*

PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hävittäjähankinnat

Kertaluontoinen varallisuusvero hävittäjähankitaan ja muihin puolustusmenoihin

Suomi tarvitsee uudet hävittäjät ja muutenkin täyttyy vahvistaa maanpuolustusta. Puolustusvoimain kalusto täytyy hankkia ennen kuin todellinen vaara uhkaa, sillä silloin se on liian myöhäistä. Nykyinen sodankäynti perustuu pitkälti korkean teknologian aseistukseen, joiden toimitusajat ovat pitkät. Se tarkoittaa myös valtavia kustannuksia, että aseistus on riittävän tehokas.

Nyt olisi reilua kerätä varakkailta yksityishenkilöiltä, yrityksiltä ja ay-liikkeeiltä kertaluontoinen varallisuusvero hävittäjien hankintaan sekä puollustusvoimien kaluston uusimiseksi.

Suomen hävittäjähankinta tulee tapahtumaan Yhdysvaltain kahdesta vaihtoehdosta

Suomalainen mediaväki vieraili maaliskuussa noin kymmenen toimittajan voimalla sekä Lockheed Martinilla että Boeingilla tutustumassa Yhdysvaltain Suomelle tarjottaviin kahteen hävittäjävaihtoehtoon. Lockheed Martin tarjoaa Suomen uudeksi hävittäjäksi F-35:tä ja Boeing F/A-18E Super Hornetia.

Hävittäjähankinta ja Venäjän ilmatorjunnan ulottuvuus Etelä-Suomeen

Suomen hävittäjäehdokkaat ovat yllättävän tasavahvoja. Suomen maantieteellisiä erityispiirteitä ei ole otettu julkisessa keskustelussa huomioon. Etelä- ja Itä-Suomessa toimiessaan hävittäjät toimisivat Venäjän ilmatorjunnan piirissä.

Hävittäjähankinnalla spekulointi on alkanut ja kiihtynee päätöksen lähestyessä. Kannunvalantaa niin teknisiltä kuin poliittisilta kannoilta tehdään jatkuvasti.

Puolustusvero?

Toissapäivän Hesari otsikoi Sipilän etsivän rahaa armeijan hävittäjähankintoihin. No, se on selväkin, ettei peltipoliisien tuotto riitä tähän häkkyrään. Niinpä esillä on kuulemma ollut puolustusvero Suomen satavuotisen itsenäisyyden nimissä.

Ilmavoimien komentaja: Ei yllätyksiä hävittäjävalmistajien vastauksissa

Ilmavoimat on tyytyväinen hävittäjävalmistajien tietopyyntövaiheen vastauksiin HX-hankkeen osalta. Ilmavoimien komentajan Kim Jäämeren mukaan kaikilta viideltä oli tullut huolellisesti valmistellut vastaukset.

- Ensivilkaisun pohjalta on hyvä tilanne; ei ollut yllätyksiä suorituskyvyn osalta eikä kustannuspuolella. Kaikki kandidaatit ovat taistelukykyisiä Suomen olosuhteissa ja teollinen yhteistyö on huomioitu.

Jäämeren mukaan uusien hävittäjien osalta ilmavoimien koko ei muutu ja hinta on edelleen 7-10 miljardin haarukassa.

Hävittäjähankinnasta on tehty heti alkuun turvallisuuspoliittinen linjakysymys

Ilta-Sanomien otsikko 3.2.2016: ”Matti Vanhanen: Ilmavoimien Hornetien seuraajiksi perusteltua valita ruotsalaisia Jas-hävittäjiä”.

Mitä tapahtuu vuonna 2016 (ja 2017)?

Valtiovarainvalikokunnan jäsen. kansanedustaja Timo Heinonen kirjoitti Hämeen Sanomissa 12.12.2015: "Suomen talous on ollut poikkeuksellisen huonossa tilassa jo pian kahdeksan vuotta".  Tämä ei ole mikään uutinen, mutta tilanteen karmeus tulee konkreettiseksi  kun Suomea vertaa kruunumaa Ruotsiin, jonka talous karkaa kauas euroalueesta puhumattakaan Suomesta. Alkavalle vuodelle Nordea ennustaa Ruotsille 3,8 %:n kasvua. Kun me taaperramme vuositolkulla noin 0-tasolla, niin pikkuhiljaa länsirajallemme repeää elintasokuilu.

Kansalaisaloite-ehdotus: Kreikan ilmavoimien kaluston lunastaminen

Suomen uusi hallitus pyytää rivikansalaisilta järjettömiä uhrauksia. Samaan aikaan valtava määrä rahaa heitetään Kreikalle ja korvamerkataan Suomen puolustusvoimille valtavia hankintabudjetteja.

Täten ehdotetaan hoitaa monet ongelmat pois laudalta tätä fiksummalla tavalla:

Lunastamalla Kreikan ilmavoimilta ainakin puolet kalustonsa vastineeksi Kreikan velkajärjestelylle.

Onko F-35 "maailman kallein erehdys"?

Yhdysvaltain puolustusministeriö (DOD) tutkii ilmavoimiensa täydennystarpeita, ja sitä mikä on se kokonaismäärä uutta hävittäjätyyppiä, F35:ttä, jotka se tulee ostamaan. National Security Network :ssa (14.8.2015) julkaistun raportin mukaan DOD aikoo ostaa ja käyttää lähes 2 500 lentokonetta, joiden kokonaishinta kapuaa dollareissa ilmaistuna huimaan 1400 miljardia dollaria (amerikkalaisittain $ 1.4 trillion). Lähde: http://sputniknews.com/military/20150814/1025749323.html - Lue lisää Kommenttiosiosta;

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä