PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmatilaloukkaukset

NATO-harjoituksen GPS-häirinnästä Norjalaisten näkemyksiä

NATO-harjoituksen GPS-häirinnästä Norjalaisten näkemyksiä

*

Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet ehkäpä poikkeuksellisen tiukasti kantaa NATO-harjoituksen GPS-häirintään.  Viimeksi pääministeri Sipilä sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla.  Sitä ennen puolustusministeri Niinistö ja vanhankaartin puolesta Vanhanen ja Kanerva.

 

Pääministeriltä kysyttiin, onko NATOlla asiasta enemmän tietoa vai rohkeutta kuin Suomella, Sipilä vastasi, että asiasta on enemmän tietoa kuin hän pystyy kertomaan.

Itämeri Rauhanmeri -kampanja jatkuu 9.-14.10.2016: Meillä on suuntima!

Venäjän Suomen suurlähetystön porteille/someverkkoihin ollaan tiettävästi viemässä sotilasilmailunavigoinnin ja vedenalaistoiminnan apuvälineistöä 'ammatillisena kehitysavustuksena'.

Venäjän ilmavoimille lentokielto alkuperäisten merirajojemme (1920-47) sisälle!

Koska Itämeren ja Suomenlahden merialueilla operoiville Venäjän hävittäjälentäjille/tekniikalle näyttää olevan ylivoimaista pysytellä vaarallisine aseistuksineen poissa ilmatilastamme, ehdotan että sen ilmavoimille asetetaan toistaiseksi jatkuva lentokielto 14.10. julistettavalla suojavyöhykkeellä lähellä Suomen rajoja

Venäläisten olisi syytä muistaa, mistä suomalaiset eivät todellakaan pidä

Yhdysvaltain varapuolustusministeri Bob Work saapui vierailulle Suomeen myöhään eilen illalla, ja tänään 7. päivänä Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat aiesopimuksen (The statement of intent to develop closer defense collaboration) kehittää läheisempää puolustusyhteistyötä maiden välillä (SoI 7.10.2016).

Ilmatilanootti: Venäjä-optio auki liittoutumisessa - hyötyselvitys nyt!

Turvallisuusgeopolitiikan asiantuntijana korkeasti profiloitunut Majuri kommentoi tuoreeltaan Venäjän uusimpia ilmatilanloukkauksia myös loukkausiskuiksi päin Suomineidon ja tasavallan presidentin kasvoja: " Meillä siis näyttää olevan muutama vaihtoehto estää venäläisten sotilaskoneiden tulo Suomeen. Ilmatilaa voidaan leventää Porvoon kohdalla, tottakai vain venäläisille sotilaskoneille, ja sitten lopetetaan venäläisten arvostelu Suomessa. Niin, ja lopetetaan "syvän huolen"-soitot tai ainakin vähennetään niitä minimiin...." 

Suomi sai eilen viestin Venäjältä, vähänkö noloa

Presidentti Niinistö otti eilen puhelun Putinille ja sai varmuudella asiansa sanottua. Mikä oli Putinin vastaus "syvän huolen esittämiseen" Aleppon ja Ukrainan tilanteen johdosta, jäi kertomatta. Vastaus tuli tunneissa,  kun kaksi venäläistä SU-27 sotilaskonetta kävi näyttämässä aseitaan Porvoon eteläpuolella. Kun suomettuneet täällä Suomessa juhlivat puhelinsoittoa, kylmä suihku niskaan tuli idästä. Vähänkö noloa?

Venäjä testasi taas kerran Ruotsin ilmapuolustuskykyä

Ruotsalaislehti: venäläiskoneet lensivät kesällä suoraan päin Ruotsin ilmatilan rajaa” uutisoi Yle tänään referoiden ruotsalaista Dagens Nyheter-lehteä. Dagens Nyheterin alkuperäisjuttu löytyy täältä.

Jenkkien joulupukkiohjus?

YYA-kaudella eläneet muistanevat joulukuun 1984 ohjustapauksen. Venäläinen maaliohjus "eksyi" Inarinjärveen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Inarij%C3%A4rven_ohjus

Kysessä oli tietenkin testi, joka perustui siihen järkevään olettamukseen, että jos ne huomaavat meidän ilmatilan loukkauksemme, kyllä ne huomaavat noidenkin.

Aikojen muuttumisesta mutta maailman muuttumattomuudesta kertoo, että nyt oli sitten amerikkalaisten vuoro tehdä samanlainen testi:

http://yle.fi/uutiset/kahden_yhdysvaltalaiskoneen_epaillaan_loukanneen_s...

Länsimaiden puolustusliitto

Läntinen lehdistö kirjoittaa eri kieltä kuin suomalainen. Jos venäläinen lentokone loukkaa Viron ilmatilaa, Suomessa se uutisoidaan Viron ilmatilan loukkauksena. Saksassa onkin kysymys länsimaiden puolustusliiton ilmatilan loukkauksesta.

Hinzu kommen in jüngster Vergangenheit immer wieder Verletzungen des Luftraums. So haben Kampfjets der Nato am Dienstag über der Ostsee ein russisches Aufklärungsflugzeug abgedrängt. Die Maschine des Typs Il-20 war ohne Erlaubnis in den Luftraum des westlichen Verteidigungsbündnisses eingedrungen.

Videokuvaa Helsingin Horneteista – Rajaloukkaukset kieroutunutta kommunikaatiota

Suomen etelärannikolla yleistyneet ilmatilanloukkaukset ovat vertauskuvallisen viestinnän muotoja. Niiden johdosta Putinille voisi osoittaa kernaasti ”keskaria” (enkä tarkoita keskikaljaa), tai voisi lausahtaa, että nyt muna piiloon!

Mutta Freudin mukaan sikari on aina myös sikari. Siksi rajaloukkauksilla on – ei vain symbolinen – vaan objektiivinenkin puoli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä