PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Dystopia

IS:n pääkirjoitus esittää dystopian rakentamista vihapuheen kitkemiseksi

Ei olla vielä edes juhannusta juhlittu, mutta eiköhän "Vuoden surkein idea 2019"-palkinnon voi jakaa jo tässä vaiheessa. Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen esittää "massiivisen vihapuheongelman" ratkaisuksi laajennettuja viranomaisoikeuksia nettianonymiteetin murtamiseksi sekä tiukkaa valtiokontrollia "vihapuheen" kitkemiseksi.

Sisä- ja dystopiaministeriö tiedottaa

Tiedustelulakipaketin todennäköisen läpimenon myötä uusia hankkeita ollaan jo pikku hiljaa käynnistelemässä. Kun kansalaisten kaikki verkkoliikenne, terveystiedot, pankkitiedot ja passikuvarekisteri automaattisella kasvojentunnistuksella saadaan lopulta massavalvonnan piiriin, eikä vakoilun kohteille tarvitse tiedottaa mitään, voidaan siirtyä helpottunein mielin projektissa ”kunnollinen kansalainen” eteenpäin. Oli se jo aikakin - Kiina johtaa ainakin dna-rekisterin mitalla kisaa.

Yksityisyyden viimeinen rajapyykki

Sieltä se sitten tuli. Kansalaisista kerätyn virallisen passikuvarekisterin aineistot halutaan liittää automaattisen kasvojentunnistuksen piiriin. Arvasin tämän siinä vaiheessa, kun luin uutisen poliisin kasvojentunnistusjärjestelmän testauksen aloittamisesta. Mitä Kiina edellä, sitä Suomi perässä, tuntuu olevan sopiva slogan kansalaisten massavalvontaa ajaneille puolueille näin vaalien alla.

Sinipunavihreä dystopia

Huhtikuun 15.päivä vuonna 2019. Eduskuntavaalien tulokset ovat valmiina ja SDP on suurin puolue. Toiseksi suurimpana puolueena on kokoomus. Keskusta on jäänyt kisassa neljänneksi, vihreiden ollessa nyt Suomen kolmanneksi suurin puolue. Hallitus muodostetaan muutamaa viikkoa myöhemmin kolmen suuren puolueen kesken RKP:lla vahvistettuna. Pääministeriksi nimitetään SDP:n Antti Rinne, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jatkaa valtiovarainministerin tehtävissä.

Suomi luopumassa kansalaisten yksityisyydestä

Päivän hesarissa kerrotaan kattavasti salassa suunnitelusta lakihankkeesta, jolla poliisi päästettäisiin lukemaan salassapidettäviä arkaluontoisia potilastietoja. Luonnollisesti, perustuslakivaliokunta ja tietosuojavaltuutettu on ohitettu, kuten aikaisemmissakin tämän hallituskauden dystopiahankkeissa.

Poliisi voisi jatkossa selvittää potilastiedoista, onko potilaalla havaittu mm. viranomaisvastaisuutta, jonka perusteella ilmeisesti ollaan sitten rikokseen johtavalla tiellä. Itselläni nousee merkittävä viranomaisvastaisuuden tunne artikkelia lukiessa.

Tarina suomalaisen lukion indoktrinoinnista

Olipa kerran psykologian oppitunti, jossa opettaja käski meitä opiskelijoita piirtämään professorin paperille. Itse piirsin parrakkaan ukkelin, jolla oli verkkatakki ja silmälasit. En ollut ainoa jonka hahmottelema professori oli mies. Itseasiassa suurin osa meistä piirisi miehen. Vuosi oli 2013.

Häirintä - päivän puheenaihe?

Yhdeksi tämän päivän puheenaiheeksi tulee nousemaan häirintä. Häirintä erityisesti elokuva- ja kulttuurialalla. Se, että juuri kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä tullaan tänään keskustelemaan paljon johtuu siitä, että tänään julkaistaan selvitys kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä ja muuta epäasiallisesta kohtelusta.

Tunteiden monitorointia Kiinassa

Kiina jättää muiden maiden valvontakoneistot varjoonsa pitkällä kaulalla. Olen kirjoittanut aikaisemminkin valvonnasta julkisilla paikoilla ja kodeissa, sekä huolestunut kehityssuunnasta myös kotimaan kamaralla mm. terveystietojen kaupallistamisen osalta. Nyt mennään kuitenkin pykälää syvemmälle - aivotoiminnan monitorointiin. Jep - luit oikein.

Tänään törmäsin uutiseen, joka nostaa rimaa entisestään. Kiina ei pelkästään ole varoittava esimerkki valvontalakien puutteesta, vaan myös pelottava esimerkki yksityisyyden täydellisestä hukkaamisesta kontrollin ehdoilla.

Suomi vuonna 2042

Ykköstie Turusta Helsinkiin on muutettu yhdeksi suureksi kaupunkibulevardiksi. Sitä halkoo yksi, yhtenäinen raitiotielinja. Bulevardin reunoille on pystytetty mukavia kahviloita, jotka tarjoilevat vegaanista luomuruokaa, joka on tuotettu kahviloiden takana sijaitsevilta lähiruokatiloilta. Nämä ruoat ovat kommuunissa asuvien tilallisten tuottamia. Tarjolla on myös mitä erilaisimpia kahvi-, punaviini- ja teevalikoimia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä