PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lestadiolaiset

Äänestäjiltä on riistetty vapaa äänioikeus ja media ei siihen puutu?

Vaaleissa äänestäminen ei ole ollut enää vuosikymmeniin vapaata, vaikka vaaleja pidetään vapaiden kansalaisten enemmistön päätöksenä tulevasta kunnallis-, maakunta- tai valtakunnanpolitiikasta. 

Kerron tässä järkyttävän esimerkin siitä, että äänestäjät eivät uskalla käyttää omaa äänioikeuttaan vapaasti lain suomalla tavalla: 

Kaatuuko hallitus vai sote, kumpi saa mennä, että terveyspalvelut on turvattu?

Molemmat saavat mennä menojaan, niin terveyspalvelut on turvattu koko kansalle.

Pohtikoon kansanedustajat mielessään sitä, että haluavatko jäädä historiaan, että estivät tuhon, vai edesauttoivat sitä?

Uusi hallitus saadaan hetkessä kokoon, mutta tuhottua julkista terveydenhuoltoa ei saada uudelleen jaloille, jos se nyt tuhotaan.

Pestäänkö lestadiolaisyrityksissä rahaa pimeän viinan markkinoilta?

Päihteitä on käytetty aina kaikissa kulttuureissa, myös lestadiolaisten piireissä. Tämä ei näy virallisissa tilostoissa, koska keskustalaislestadiolaisissa kylissä ei ole Alkoja eikä anniskeluravintoloita. Suviseurat on lestadiolaisten kesäfestifaali, joka kerää kymmenet tuhannet vanhoislestadiolaiset samaan paikkaan. Kyseinen festifaali on yksi Suomen suurimpia kesätapahtumia ja aiheuttaa lähialueen kaupoille myyntipiikin lestadiolaisten tarvitsemiin päivittäistavaroihin. Lestadiolaisilta on kiellettyä alkoholituotteet, mutta ne eivät jää kuitenkaan myyntipiikin ulkopuolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä