PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmatilaloukkaus

BALTOPS- ja ilmatilaloukkaus uhka?, Jenkit ja Svedet käyvät Venäjällä?

Baltic Operations (BALTOPS) 2019 sanoin ;  Partnerships. Presence. Professionals. Näin alkaa Vise Amiral Andrew Lewisin Commanded second fleet;  Aloituspuhe Jenkkien Top Gun tyyppisellä mainosvideolla, U.S. NAVY!  jonka se on tuonut  julki 5.6.2019. Naton hallinoima harjoitus, johti Su- 27 hävittäjän KOHTAAMISEEN Venäjän rajan läheisydessä. Amiraali, taatusti tietää, että sen on pysyttävä kansainvälisillä vesillä, ilmassa jne. Ainakin hän tässä videossa antaa näin ymmärtää.

Miten Hornetit tavoittivat venäläishävittäjät 6.10.2016?

Miten Hornetit tavoittivat venäläishävittäjät 6.10.2016?

*

”Suomen ilmavoimien Hornetit tavoittivat Suomen ilmatilaa 6.10. loukanneet venäläiset raskaasti aseistetut Suhoi-27 –hävittäjät ilmeisesti siksi, että Ilmavoimat oli tehostetussa valmiudessa”, näin kirjoitti Helsingin Sanomat/Jarmo Huhtanen (la 8.10.2016). 

 

Sotaharjoitukset ja Venäjä

Suomi on lähestyntyt ja lähestyy yhä lähemmäksi Natoa. Nyt on tultu siihen tosiasiaan, että Turussa saaristomerellä alkavat Naton sotaharjoitukset ja sotaharjoituksiin osallistuu noin 3000 ihmistä. Miten tämä rauhankumppanuus sitten vaikuttaa tässä muodossa Suomeen ja Suomen asemaan. Miten Venäjä reagoi tilanteeseen ?   

Lisääkö sotaharjoitukset rauhaa ja turvallisuuden tunnetta ? Antaako se sitten sitä, mitä luvataan ?

Voimme tehdä tilanteesta oman analyysimme. Onko kehityssuunta hyvä vai valitettava. Palveleeko tilanne Suomen etua vai ei ?

Suomen turvallisuus on tärkein asia

Kiireisin asia ensin: Suomen on nopeasti ryhdyttävä valmistelemaan sotilaallisen liittoutumisen toteuttamista. Olen aiemminkin muistuttanut, että vain maksimaalisella pelotteella Suomi voi maksimaalisesti turvata alueellisen koskemattomuutensa.

Venäjän toistuvat ilmatilaloukkaukset ovat ikävä muistutus maailmasta, jossa elämme. Venäjä toimii tarkoituksella ja tahallisesti. Se testaa paitsi Suomen ilmapuolustuksen toimivuutta ja uskottavuutta, samalla myös välillisesti koko Suomen puolustuspolitiikan uskottavuutta.

Venäläisille kiitokset

Venäläisiä sopii kiittää silloin kun sen aika on. Nyt kiitoksen aiheen voi antaa siitä, että he osoittivat kuinka surkeassa jamassa Suomen puolustusvoimat ovat tekemällä pari ilmatilaloukkausta taannoin. 

Sillä ei totta puhuen ole väliä tapahtuiko se tarkoituksella vai vahingossa, lopputulos on suomalaisten kannalta shokeeraava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä