PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ajattelutavat

Tiedätkö kenen lauluja laulat?

Olen monesti miettinyt tätä asiaa: miksi ihmiset eivät havaitse toistavansa jonkun toisen sanomaa?

Hyvin harva tietoisesti valitsee minkälaiselle ideologialle altistaa itsensä. Se, että lukee päivästä toiseen Hesaria altistaa ihmisen Hesarin näkemyksille maailmasta. Joka päivä. Kertaus on opintojen äiti.
Se mistä Hesari tai mikä tahansa media uutisoi ja miten se asioista uutisoi luo raamit sille, mikä on merkittävää ja mikä ei, mikä on hyväksytty kanta ja mikä ei.

Suhtautumalla elämäämme vakavammin voimme saavuttaa enemmän

Elämämme on nykyään varsin monipuolista. Uravalintoja miettiessä meitä ei sido enää se mitä vanhempamme tekivät työkseen. Voimme käytännössä olla mitä vain ja milloin vain. Jopa uran tai alan vaihtajia ei katsota enää pahalla silmällä - meillä on nykyään oikeus toteuttaa itseämme. Mutta tässä valinnan ja varavalinnan maailmassa piilee vaara.

Kolme esimerkkiä: Monikultturismi Ei - Assimilaatio Kyllä

Esimerkki 1:

"Naisjohtaja ulkomaalaisvangista: ”Ymmärrys loppui heti”.

Karoliina Taruvuori kertoo, että kulttuurierot tuovat haasteita niin vangeille kuin henkilökunnallekin.

– Kerran yksi muslimitaustainen miesvanki ei halunnut ymmärtää pätkääkään, mitä puhuin, kun annoin hänelle rangaistusta. Miespuolista apulaisjohtajaa hän kyllä ymmärsi, mutta kun apulaisjohtaja sanoi, että rangaistus tulee johtajalta, ymmärrys loppui taas, hän muistelee."

Käsitteellinen ajattelu 2

 Kehittääkö koululaisten lisääntyvä tietotekniikan käyttö heidän käsitteellistä ajatteluaan, mikä on tärkeimpiä taitoja myöhemmin  työelämässä? 

Katso kuva.

Käsitteellinen ajattelu 1

Kehittääkö koululaisten lisääntyvä tietotekniikan käyttö heidän käsitteellistä ajatteluaan, mikä on tärkeimpiä taitoja myöhemmin  yrityselämässä?

Byrokratia myrkyttää kaiken - omakohtaisia kokemuksia

Riku Rantalan kirjoitus “Pilkunjyystö pilaa kesälomat Suomessa” herätti jo viime kesänä paljon keskustelua. Nyt Antti Halosen kirjoitus “Kanssaveljeni - äänestä jaloillasi ja pelasta maksasi” on kerännyt jo yli 56000 tykkäystä facebookissa. On innostavaa, että tästä Suomen massiivisesta byrokratia-asenneongelmasta on alettu vihdoin keskustelemaan kunnolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä