PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Perustutkimus

Tiede vs. tiede

Tiedettä käytetään keppihevosena esim. ilmastonmuutos -hapatuksen levittämiselle. Tiedotusvälineet ovat mukana juonessa, kun jotakin positiivista tapahtuu, mikä ei ole linjassa ilmastonmuutos -hapatuksen kanssa, jätetään se kertomatta. Näin on käynyt nyt koralliriuttojen kohdalla, niiden elpymisestä ei ole lehdistö tiedottanut. Kuuntele Alan Jonesin haastattelu, jossa prof. Peter Ridd tekee selkoa koralliriutan tilanteesta.

 

http://www.2gb.com/podcast/peter-ridd/

 

Olisiko nyt aika satsata lääkekehitykseen?

Eilisen sinänsä surulliset Talvivaara ja Microsoft uutiset osoittavat kuinka haavoituva on yksipuolinen elinkeinorakenteemme. Maailmanlaajuisesti suurimpia kasvualoja on lääkekehitys. Maailmalla myydään yli 40 lääkettä yli miljardilla € vuodessa ja lähes kaikkia näitä myydään tällä voluumilla vuosikausia. Suomessa vastaava esimerkki on alunperin Leiraksen kehittämä Mirena jota Bayer edelleen valmistaa Turussa ja jonka vuosittainen myynti on lähes 800 miljoonaa euroa. 

 

Tieteentekijät vaara poliittiselle suhmuroinnille

Ei voi olla ihmettelemättä, että nykyinen hallitus haluaa ajaa alas ja nöyryyttää Suomen ainutlaatuisen korkeatasoista yliopistolaitosta.

Itänaapurissa on samoin ajettu yliopistokoulutusta alas, ettei älymystö lisääntyisi, ja saisi arvovaltaa puuttua kansaa vahingoittavaan poliittisen päätöksentekoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä