PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta F-35

Ruotsalainen Saab Gripen ei voi enää olla Suomen hävittäjäkandidaatti

Suomen uusi hävittäjähankinta on nimetty puolustushallinnossa HX-hankkeeksi.

Suomen uusi hävittäjä on jokin yksi seuraavista:

Syyrian ilmapuolustus testaa F-35 kohtalon

 

Syyrian armeija on media lähteiden mukaan saanut käyttöönsä Venäjän armeijalta S-300 sarjan ilmatorjuntakalustoa, siirretty versio on joko PM2  tai PMU-2 versio.Tiettävästi Syyriaan on siirretty myös V4 sarjan rykmentti mutta tämä rykmentti ilmeisesti olisi venäläisten hallinnassa.

 

Tämä lisäksi Syyrian ilmapuolustusta on vahvistettu useilla lähi-ilmatorjuntaa suunnitelluilla ilmatorjunta kalustoilla tukemaan ja suojaamaan varsinaista S-300 ilmapuolusta.

 

F-35 koneelle uusi takaisku Britanniasta

 

Mikäli Britannian puolustusvoimien suunnitelmat toteutuvat, Britannia luopuu uusien F-35 koneiden hankinnassa huolimatta olemassa olevista sopimuksista. Tilalle on suunniteltu uutisten mukaan eurofighter konetta mitä on harkittu Suomeenkin.

 

Trump ja F-18 kommentti

 

Ensiksi tarkka lainaus :

 

“One of the things that is happening is you’re purchasing large amounts of our great F-18 aircraft from Boeing and it’s one of the great planes, the great fighter jets.”

 

Suomi kokoaan suurempi maailmalla

Presidentin yhdysvaltainvierailu on takanapäin. Suomi sai onnistuneen julkisuuskuvan maailmalla, yhtäällä rauhanvälittäjänä Afganistanissa ja toisaalla kokoonsa nähden vahvana sotilaallisesti, jolla on USA:n tuki.

Suomi on myös Venäjän naapurissa ja on hoitanut naapuruussuhteet kuntoon, Venäjän hyvin tuntien ja pitkän yhteisen taipaleen tuoman vakauden turvin. 

Myös Venäjällä menee paremmin, Venäjän valtionvarainministeriö ilmoittaa uusista kasvuluvuista tuleville vuosille, jotka kipuavat yli kahden prosentin.

Mitä miehen pitää tehdä että se saa omakotitalon hintaisen hatun päähänsä?

Mitä miehen pitää tehdä että se saa omakotitalon hintaisen hatun päähänsä?

Sähköiset sotilaat, virtuaaliset järjestelmät ja tappajarobotit – näin me luonnollistamme ja etäännytämme tappamisen itsemme ulottumattomiin

Erään blogistin pääsiäissaarna 2017

*

Eräs vastaus on: Pitää olla kaksi tohtoriväitöstä suorittanut Matti Nykänen, jolla on lehmän hermot, korkeat testosteroniarvot ja kamikazen vakaumus.

Trump on hautaamassa LM:n F-35 hävittäjän tilaukset

 

Trumpin twiitti:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/812061677160202240

 

"Based on the tremendous cost and cost overruns of the Lockheed Martin F-35, I have asked Boeing to price-out a comparable F-18 Super Hornet!"

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pentagon-suomenkin-harkitse...

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

*

Elämme vaiheessa, jossa sotilaallinen varustautuminen ja sotalaiteteollisuus kaikkine elementteineen kasvaa poikkeuksellisella nopeudella, ja samoin kasvavat valtioiden budjettien suuret sotilaalliset hankekustannukset.  Käänne kylmänsodan päättymisen jälkeisten pitkien vuosien tilanteeseen on silmiinpistävän jyrkkä ja täydellä syyllä voimme sanoa: Maailman talouden kasvu on laantunut, mutta militarisaatio kiihtynyt.

*

Kansalaisaloite-ehdotus: Kreikan ilmavoimien kaluston lunastaminen

Suomen uusi hallitus pyytää rivikansalaisilta järjettömiä uhrauksia. Samaan aikaan valtava määrä rahaa heitetään Kreikalle ja korvamerkataan Suomen puolustusvoimille valtavia hankintabudjetteja.

Täten ehdotetaan hoitaa monet ongelmat pois laudalta tätä fiksummalla tavalla:

Lunastamalla Kreikan ilmavoimilta ainakin puolet kalustonsa vastineeksi Kreikan velkajärjestelylle.

Onko F-35 "maailman kallein erehdys"?

Yhdysvaltain puolustusministeriö (DOD) tutkii ilmavoimiensa täydennystarpeita, ja sitä mikä on se kokonaismäärä uutta hävittäjätyyppiä, F35:ttä, jotka se tulee ostamaan. National Security Network :ssa (14.8.2015) julkaistun raportin mukaan DOD aikoo ostaa ja käyttää lähes 2 500 lentokonetta, joiden kokonaishinta kapuaa dollareissa ilmaistuna huimaan 1400 miljardia dollaria (amerikkalaisittain $ 1.4 trillion). Lähde: http://sputniknews.com/military/20150814/1025749323.html - Lue lisää Kommenttiosiosta;

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä