PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyökkäys

Hävittäjien käyttökelpoisuus ilmataisteluissa

 

Turun Sanomissa ja Hesarissa on korkea-arvoisilta evp upseereilta hyvin ristiriitaisia kirjoituksia.

Eilisissä Turun Sanomissa (2.3.2019) everstiluutnantti evp Tuomo Hirvonen kirjoittaa, että

"Sotahistorian tuntema viimeisin ilmataistelu hävittäjä hävittäjää vastaan käytiin 1983"

Hänen mukaansa kumpikin lentäjä laukaisee ohjuksensa lähes yhtä aikaa. Ohjuksen pystyy harvoin eksyttämään, jolloin koneet tuhoutuvat.

En nyt mene enempää hänen kirjoituksensa yksityiskohtiin, mutta ihan loogiseltahan tuo kuulostaa.

Kyber -iskun määrittely sotatoimeksi

Perinteisen sodankäynnin muuttuminen kybersodankäynniksi on hämärtänyt rajan milloin tälläinen isku on tulkittava hyökkääväksi sotatoimeksi. Asiaa ei ehkä ole edes mietitty pidemmälle, vaan palvelunesto-, radio- ja GPS -häirinnät, trollaus- ja laittomat uhkaukset (yksilötasolla) ovat mielletty tähän saakka lähinnä pelkkänä kiusantekona. Tosiasia on kuitenkin kyseisten iskujen tarkoituksena olevan aina vahingoittaa kohdettaan samalla tavalla, kuin rajan yli ammutun kuulan.

Lännenmies toteutti sotaa lietsoneen hyökkäysuhonsa

Länsi valitsi itselle pidemmällä jänteellä hävinneen roolin, mutta poistui [1 ja poistuu Syyrian alueelta ainoalla jotenkin uskottavuutensa säilyttäneellä tavalla – rauhoittumassa jo olevan Syyrian raskaalla edelliseen nähden kaksikertaisella ohjusrynnäköllä [2 – kolmen lännenmiehen voimin.

 

Iran – seuraava US-sotanäyttämö?

Saammeko uutisen muutaman ajan – vähän ajan kuluttua: Yhdysvallat hyökännyt Iranin kimppuun – haettuaan turhaa YK-mandaattia aloitti kuitenkin hyökkäyssodan samoin kuin vuonna 2003 Irakin sodan – omin luvin, mutta nyt ilman ”liittolaisia” - EU-maat eivät lähteneet vieläkin vaarallisempaan sotaan mukaan kuin oli Irak 2003 - … tämä on siis fiktio, joka perustuu johtopäätöksiin --- tästä:

Persut poliittisen hyökkäyksen kohteena

Ei ole uutinen, että tiedotusvälineet kohtelevat usein näkyvän nurjasti ja tarkoitushakuisesti Persuja. Silti ehdin miettiä, mitä on tekeillä kun uutisoinnin agenda laajasti näytti olevan Halla-ahon vähättely ja jopa solvauksenmakuinen kirjoittelu hänen tultua valituksi puolueen uudeksi johtajaksi. Käsitykseni mukaan hänen valinta johtajaksi tapahtui demokraattisesti ja täysin normaaliin tapaan. Siitä huolimatta alkoi ilmestyä väitteitä Persujen ”kaappaamisesta”. Ihmetyttää hieman kuka on kaapannut ja miten, jos puoluekokouksessa on sääntöjen mukaisesti valittu uusi johtaja?

Humalassa ei polttopulloa kapakassa rakenneta

Aluksi pikkuporvaristo voi liittoutua ammattitaidottoman ja muun työväestön kanssa, mutta fasismin luonteisia piirteitä omaava puolue päästyäään mukaan vallanjakoon kääntyy yläluokan ja suurkapitalistien puolelle. Fasismin  piirteitä voi löytyä monista organisaatioista ja yhteisöistä.  Ne kaikki toimivat jonkin toisen nimen kuin fasismin alla.  Sellainen puolue on kuin toukka, joka on edennyt hentoa oksaa pitkin tyhjiä lupauksia ladellen kohti valtaa, mutta se ei voi enää kääntyä turvallista ja vakaata puunrunkoa kohti menettämättä kasvojaan ja kunniaansa.

Neuvostoliiton kootut selitykset Talvisodan aikaan

Neuvostoliiton kootut selitykset Talvisodan aikaan

 

”Odottamatta ja ilman sodan julistusta Neuvostoliitto hyökkäsi aamulla 30. päivänä marraskuuta 1939 sekä maalta, mereltä että ilmasta”, kirjoittaa ulkoministeri Väinö Tanner muistelmissaan. (Olin ulkoministerinä talvisodan aikana.  Tammi, 1951).

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä