PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Aktiiviverot, passiiviverot ja rangaistusverot

Pohdin verokertymää, että mistä niitä veroja tulee valtionkirstuun? 

Aktiiviverot lienevät niitä, jotka tulevat toiminnan tuloksena, arvonlisävero, eli ALVi lienee niistä kaikista suurin verotulo. Aktiiviveroa syntyy esim. silloin kun yrittäjä nostaa sormensa ja liikahtaa, niin heti alkaa verokirstuun kolahtelemaan euroja monelta suunnalta ja erilaisia verotuloja.

Passiiviverot lienevät niitä, joita maksetaan tuloverona, eli maksettava on, jos käy töissä, on työttömänä, yrittää hiukankin, nauttii eläkepäivistä jne. Passiiviveroja ovat myös henkilösivukulut, joita työnantaja ja työntekijä joutuu aina maksamaan maksamasta/saamasta palkasta.

Rangaistusverot lienevät niitä, joita poliitikot keksivät ja perustelevat niitä kansalaisten huonoilla tavoilla. Tupakointi, alkoholin nauttiminen, autolla ajaminen, puiden polttaminen jne. Rangaistuveroja on todella monenlaisia ja toiset täysin järjettömiä, jotka tappavat aktiiviverotulojen virtaa, eli vähentävät verokertymää. 

Nyt se kätevä perustelu rangaistusveroille on ilmastonmuutos, aiemmin se oli kansanterveys. Yhdessä Aku Akka kirjassa oli joskus kolmekymmentä vuotta oiva idea, Pello Peloton palkattiin keksimään uusia veroja, niin verokirstuun alkoi rahaa virrata, mutta en muista lopputulosta?

Tässä ne lienevät omalla tavallaan eroteltuna, mutta nyt täytyisi pohtia, että miten niitä verotuloja saataisiin enemmän, kuin veroja korottamalla tai lisäämällä rangaistuveroja? 

Minusta ensisijainen verolähde täytyisi olla aktiiviverot, sillä sitä saadaan toiminnalla aikaiseksi, ja jolla on suurin vaikutus veromenojen vähenemiseen.  Eli mitä aktiivisemmin ja turvallisemmassa ympäristössä yksityisyrittäjä voivat toimia, niin sitä enemmän syntyy työpaikkoja ja verotuloja,  se tarkoittaa samalla veromenojen vähenemistä. Vähemmän työttömiä, vähemmän sosiaalitukija jne. Nousevien aktiiviverojen vanavedessä passiiviverotulot luonnollisesti kasvavat ja rangaistuverojen määrää voidaan vähentää, joka entisestään lisää aktiiviverotuloja. Eli lisäämällä niitä toimia, jotka lisäävät aktiiviverotuloja, niin niillä on suoranainen vaikutus veromenojen vähenemiseen.

Kaikki ne konstit mitä Suomen hallitukset on, Esko Ahon hallituksesta (1991-95) lähtien, tehneet on kohdistettu yksityisyritysten ja yrittäjien tuhoamiseksi, eli kolmekymmentä vuotta on lypsäviä lehmiä tapettu, joten kohtuuttomatkaan verot eivät ole riittäneet, eivät riitä ja eivät tulevaisuudessakaan tule riittämään hyvinvointivaltion ylläpitämiseen. 

Hallitukselta ja eduskunnalta on vaadittava nyt selkärankaa, että he unohtavat omat etunsa, sillä nekin alkavat vähenemään, kun valtiota pidetään hengissä lasten, eläkeläisten, vanhusten, työttömien, pätkätyöläisten ja muiden heikommassa asemassa olevien kansalaisten perustoimeentuloa vähentämällä.

Hallitukselle, eduskunnalle ja virkamiehille on laadittava ”Aktiivimalli ja Kiky”.  Suomen yksityisyrityselämä on aktivoitava, ja se tarkoittaa myös uuden yrittäjäjärjestön perustamista, että yrittäjien perusoikeudet tulevat turvatuiksi. Nykyiset järjestöt ovat turvanneet vain suur- ja monopoliyritysten etuja sekä pankkien ja vakuutuslaitosten kohtuuttomia oikeuksia.

Media mukaan ruoskimaan hallitusta aktiivisiin toimiin, jolla lisätään yksityisyritystoimintaa, niin siitä hyötyy myös media mainostajien määrän kasvaessa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset