PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Korean kriisi

Maailma kunnioittaa nyt julmaa diktaattoria.

Vapaiden  maiden johto, visegard- maiden johto ja kansallismielisten maiden johto, selä  vapaan maailman ja vähemmän vapaan maailman vapaa tai vähemmän vapaa media, some ja kaikki muut suitsuttavat nyt Pohjois-Korean julmaa diktaattoria, diktaattoria joka ei sääli eikä säästä maansa kansalaisia, sen enempää kuin omia sukulaisiaan.


Miten tämä on mahdollista?

Tämä on mahdollista siksi että Kimillä on raketteja ja ydinaseita.

Muuten se ei varmaankaan olisi mahdollista.


Vaikka olisi diktaattori, rosvo ja murhamies,

Pohjois-Korean kriisin ratkaisuvaihtoehdot

Pohjois-Korean ydinaseohjelman synnyttämää kriisiä yritetään ratkoa vaihteeksi neuvottelemalla. Niiden tulokset ovat kuitenkin epävarmoja, ja siksi Donald Trumpin mukaan kaikki vaihtoehdot ovat edelleen pöydällä. Mitä nämä vaihtoehdot voisivat olla? Esitän seuraavassa viisi mahdollista etenemistapaa.

a) Rajattu neuvotteluratkaisu

Korea, Trump ja Putin

Etelä- ja Pohjois-Korean edustajien tapaaminen on synnyttänyt toivon niemimaan akuutin kriisin rauhanomaisesta ratkeamisesta. Epävarmuustekijöitä on toki vielä paljon ja sotilaallisen konfliktin riski on edelleen suuri. Tapahtumaketju valaisee kuitenkin hyvin sitä, millaista haittaa kahden suurvallan – Yhdysvaltojen ja Venäjän –  nykyisten johtajien käyttäytyminen aiheuttaa sekä heidän kotimailleen että koko muulle maailmalle.

Korea

Ydiniskun leimahdus polttaa ihmisten silmät

Kaunis elämä on avoin, tasapainossa ympäristönsä kanssa oleva systeemi. Ihmisen iho toimii väliaineena ympäristön ja ihmisen itsensä välillä. Ihmisruumis on enimmäkseen vettä, siinä seassa on vähän luita, jänteitä sekä muuta sellaista. Erityisesti terve iho kasvoissa ja käsissä mahdollistaa onnellisen sosiaalisen elämän, sillä ne ovat koko ajan enimmäkseen esillä ihmisen pienissä, arkisissa puuhissa. Kun ihmisen iho palaa ydinpommin tulessa, ei keho pysty estämään siinä olevan veden haihtumista.

Muuttuuko Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain sanasota aseelliseksi?

Pohjois-Korea ilmoittaa, että lähes 5 miljoonaa kansalaista on tarjoutunut vapaaehtoiseksi armeijaan puolustamaan maataan sen jälkeen kun presidentti Donald Trump uhkasi sen "täydellisellä tuhoamisella". "Pelkkää propagandaa", uskovat monet länsimaissa.

Vieläkö ydinaseiden leviäminen voidaan estää?

Vielä vähän aikaa sitten Pohjois-Koreaa pidettiin outona kummajaisena, jonka julman valtajärjestelmän uskottiin kaatuvan pian omaan mahdottomuuteensa. Hampaisiin asti aseistettuna mutta rutiköyhänä valtiona Pohjois-Korea kykeni häiritsemään lähinnä vain huomattavasti vauraampaa eteläistä naapuriaan. Kiinan ja USA:n tiukka asemoituminen kahden Korean välisen aselepolinjan vastakkaisille puolille vaikutti kylmän sodan jäänteeltä, josta olisi pitänyt päästä eroon jo kauan sitten.

Pohjois-Korea on avoimuuden mestari

Pophjoiis-Korea kertoo avoimesti ja konkreettisesti sotatoimistaan naapureita ja Amerikkaa vastaan: Japani upotetaan mereen ja Amerikka muutetaan tuhkaksi.  Ja tämä on tätä päivää, 2000-lukua.

Myanmari näyttää avoimesti ja konkreettisesti etnisen puhdistuksensa tavoitteet: miljoona köyhää putsataan naapurimaihin. Rutiköyhä Bangladesh on joutunut vastaanottamaan heitä jo enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt.      https://uutissuora.fi/uutiset/myanmar-etninen-puhdistus/                    

Kim Jong-un haluaa sulkea pois sotilaallisen ratkaisun, vetypommilla

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000597307.html

Emmekö huomaa, että uhkapeluri Kim pelaa aikaa. Kun sitten vihdoin vetypommi on asennettu ohjuksen kärkeen, hän voi määrätä maailmaa. Tämä hänen tavoitteensa on minun käsittääkseni. Mutta toki USA tässä vaiheessa on vihollinen numero 1, sillä se on ainoa tosi vastustaja. Trump on vähällä ryhtyä toimiin Kimin taltuttamiseksi. 

Ohjuksia ja sotaharjoituksia

Viime aikoina moni on väittänyt Venäjän saavan ilmaisen propagandavoiton epäilijöistään sen joukkojen palatessa Valko-Venäjältä takaisin kotiin Zapad-sotaharjoitusten päätyttyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä