PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kävely

Pyöräilyn ja jalankulun erottaminen parantaa liikenneturvallisuutta

Kannatan vahvasti pyöräilyn ja jalankulun erottelua katusuunnittelussa. Minulta kysyttiin erottelun hyödyistä liikenneturvallisuudelle ja erityisesti onko asiasta vedenpitävää näyttöä.

Ensin on todettava, että pyörällä liikkuminen on turvallista Suomessa. Kaupunkiliikenteessä törmäyksiä kuitenkin tapahtuu ja niistä on saatavilla poliisin tilastot. Minulla oli käytettävissäni poliisin onnettomuusaineistot Järvenpään ja naapurien osalta viideltä vuodelta (2010-2014). Tänä aikana yhtään pyöräilijää ei Järvenpäässä kuollut, mutta kaksi jalankulkijaa kuoli - molemmat suojatiellä.

Kaupunkisuunnittelun lapsivaikutukset

Luin hiljattain Modacityn blogista vertailua ympäristösuunnittelusta Atlantin eri puolilla, erityisesti liikenteen osalta ja Hollannista tällä kertaa. Hollanti on kansainvälisesti liikenneturvallisuuden huippumaa ja lisäksi tunnettu runsaasta pyöräliikenteen määrästä.

Blogissa pohdinnan teemana oli erityisesti hollantilaislasten onnellisuus. Lasten itsenäisen liikkumisen mahdollisuus kaupungeissa toimii samalla merkkinä onnistuneesta ympäristösuunnittelusta kaikille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä