksen kääntämiskuluista, joka on 8.800€, josta summasta minulla puuttuu vielä osa. Koko aineisto, rikostutkinta ja nauhoitukset ovat nyt digitaalisessa muodossa.

Nyt on lukijoille faktaa tiedossa,  Keskusrikospoliisin neljän vuoden aikana suorittama rikostutkinta, joka kertoo karua kieltään oikeusoppineille, medialle ja poliitikoille Suomen oikeusjärjestelmän korruptiosta, sillä mistään muusta ei voi olla kyse. Syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen muutaman viikon sisällä, ja ei löytänyt yhtään rikosta rikostutkinnasta, vaikka rikoskomisariot olivat löytäneet useita, ja suosittelivat syytteiden nostamista. Sinulla on nyt mahdollisuus saada rikostutkinta itsellesi salaisten SKOP-pankin pöytäkirjojen kera.

Valtion hallussa ollut SKOP pankin pankkiirit olivat tekemässä tutkintapyyntöä KRP:n rikoskomisariosta, joka onnistui takavarikoimaan SKOP:n johtokunnan ja liiketoimintaryhmän pöytäkirjoja pankin tilintarkastustoimistosta. Ne dokumentit ovat ainulaatuiset Suomen 90-luvun pankkikriisihistoriassa. SKOP syytti rikoskomisariota salaisten dokumenttien päätymistä ulkopuolisille, mutta ne olivat tulleet julkisiksi oikeudenkäynnissä, jossa niitä käytettiin todisteena, ja SKOP ei vaatinut niiden salaamista.

Sinulla on nyt mahdollisuus pyytää sähköpostilla rikostutkinta ja siihen liittyvät salaiset dokumentit, edellyttäen että sähköpostisi ottaa vastaan vähintään 20MB tiedoston.

Katinkullan tapausta täytyy käsitellä esimerkkinä 90-luvun laittomasta toiminnasta ja valtion velkaantumisesta vuosina 1991-95, 50miljardia euroa, eli puolet tämän päivän valtion velasta. 

Rikostukinnassa puhutaan ”Rantakatin Lomakylä OY:stä”, joka oli Katinkullan rakentajayhtiö ja Katinkullan omaisuuden omistaja.

Tutustumalla tähän rikostutkintaan huolella, niin tiedätte Suomen pankkien toiminnan sekä oikeusviranomaisten toimimattomuuden tulevassa pankkikriisissä. Yhtään puolueetonta ja riippumatonta oikeudenkäyntiä ei velallisille suotu, eikä tänäkään päivänä sitä mahdollisuutta anneta.

Rikostutkinta on 325 sivua, johon sisältyy vielä kaksi liitetiedosta, joiden koot ovat 465 ja 636 sivua.

Rikostutkinnasta selviää aukottomasti dokumentein ja kuulustelukertomuksin SKOP-pankin rikollinen toiminta, joka kohdistui samalla tavoin kymmeniin tuhansiin yrityksiin ja satoihin tuhansiin muihin velallisiin 90-luvun pankkikriisin aikana. Rikostutkinta todistaa sen, kuinka kansalaisilta riistettiin omaisuus 70%:n alihintaan todellisesta arvostaan, vietiin kodit velallisilta, aiheutettiin itsemurhia, syrjäytymistä, perheiden hajoamista jne.

Minulla on myös hallussa digitaalisessa muodossa vuosilta 1992-2000 erilaisia puhelunauhoituksia 16-tuntia. Puheluissa voitte kuunnella SKOP-n, Säästöpankkien ja Arsenalin pankkiireja, sekä niiden johtoa ja lakimiehiä. Puheluissa pankkiirit haukkuvat esim. Oikeusministeri Hannelle Pokkaa pankkiiri syyttää paskanpuhujaksi, eli sillä tasolla oli valtion haltuun joutuneiden pankkiirien suhtautuminen valtiovaltaan ja velallisiin. YLE:n Kotimaan katsaus ohjelmassa on yksi näyte puheluista. Puheluista selviää, myös kuinka SKOP:n mies kertoo tuttavalleen, että Katinkullan konkurssipesänhoitaja ja pankki ei anna kenellekään ulkopuoliselle tietoja konkurssihuutokaupassa kaupattavasta omaisuudesta, sillä SKOP:n roskapankki haluaa haltuunsa koko omaisuuden alihintaan. Paljon mielenkiintoisia puheluita ja Suomen 90-luvun pankkikriisin historian äänet. Sillä on Raimo Sailas ja muita Suomen kuuluisuuksia omalla äänellään. Puhelut kertovat kuinka meidän yrityksemme avainhenkilöt pettivät meidät yrittäjät. Yhdessä puhelussa SKOP:n pankkiiri paljastaa tavoitteen ”Ei mene enää kauan, kun koko Lindemanin suku saadaan sosiaaliturvan varaan”, se oli se henki veronmaksajien pelastamissa pankeissa, että tuhotaan sadattuhannet suomalaiset perheet. Puhelunauhoitukset luovutan vain henkilökohtaisesti muistitikulla.

Rikostutkinnan ilman liitteitä voi pyytää lähettämällä sähköpostin osoitteeseen pelisuomi@gmail.com ja kertomalla hiukan pyynnön esittäjästä ja miten aikoo aineistoa käyttää. Paluupostissa saa rikostutkinnan korvauksetta.

Aineiston annan myös Kansallisarkistoon -  90-luvun pankkikriisin äänet ja dokumentit.

Jos olet asiantuntija rikosoikeudessa ja haluaisit tutustua aineistoon ja tehdä siitä virallisen lausunnon esim. medialle, niin voimme neuvotella korvaussummasta, niin yritän kerätä siihen rahat.

Tässä lopuksi meitä omistajia edustaneen asianajotoimiston rikostutkintapyyntö Sotkamon nimismiehelle syksyllä 1993, eli vuosi konkurssin jälkeen. Rikostutkintapyynnöstä jo selviää oleellisimmat seikat pankin edustajien rikollisesta toiminnasta ja neljän vuoden rikostutkinnassa tuli päivän valkealle myös kaikki salaisimmatkin dokumentitkin, mutta me emme saaneet koskaan oikeutta, emme edes yhtä puolueetonta ja riippumatonta oikeudenkäyntiä.

 

"ASIANAJOTOIMISTO BÜTZOW & Co

Sotkamon piirin nimismies PL 15

88601 SOTKAMO

 

POHJOISESPLANADI 27 C

00100 HELSINKI

PUH. 651 744

T EL EFAX  665 417

TELEX U5480 BYLAW SF MT/bl

 

Helsinki, 20.9.1993

 

Viitteemme: Dnro 8015

RANTAKATIN LOMAKYLÄ OY TUTKINTAPYYNTÖ

Tapahtumat lyhyesti

 

Helsingistä kotoisin oleva Pekka Luukkainen on lokakuusta 1991 lähtien toiminut Rantakatin Lomakylä Oy:n talousjohtajana ja 28.1.1992 pidetyssä yhtiökokouksessa hänet on valittu yhtiön hallituksen jäseneksi (liite A).

Espoosta kotoisin oleva Göran Bärlund on yh­tiökokouksessa 1.4.1992 valittu Rantakatin Lomakylä Oy:n hallituksen jäseneksi ( liite B). Helsingistä kotoisin oleva Veli-Matti Parmala on valittu yhtiön hallitukseen 7.9.1992 pidetyssä yhtiökokouksessa ( liite C).

SKOP:n kotimaan liiketoimintaryhmä on 22.10.1992 päättänyt lopettaa Rantakatin Loma­kylä Oy:n rahoittamisen. Päätös on tehty Göran Bärlundin esityksestä ja Pekka Luukkaisen laatimien suunnitelmien pohjalta (liite D 't .

Rantakatin Lomakylä Oy:n hallitus päätti 23.10.1992 Parmalan,  Luukkaisen ja Bärlundin kannattaessa ja hallituksen kahden muun jäsenen eli Seppo Juurikon ja Pertti Lindemanin vastustaessa hakea yhtiön omaisuuden asettamista konkurssiin (liitE). Konkurssimenettelyn seurauksena se omaisuus, joka ennen konkurssia voimassa olleilla listahinnoilla laskettuna ilman myyntikuluja ja myyntiaikaisia korkoja oli arvo1taan 70O miljoonaa markkaa, siirtyi 28.6.1993 konkurssihuutokaupassa noin 190 miljoonan markan kauppahinnasta SKOP-Kiinteistöt Oy:lle, jonka toimitusjohtajana on Bärlund.

Yhtiön tilintarkastajan, KHT Erkki Simpasen 7.4.1993 antaman 31.2.1992 päättynyttä tili­ kautta koskevasta tilintarkastuskertomuksesta (liite F) on luettavissa:

"Kuitenkin yhtiön vaihto-omaisuuden käyvät arvot myyntikuluilla vähennettynä riittävät vielä saattamaan yhtiön pääoma-aseman osakeyhtiölain edellyttämälle tasolle."

Tämä lausuma merkitsee, että tilintarkastajan käsityksen mukaan vielä 31.12.1992 konkurssin pysäytettyä kaiken myyntitoiminnan kahdeksi kuukaudeksi, yhtiön oma pääoma oli positiivinen ja vähintään 1/3 osakepääomasta, jolloin mitään selvitystilauhkaa ei vielä ollut.

Konkurssin syynä ei ts. ole voinut olla se, että yhtiön varat olisivat olleet pienemmät kuin velat. Siinä hallituksen kokouksen pöytä­ kirjassa 23.10.1992, johon konkurssiin asettamispäätös on kirjattu, on ensin todettu yhtiön päärahoittajan, Säästöpankkien Keskus Osake Pankin kieltäytyneen myöntämästä yhtiölle enempää rahoitusta. Konkurssipäätöstä kannattaneet hallituksen jäsenet ovat selittäneet tämän olleen syyn miksi he päättivät asettaa yhtiön konkurssiin. Ainakin Bärlundin ja Luukkaisen osalta on selvää, että he ovat omalla aktiivisella toiminnallaan nimenomaan tavoitelleet SKOP:n rahoituksen päättymistä.

Konkurssin alkamisen jälkeen on paljastunut, että Luukkainen on ainakin 25.7.1992 alkaen aktiivisesti laatinut Säästöpankkien Keskus Osake Pankkia varten suunnitelmia Rantakatin Lomakylä Oy:n asettamisesta konkurssiin. Luukkainen on Rantakatin Lomakylä Oy:n ATK-lait­ teistolla tehnyt SKOP:lle raportteja, jotka sittemmin on saatu tulostettua. Näitä raport­teja on tämän tutkintapyynnön liitteinä (liit­ teet G-K}.

Näihin raportteihin sisältyy 3.9.1992 päivätty Pekka Luukkaisen laatima suunnitelma (liite JL konkurssista, johon hän on merkinnällä "ok." aivan ilmeisesti todennut mitkä asiat on jo päätetty ja järjestyksessä. Luukkaisen 1.9.1992 päiväämässä raportissa (liite I) todetaan mitä vahinkoa konkurssi tulee yhtiölle aiheuttamaan ja mitä hyötyä konkurssista vas­taavasti olisi. Hyödyt arvioidaan 0,3- 2,3 miljoonaksi markaksi mutta haitat ovat osakkeiden hintatason laskuna 100-150 miljoonaa markkaa, osakkeiden myyntitulojen menetyksenä 15 miljoonaa markkaa, vuokratulojen menetyksenä 7 miljoonaa markkaa jne.

Näistä konkurssisuunnitelmistaan Luukkainen ei kertonut mitään yhtiön toimitusjohtajalle ja hallituksen jäsenelle, Pertti Lindemanille, eikä hallituksen puheenjohtajalle, Seppo Juurikolle, jotka myöskin edustivat yhtiön omistajia. Luukkaisen suunnitelmat ja raportit on laadittu ainoastaan SKOP:a varten, joka konkurssin kautta on saanut kaapatuksi kaikki Katinkullan myymättä olevat lomaosakkeet oman konserninsa omistukseen. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman konkurssin järjestämistä.

Hallituksen Jäsen Göran Bärlund on esitellyt 22.10.1992 pidetylle SKOP:n kotimaan liiketoimintaryhmän kokoukselle päätösesityksen, jonka mukaan Rantakatin Lomakylä Oy:lle ei myönnetä lisää rahoitusta (liite D). Tämä siitä huolimatta, että Bärlund on tiennyt, että SKOP:n ja Rantakatin Lomakylä Oy:n välillä oli 13.12.1991 solmittu osakassopimus (liite L), jonka keskeisin sisältö oli se, että SKOP sitoutui siitä huolehtimaan Rantakatin Lomakylä Oy:n jatkorahoituksesta. Pankilla oli ts. sopimukseen perustuva velvollisuus jatkorahoituksen antamiseen.

Tätä esitystä tehdessään Bärlund on varmasti mieltänyt, että yhtiölle on erittäin vaikeaa saada rahoitusta mistään muualta, koska yhtiön kaikki omaisuus oli jo pantattu SKOP:lle, joka oli toiminut yhtiön päärahoittajana alusta pitäen. Näin ollen Bärlund on varmasti ymmärtänyt, että hänen tekemänsä esityksen hyväksyminen tulee johtamaan Rantakatin Lomakylä Oy:n huomattaviin vaikeuksiin ja on ehdottomasti yhtiön edun vastainen.

SKOP:n kotimaan liiketoimintaryhmän kokouksen pöytäkirjaotteesta käy ilmi, että se on päättänyt hyväksyä Bärlundin esityksen ja rahoitus Rantakatin Lomakylälle on lopetettu. Pöytäkirjanotteen liitteistä selviää, että päätöksen perustana on ollut Luukkaisen suunnitelmat ja sangen yksityiskohtaiset konkurssin valmistelut. Noiden suunnitelmien tuloksena se yhtiö eli SKOP-Kiinteistöt Oy, jossa Göran Bärlund on koko näiden tapahtumien ajan toiminut toimitusjohtajana, omistaa nyt käytännöllisesti katsoen kaiken sen omaisuuden, joka kuului Rantakatin Lomakylä Oy:lle ennen sen konkurssia. Kauppahinta oli vain murto-osa osakkeiden todellisesta arvosta.

Luukkainen, Bärlund, Parmala

Luukkainen, Bärlund tai Parmala eivät kertoneet Rantakatin Lomakylä Oy:n toimitusjohtajalle, Pertti Lindemanille ja hallituksen puheenjohtajalle, seppo Juurikolle mitään vireillä olevista konkurssisuunnitelmista eikä luonnollisestikaan siitä, että Göran Bärlund tulee esittämään SKOP:n liiketoimintaryhmälle Rantakatin Lomakylä Oy:n rahoituksen keskeyttämistä sen kokouksessa 22.10.1992. Kaikki konkurssivalmistelut salattiin Juuriko!ta ja Lindemanilta.

Rantakatin Lomakylä Oy:n hallitus oli kutsuttu koolle 23.10.1992 pidettävään kokoukseen käsittelemään laaditun esityslistan mukaisia asioita. 22.10.1992 noin klo 22.00 illalla Pekka Luukkainen soitti Seppo Juurikolle ilmoittaen, että seuraavana päivänä pidettävässä hallituksen kokouksessa käsitelläänkin ainoastaan yhtiön asettamista konkurssiin. Vielä tuolloinkaan Juurikolle ei kerrottu liiketoimintaryhmän samana päivänä tekemästä päätöksestä.

Huolimatta SKOP:n rahoituksen keskeytyksestä yhtiö olisi pystynyt jatkamaan toimintaansa uudessa muodossa. Erilaisia vaihtoehtoja sopeutua SKOP:n sinansä sopimuksenvastaiseen päätökseen oli monia.

Tästä huolimatta Luukkainen, Bärlund ja Parmala eivät suostuneet edes keskustelemaan näistä muista vaihtoehdoista Juurikon ja Lindemanin kanssa, vaan tekivät hallituksessa konkurssiin asettamispäätöksen Juurikon ja Lindemanin vastustaessa.

Tutkintapyyntö

Luukkainen, Bärlund ja Parmala ovat toimineet luottamusasemassa Rantakatin Lomakylä Oy:n hallituksen jäseninä ja Luukkainen myöskin talousjohtajana. He ovat näissä tehtävissään toimineet yhtiön edun vastaisesti:

  1. laatimalla aktiivisesti suunnitelmia yhtiön rahoittajalle yhtiön asettamisesta konkurssiin
  2. omilla esityksillään ja aloitteillaan esittäneet SKOP:lle, että yhtiön rahoitus lopetetaan
  3. panneet yhtiön konkurssiin selvittämättä tai edes antamatta mahdollisuutta muiden hal­ lituksen jäsenten selvittää yhtiön toiminnan jatkomahdollisuuksia ilman SKOP:n rahoitusta
  4. myötävaikuttaneet siihen, että Rantakatin Lomakylä Oy:n koko omaisuus siirtyy SKOP-konsernin omistukseen huomattavan alhaisella hinnalla.

Näiden toimenpiteiden seurauksena Rantakatin Lomakylä Oy on menettänyt kaiken omaisuutensa, vaikka yhtiön tilintarkastajan antaman kirjallisen todistuksen mukaan ennen konkurssia ja vielä pitkään sen alkamisen jälkeenkin yhtiön varat olivat sen velkoja suuremmat.

Pyydämme Teitä mahdollisimman pian selvittämään ovatko Luukkainen, Bärlund tai Parmala tässä asiassa syyllistyneet johonkin rangaistavaan tekoon. Käsityksemme mukaan lähinnä kysymykseen tulevia rikoksia ovat petos ja luottamusaseman väärinkäyttö. Mikäli tutkimukset antavat aihetta syytetoimiin, tulemme esittämään rangaistusvaatimuksen.

SKOP:ssa ns. asiakasvastuullisena yhteyshenkilönä Rantakatin Lomakylä Oy:n asioissa on toiminut Hannu Rosenström. Oman ilmoituksensa ja eräiden muidenkin SKOP:n edustajien kertomuksien mukaan Rosenström on piilottanut kaikki Katinkultaan liittyvät hallussaan olleet asia­ kirjat, eikä ole suostunut luovuttamaan niitä edes pankin muiden toimihenkilöiden käyttöön. Tiedossamme ei ole konkreettista syytä tähän, mutta asiakirjojen piilottaminen osoittaa selvästi, että niissä on jotakin sellaisia tieto­ ja, joita halutaan salata ja on perusteltua syytä uskoa, että nämä salattavat tiedot liittyvät juuri Luukkaisen, Bärlundin ja Parmalan toimiin. Tämän vuoksi tutkinnan aloittaminen välittömästi ja pankin sekä Hannu Rosenströmin hallussa olevien asiakirjojen takavarikointi tutkintaa varten on välttämätöntä.

Lisätietoja antavat allekirjoittanut, asianajaja Martti Timgren sekä asianajaja Seppo Juurikko, puhelin 949-680 333. Luukkaisen, Bärlundin ja Parmalan tavoittaa parhaiten SKOP:n puhelinnumerosta (90) 133 41.

Kunnioittaen

Martti Timgren/

Rantakatin Lomakylä Oy:n (konk.) valtuuttamana"

Unkarin moitteet Suomen oikeusjärjestelmää kohtaan ovat mielestäni perusteltuja.

Omaisuutemme omistus siirrettiin uusien omistajien toimesta veroparatiisiin Suomen verottajan ulottumattomiin. Katinkulta työllistää suoranaisesti noin 400 henkilöä ja välillisesti saman verran. Veroeuroja se on tuonut varovaisesti laskettuna jo 500miljoonaa euroa valtion kassaan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen, vaikka sen tuomat voitot ovat siirtyneet rajojemme ulkopuolelle. Eli Katinkulta oli jotain muuta, kuin epäonnistunut hanke, se oli Kainuun ja Sotkamon kunnan pelastus.

Tärkeä huomautus Uuden Suomen blogien lukijoille: Me blogistit emme ole niitä julkkisblogisteja, jotka kirjoittavat ansaitakseen rahaa. Me emme saa mainostuloina tai muitakaan korvauksia blogeistamme, vaan teemme kirjoittamalla pyyteetöntä ja ilmaista työtä Suomen hyväksi. Nostaen keskusteluun aiheita ja tapahtumia, jotka vaativat korjausta. Yritämme omalta osaltamme saada heräteltyä muuta mediaa puuttumaan epäkohtiin. Minäkin olisin voinut tienata huomattavia summia, kun olen tavoittanut jo yli puolimiljoona eri lukijaa sadoilla eri blogeillani. Taloudellisen voitontavoittelu olisi tuhonnut ajatukseni pyrkiä muuttamaan meidän elämää paremmaksi, ja blogieni otsikot olisivat pyrkineet vain kalastelemaan klikkauksia, ja tekstit olisivat jääneet ilman merkittävää yhteiskunnallista sisältöä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006186720.html

Tässä tapauksessa taitaa olla sitä 1990-luvun meininkiä. Kuulostaa uskomattomalta menettelyltä tämäkin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Olen siinä ymmärryksessä, että konkurssitilanteessa ongelmallisimpia on juurikin kaikki pankkilainat.

On selvää että jos itse mennyt takaamaan jotain niin sen voi joutua maksamaan ja ennen konkurssia on paljonkin järkeä irroittaa yrityksestä ne lainat joilla on takaukset.

Tuo juttu vahvistaa käsitykseni.

Käyttäjän ErkkiAho kuva
Erkki Aho

Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa on. Perustuslakituomioistuin
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomiois... . Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen ja totuuskomission, mikä selvittää 1990-luvun pankkikriisin tapahtumat sekä valtiopetoksen
http://valtuustoaloite.blogspot.com/ . Pankkikriisistä tarkemmin http://pankkikriisi.blogspot.com/ Suomi on palautettava oikeusvaltioiden joukkoon.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Näyttää siltä, että näitä asioita ei haluta selvittää, koska mukana on liian monta "tuttua nimeä". Oikea kysymys lienee, että pitäisikö nämä asiat selvittää hyvä veli/sisko-järjestöjen vastustuksesta huolimatta? Vastauskin lienee selvä, että pitäisi. Ongelmana taitaa kuitenkin olla se, että tämä hyvä veli-järjestö on edelleen vallan kahvassa tiukasti mukana ja estää selvityksen. Tästä seuraa seuraava ongelma, sama mielivaltainen toiminta on mahdollista tänäkin päivänä. Kyllä Suomen pitää olla oikeusvaltio, eikä tästä saa jäädä mitään epäselvyyttä.

Oletteko muuten koskaan ihmetelleet sitä, että miksi asuntokauppojen ongelmista voittajina selviävät suuret rakennusliikkeet? Olisiko näidenkin kohdalla lait sellaisia, että asunnonostaja on jo pääsääntöisesti häviävä osapuoli? Tällainen käsitys itselleni on muodostunut, kun olen asiaa tutkinut. Pankeilla ja suuryrityksillä tuntuu olevan tulkinnat puolellaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tässä maassa eivät nämä palkkiopalleja saaneet tuon ajan poliitikot,joita istuu suomen korkeimilla palleilla,eläkeyhtiöissä,pankkien ,oikeuslaitoksen jne. ynm.anna koskaan asian edetä eteenpäin ,koska sisäpiirit suomessa ovat niin pienet että täältä putoaisi liian moni ex poliitikko ynm.suojatyöpaikkalainen korkealta ja kovaa.

Häpeää ei suomi kestäisi,kuten ei monessa muussakaan asiassa.Missään muussa sivistysvaltiossa ei tosin tällainen onnistuisi ,tulee mieleen huostabisnes joka tekee voittojaan lasten ja perheiden kustannuksella,ja jonka laittomuudet ovat saaneet hallituksen sisäpiirien siunauksen.itla ja nesteen osakkeet viimeisimpänä.Tämä tuntematon suomen lasten itsenäisyyden säätiö(jonka nimissä peplailtiin jotta saatiin koko homma näyttämään muulta kuin se oli) joka sai nesteen osakkeita lahjana ja jotka myytiin sen jälkeen.Nämä SÄÄTIÖT ovatkin kova sana suomessa kun poliitikot ynm.niitä alvariinsa perustavat tarpeisiinsa...... Ruotsissa pyydettiin julkisesti anteeksi huostamafian uhreilta,ja maksettiin korvauksia,suomessa ei makseta ,koska valtion tekemiä ihmisoikeusrikoksia ei haluta tunnustaa oikeusvaltiossa.Hallituksen tahtotila ei BISNEKSEN laittomuuksia halua tunnustaa ,eikä niitä antanut /eikä anna nykysuomen kohdalta tutkia.

Samaa linjaa siis vedetään kaikessa muussakin.

Jonkun keskustan ex ministerin vaivihkainen anteeksipyyntö jo kuolleille ja kuolemassa oleville menneisyyden uhreille ei tdellakaan poista suomen tunkion ongelmia nykyajassa.

Näyttää olevan maan tapa ihan yleisestikin,"vähän" joka asiassa,vaientaa,mustamaalata,häväistä,pelotella,uhkailla ja unohtaa uhrit,joiden elämät ja OLEMASSAOLO on KIUSALLISTA JA HÄIRITSEVÄÄ näille tahoille,joiden omaisuudet ja asemat,on saatu vilpillä ja vaientamalla,ja jotka sisäpiireissä tukevat toisiaan juuri siitä syystä.Koskee niin pikku kaupunkeja kuin koko muutakin suomea.

Mielenkiintoista on että nämä ihmiset ,yrittäjät ,vieläkin ovat verottajan ynm.ajojahdin kohteena ja pienistä eläkkeistä ulosotto on vaatimassa osansa,vaikka velallinen joutuu hakemaan elämiseensä toimeentulon kelan toimeentulotukiluukulta ja asumistuen muodossa,ja vaihtamaan valtiota viimeinen kun ei edes hautaan pääse rauhassa.Ihminen,ja läheisensä olisi voinut tuottaa verotuloja ja maksaa itse elämisensä mutta velkasummat ,satoja tuhansia euroja ,kasvavat jo korkoa niin paljon ettei mikään lyhennys koskaan velkaa lyhennä.Norjaan myydyt suomalaisten velat ex vasemmistolaisen siimeksen allekirjoituksella ,joka istuu eläkeyhtiön palkintopallillaan ,sen takaavat.

Tosin se ulosottoviranomaisten siivu valtiolle,ei kata edes tämän verorahoilla pyörivän ulosoton toimistokuluja,saatikka näiden satapäisten verorahoilla istuvien työntekijöiden paperien pyörittäjien palkkoja,jotka istuvat vuosikymmenestä toiseen asian tiimoilta oikeuslaitoksessa ,suomen hallitus haluaa myös työllistää koronkiskojia ja perintä yhtiöitä,ULKOLAISIA jotka tahkoavat verorahoista VOITTOJAAN,kun perivät perseaukisilta ex yrittäjiltä saatavia,joita eivät koskaan pysty maksamaan.VERONMAKSAJAT maksavat nämäkin ulkolaisten perintäfirmojen kulut muiden lisäksi.

Suomessa kun poliitikoiden ja muiden suojatyöpaikkalaisten mielestä on HIENOA kun veronmaksajat maksavat vielä nämäkin kulut,eli toimeentulotukena ja asumistukena ,takuueläkkeinä ,sairaanhoitokuluina jne,näiden uhrien lasten ja lastenlasten ynm.elämiset,mielenterveysongelmien takia eläkkeet lapsille,SYRJÄYTTÄMISET ,sairaanhoidot jne.jotka aiheutettiin näillä konkursseilla jotka itsemurhiin ja kaiken omaisuuden menettämiseen johtivat,ihmisarvon jne.menettämiseen.suomalaisen yhteiskunna PERINTÖÄ lapsille ja lapsenlapsille asti.Traumoja jotka periytyvät kuten huostabisneksenkin ajojahtien ja vainoamisten aiheuttamat.

TÄSTÄ nämä lastensuojelun ja velkaneuvonnan verorahoilla istuvat ynm.satapäisten laumojen kerholaiset ovat hissun kissun,kun ei ammattitaitoa ole edes köyhyystutkintaan kun ei koskaan kokemusasiantuntijoita näissä instanseissa ole kuultu,vaan sosiaalialan oma valvonta henkilökuntaa ja kerhojen rouvia sisäpiireistä.700 000 työtöntä suomessa joiden määriä on ainoastaan kasvatettu sieltä 90 asti,ei näille ole olemassakaan,vaan juoppoja työttömiä ja vastuuttomia vanhempia,joita poliitikoiden toimesta mediassa jokaisesta tehdään jotta oma nahka pelastuu kun syyllistetään suomalaisia.

Apuvälineeksi hallitus TOI AMERIKAN mallin ELI huostabisneksen jonne voittoja tahkoamaan,näistä SYRJÄYTETYISTÄ lapsista ja perheistä otettiin avuksi ulkolaiset veronkiertäjä konsernit tytäryhtiöineen,ja niitä luotsaamaan ex johtajia nesteen puikoista jne.jne.Bulvaanit ynm.avittavat siellä ostotapahtumissa kun suomalaiset firmat siirtyvät konsernien haltuun ,niin ettei todelliset ostajat ja omistajat näy missään ja koronkiskojien pankit tekevät tulosta osamaksusopimuksillaan suomen terveydenhoidossa jne.Näiden ex poliitikoiden ynm.sisäpiiriläisten saldo kasvaa veroparatiisitileillä,kun suomessa leikattiin raha pois talosrikoksien tutkijoilta ja hallintarekisterit ynm.eu suojamekanismit suojelevat omiaan.

Ei lexemburg turhaan ole eu-junkkerin kotimaana salannut tilejä tutkinnalta,ja salaa vieläkin .Sieltähän se löytyi hallitukseen sipilän ministerikin,joka sai suomen kansalaisuuden 2015.

https://yle.fi/uutiset/3-8288620

Verottajan tekaisemat verovelat joita ei ollut olemassakaan ja joita alettiin maksattamaan näillä ex yrittäjillä.Mikäpä se olikaan syy korvata 50 000 euroa naiselle joka näitä asioita paljasti ja joutui valtion ajojahdin kohteeksi sen takia.SYYLLISYYS sehän se olikin,naisen hiljentämiseen kun oli käytetty laittomia keinoja,samalla tavalla toimitaan kun suomen viranomaiset tehtailevat tekaistuja syytteitään ihmisten niskaan jotka ovat vaaraksi systeemille,ja joilla on TODISTEITA siitä.

Kukas sen nokian alas ajoikaan ja millä palleilla istuvatkaan nämä samat valtion firmojen nesteen, ja sos-terveydenhoidon ulkolaisten konsernien tytäryhtiöiden ex johtajat,median johtajat ,samoja tyyppejä muuten jne.Nämä alkavat olla siinä iässä itsekin että kuvitellaan ihmisten unohtaneen,ja odotellaan vaan että kuolema korjaa satoaan,ettei suomen häpeätahraa tarvitse koskaan selvittää,ja että nämä mukana olleet,ja heidän sukulaisensa jne.pääsevät kuiville ilman tahroja maineessaan.Sama koskee huostabisnestäkin,joka on ollut mukana myös näiden yrittäjien lasten elämien tuhoamisessa.

Miksi suomi on hiljaa siitä,että kaiken aikaa suomessa menee vasaran alle,PAKKOHUUTOKAUPATAAN koteja ja omaisuutta ,ajetaan perheitä siis maantielle ja sen seurauksena lapsia KÖYHYYDEN TAKIA(laitonta ) HUOSTAFIRMOJEN hampaisiin?

Kuinka nämä pystyvät katsomaan peiliin kun palkintopallinsa suomessa on saatu toisten verällä,ja omaisuudet ryöstämällä,elämät tuhoamalla?Psykopaatteja?Narsisteja?

Linnan juhlissa maistuu booli ja jaetaan palkintoja,pienemmässä mittakaavassa pikku kaupungeissa jaetaan suojatyöpaikkoja ja annetaan palkankorotuksia ja asema kaupungin sisällä kohoaa muutaman asteen:epäpätevistä tehdään asiantuntijoita ja viranhaltijoita,johtajia jne...Näin saadaan systeemi tiiviiksi ja yhtenäiseksi,kun samanmielisten joukko on jokaisen kaupungin johdossa ja viranomaisten palleilla.Ei suomessa turhaan joudu MAKSAMAAN VALITUKSISTA,EIKÄ EX EIO TURHAAN KARSI etukäteen SUOMALAISTEN valituksien määrää.

"Seuraukset tuntuvat tänäkin päivänä nuorten syrjäytymisenä, syntyvyyden laskuna, vanhusten heitteillejättönä, lasten ja nuorten pahoinvointina. Hyvinvointivaltio ajettiin alas"

Tämän asian "tutkimiseen"ei ole nykysuomen yhdelläkään ostetulla "tutkijalla" tai muulla sisäpiirin pikku kerholaisella,professoreilla ynm.sopivasti valituilla tieto-taitotasoa ollut selvittää,saatikka edes käsittää.Nämä on opetettu vihaisen puheen ja "rasismin" perässä juoksijoiksi,ja hallituksen tahdissa sanelijoiksi.Kataisen hallituksen verorahoilla teettämä "sininen kirja"on hyvä esimerkki tästä ,huuhaaopus joka maksoi veronmaksajille 700 000 ynm.muut pikku kulungit,kun yritettiin leipoa sovivaa tutkijaa sisään mainostamalla.Kovin on suut olleet tukossa tuostakin ,ja Katainen sai palkintonsa eu:sta.

EI ollut lupaa niillä faktojen tutkijoilla,joita suomessa vielä joskus oli eli oikeilla asiantuntijoilla julkaista,koska sisäpiirien etujen vartijoiden intressit EIVÄT ole siinä,että tosiasioita koskaan myönnetään,saatikka julkaistaan medioissa.

BISNEKSIEN ja VOITTOJEN tahkoamiseen ei sovi virheiden ja laittomuuksien tunnustaminen.SEN sijaan ne voidaan uhrata,joilla ei ole rahaa ja valtaa,puolustaa itseään,ja heidät voidaan häväistä ja mustamaalata,tehdä naurettaviksi jne.jotta suojatyöpaikkalaisten asemat eivät vaarannu.Sama tyyli on kaikissa kaupungeissa,ja koko eu tasolla sittemmin.Suomi haluaa laajentaa PAKKOHOITOA eli sitä että suomessa voitaisiin viedä pakkohoitoon kuka tahansa,ja mistä syystä tahansa HELPOMMIN.EU ennakkosensuuri ei ole turhaan keksitty poliittiseksi välineeksi ,vihaisen puheen ja rasismin,ILMIANTOJEN ynm.välineiden lisäksi,vaan ajamaan tätä samaa vaientamisen politiikkaa,jolla ns.tavallinen ihminen saadaan poljettua systeemissä jalkoihin ja POIS SILMISTÄ,POIS MIELISTÄ.

Lakata olemasta.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Olet oikeassa, Pertti.

On aika vihdoin nostaa kissa pöydälle, ja palauttaa maamme oikeusvaltion periaatteet.

Unkarilaiset ovat täysin oikeassa, arvostellessaan Suomea omien klakiensa rikkomisesta.

Et ole ainoa uhri 1990-luvun laman laittomissa hallintotoimissa. Alla oleva blogi käsittelee ihan samaa asiaa.

https://kalajokinen.blogspot.com/2017/06/koiviston...

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Noita uhreja on todella paljon ja asiasta löytyy lisätietoa linkin kautta.

https://www.velallistentuki.fi/yleinen/90-luvun-la...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Katselin Ylen dokumentin, jossa käsiteltiin Katinkullan ryöstöä. Huomioni kiintyi erityisesti SKOP:n entisen arvopaperiosaston johtajaan, Pekka Luukkaiseen, jonka ilmeet kertoivat härskiydestä, joka hakee vertaistaan.

On hyvä, jos tietoa 'Sammon ryöstöstä' saadaan EU -tasolle ja laajemmallekin. Vaikka elämme muka demokratiassa, täällähän eduskuntapaikatkin saadaan nykyisin isolla rahalla.

Sisäpiirikahminta jatkuu edelleen. Edellisen 4 -vuotiskauden hallitus ehti laatia lakeja, joilla on tuhottu monen kansalaisemme selviytyminen.

Nytkin, ahdistuneet velalliset tekevät itsemurhia. Keitä ovatkaan nuo rekkaa tai busseja päin ajaneet? He varmistavat täältä lähtönsä, sillä yhteiskunnan kylmien kasvojen armottomuutta he eivät enää jaksaneet.

Puoli miljoonaa kansalaista yrittää selviytyä ulosottohenkilöiden mielivallasta. Heillä ei ole kansalaisille kuuluvia perusoikeuksia, kuten asunto, sähkö, puhelin tai nettiyhteydet, vakuutuksista puhumattakaan.

Jarruksi kaikissa velallisten oikeuksien parannusyrityksissä, nousee Finanssivalvonta. Tosin viime hallitukset eivät ole edes yrittäneet. Päinvastoin, kiristäneet otettaan.

Tällä maalla, jossa syntyvyys on laskenut minimiin, on varaa pitää puoli miljoona kansalaistaan yhteiskunnan ulkopuolella. Tosin, tuo luku on paljon suurempi, kun mukaan otetaan luottotiedottomien perheissä elävien lasten määrät.

Onkin hyvä kysyä, elämmekö oikeusvaltiossa?

Mikään ei ole muuttunut. Jos yrittäjän tielle tulee ongelmia, armoa ei tunneta.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Pertti, olen vuosien varrella lukenut tekstejäsi huomattavan paljon, ja olen varma, että kaikkien niitä lukeneiden sympatiat ovat puolellasi, pl. niiden, jotka ovat 90-luvun alun romahduksen jälkeisestä prosessista tietoisesti hyötyneet.

Mikä minua nyt erityisesti kiinnostaa on, mitä Pertti haluaisit tapahtuvaksi (pl. persujen katoamisen maan päältä, mikä tekee kysymyksestäni hieman suisidaalisen)?

[Edit] Kenen pitäisi mielestäsi tehdä mitä?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt lentokapteeni ja kauppatieteiden tohtori Heikki Urmas esitti 1990-luvun laman aikana, että kelvollisia yrityksiä tuettaisiin, mutta häntä Ahon hallitus ei tietenkään kuunnellut.

Blogisti tuo aika ajoin esille tätä kärsimäänsä suurta vääryyttä. Tämä on tärkeää, jotta asia ei pääse unohtumaan.

Viisautta yli 450 vuoden takaa:

”Jumala ei salli väkivallan jäädä rankaisematta, varsinkin kun sitä harjoittavat ne, joiden virkansa puolesta pitäisi sitä estää.”

Olaus Petri

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tästä suhmuroinnista tulee mieleen Savolainen Balladi joskus 60-70 -lukujen taitteesta:

https://www.youtube.com/watch?v=Bgpt94GWjXE

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset