PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hävittäjähankinta

Ruotsalainen Saab Gripen ei voi enää olla Suomen hävittäjäkandidaatti

Suomen uusi hävittäjähankinta on nimetty puolustushallinnossa HX-hankkeeksi.

Suomen uusi hävittäjä on jokin yksi seuraavista:

Perutaan hävittäjätarjouspyynnöt ilmastotekona

Suomi on hankkimassa omaksi turvakseen uusia hävittäjiä. Periaate on, että pelastetaan Suomi. Viimeaikaisten ilmastopuheiden valossa hanke on typerä.

Näytetään esimerkkiä maailmalle, että Suomi on esimerkillinen joka suhteessa. Se että pelastaisimme oman nahkamme, pelastetaankin koko maailma ja jätetään hankkimatta ilmaa saastuttavat hävittäjät.

Meille tavan pulliaisille on aivan sama kenen vallan alla olemme, kunhan vain saamme haistella raitista ilmaa.

ELIKAARIKUSTANNUKSINEEN

Toistaiseksi on lupa ajatella. Jopa julkisesti. -----Mietinkin, miltä näyttäisi Suomi 40 vuoden kuluttua, jos jättäisimme tekemättä elinkaarikustannuksineen 30 miljardin hävittäjähankinnan ja elinkaarikustannuksineen 3 miljardin korvettihankinnan kokonaan. -----Sen sijaan laittaisimme täsmälleen saman rahan vanhuspalveluihin, terveyttä tukevaan kansanterveystyöhön, lapsiin ja lapsiperheille, koulutukseen ja tutkimukseen, sekä kulttuuriin, joka ei julkisivullaan mainostaisi tappamiseen tarkoitettua laitetta.

Hävittäjähankinta - ei ole Nato kysymys?

Hävittäjähankinta - ei ole Nato kysymys?

( Lentäjien turvallisuus tärkeää, hävittäjien ” mersu” valittava)

 

Hävittäjähankinnasta ja kappalemääristä

Suomen uusi hävittäjähankinta on noussut vähän yllättäenkin kiivaaksi puheenaiheeksi näin vaalien alla. Viime aikaisen keskustelun pontimena on YLE:n taannoinen kysely eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta turvallisuuspolitiikkaan liittyvistä asioista. Yksi kysymyksistä oli, ”Voidaanko Suomeen hankkia vähemmän hävittäjiä kuin tarjouspyynnön mukaiset 64 kappaletta?” (lihavointi oma).

Koko maan puolustaminen vaatii nykymäärän hävittäjiä

Julkisuuteen nousi yllättäen keskustelu Suomeen hankittavien hävittäjien määrästä. Itse olen saanut toimia pian jo kahdeksan vuotta puolustusvaliokunnassa ja neljä vuotta myös ulkoasiainvaliokunnassa ja tätä kautta olen saanut seurata ns. HX-hanketta alusta lähtien ja varsin läheltäkin. Olemme käyneet hanketta läpi niin sotilaallisen toimintaympäristön nykytilan, Puolustusvoimien tehtävien ja Ilmavoimien toimintamallien sekä puolustukselle varattujen resurssien näkökulmasta.

40 hävittäjää ja miljardi ohjuspuolustukseen, säästöä 1 miljardi

Vihdoinkin joku, professori Roope Uusitalo, uskalsi kyseenalaistaa hävittäjien määrän. Suomi velkaantuu.
- Onhan ilmatorjunnan eversti evp Ahti Lappi kylläkin kyseenalaistanut määrän ja esittänyt vaihtoehtoisen mallin jo 2017.

Kirjoitan samasta motiivista lähtien kuin Uusitalo: Suomi velkaantuu.

Miljardifloppi NH-90

Nyt kun uusien hävittäjien hankinta alkaa olla yhä ajankohtaisempaa ja toistetaan, syvällä rintaäänellä, vakava mantra: "annetaan hankintapäätösten olla ammattilaisten heiniä", lienee tarpeen muistuttaa NH90-koptereiden katastrofista. Ei se aina tunnu menevän kuin strömsössä...

Hävittäjiä ei voi korvata ilmatorjunnalla

Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg on perustellut poikkeuksellisen laajasti ilmavoimien hävittäjähankinnan eli HX-hankkeen tarpeellisuutta.

Uusimman maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina Lindberg totesi, että HX-hanke on Suomen sotilaallisen puolustuksen kannalta elintärkeä strateginen hanke.

Hävittäjäkisa sai näytöksistä turbobuustin

Ilmavoimien hävittäjähankinta, HX-hanke, pääsi viikonlopun lentonäytösten ansiosta aivan uudelle tasolle. Kaikki viisi Hornetien seuraajaehdokasta esittelivät koneita laajalla rintamalla Helsingin Kaivopuiston ja Seinäjoen lentonäytöksissä.

Samalla suomalaiset saivat maistiaisia siitä, millaisia herkkuja ilmavoimille on luvassa 2020-luvulla. Pelkästään Kaivopuistossa oli viranomaisten arvion mukaan perjantaina noin 130 000 katsojaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä