PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eu-turvatakuut

Aalto-yliopiston professorilta räväkkä mielipide Hesarissa

Aalto-yliopiston professori Raimo Kantola räväytti tänään Hesarin mielipideosastolla esittämällä käsityksensä Brexitin vaikutuksesta EU:n turvatakuisiin.  Napakkaa tekstiä yliopistoprofessorilta ja vähemmin eväin liikenteessä olevat poliitikot voivat vain miettiä, olisiko omassa käsityksessä parantamisen varaa tai jopa vikaa.

Sotilasvala velvoittaa Isänmaan, ei EU:n, puolustamiseen

Käsittelimme eilen lähetekeskustelussa hallituksen esitystä kansainvälisen avun antamisesta ja vastaanottamisesta. Olemme Euroopan unionin jäseninä sitoutuneet Lissabonin sopimukseen sisältyvään yhteisvastuulausekkeeseen sekä keskinäisen avunannon lausekkeeseen. Nämä EU:n turvatakuut ovat meille äärimmäisen tärkeät. Suomen on tarpeen tullessa kyettävä antamaan ja ottamaan vastaan sotilaallistakin apua. On suorastaan häpeällistä, että olemme olleet sitoutuneina näihin lausekkeisiin jo 7 vuotta kykenemättä niitä kuitenkaan tosiallisesti noudattamaan.

Suomalaisia sotilaita sotimaan, tuntuu olevan kiire.

Täältä ruhonjuuritasolta ymmärtää hyvin miksi perustuslaissamme on pykälä, jonka mukaan suomalaista sotilasta ei valtio voi lähettää sotimaan toisen maan puolesta.

Karvaat oli kokemukset pienenä maana suuren ideologin kaverina taistella viimesodassa.

 

Ei koskaan enää Suomi sotaan!

 

Suomi puolustaa itseään ja ennea kaikkea Suomi tekee diplomatiaa ja rauhan työtä.

Onhan meillä rauhan nobelistikin.

Olemme rauahanturvaajia.

Miksi tuo imago tahdotaan romuttaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä