PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rajat

Rajan illuusio

Tänään on vaalipäivä. Illalla nähdään mihin arvoihin Suomi nojaa tänä päivänä ja tällä hetkellä. Kollektiiviset arvot, asenteet ja ajatukset muuttuvat ja seilaavat laidasta laitaan sen mukaan mikä on maailman tilanne. Haaveilemme pysyvyydestä, mutta sitä emme voi koskaan saavuttaa. Emme edes politiikalla.

Rajat auki ylioppilaslehdessä

Ylioppilaslehti julkaisi lokakuussa Pekka Torvisen pitkän jutun rajoista ja vapaasta liikkuvuudesta. Kirjoituksessa esitellään ansiokkaasti argumentteja vapaan liikkuvuuden puolesta, mutta myös toistetaan samoja ongelmallisia pointteja joita kumotakseni kirjoitin 5-osaisen artikkelisarjan lokakuussa (ensimmäinen osa).

Kyber -iskun määrittely sotatoimeksi

Perinteisen sodankäynnin muuttuminen kybersodankäynniksi on hämärtänyt rajan milloin tälläinen isku on tulkittava hyökkääväksi sotatoimeksi. Asiaa ei ehkä ole edes mietitty pidemmälle, vaan palvelunesto-, radio- ja GPS -häirinnät, trollaus- ja laittomat uhkaukset (yksilötasolla) ovat mielletty tähän saakka lähinnä pelkkänä kiusantekona. Tosiasia on kuitenkin kyseisten iskujen tarkoituksena olevan aina vahingoittaa kohdettaan samalla tavalla, kuin rajan yli ammutun kuulan.

Sanojen merkitys

Rajat kiinni tänään ymmärretään Berliinin muurina.  Sitä en toivo.  Toivon kuitenkin, että palattaisiin käytäntöön ennen Schengen-sopimusta, aikaan jolloin kukin valtio sai tulijoilta kysyä matkustusdokumentteja kuten valtaosa maailman valtioista saavat tänäänkin EU-valtioita lukuunottamatta.

On ikävää, että rajojen avoimuus ja suvaitsevaisuus nykyisyydellään tänään mitätöi WHOn  arvokkaan työn ihmiskunnan terveyden hyväksi.

Miksi muuten osalta eläimistä vaaditaan rajoilla rokotustodistuksia ja toisilta (ihminen) taas ei?

Rajojemme valvonta ??

Muutama vuosi takaperin toivoin maallemme rajavalvontajoukkoja.  Ei tehoa, edelleen paperittomat ilman kontrollia joukkoomme ,  maahamme saapuvat sosiaaliturvamme piiriin.

Mutta tänään, kun maahamme on saapumassa presidentit Putin ja  Trump,  ilmoittaa uutiset rajavalvontaamme kenties tehostettavan.

No, ovathan presidentit  arvokkaampia kuin Turun torilla seisovat kansalaisemme ja kiva huomata että meillä  onkin rajojen valvojat.

Aita ohjaa, muuri jakaa

Meksikon rajalle Trump aikoo rakentaa muurin, ei aitaa. Mikä näiden ero on? Minä määrittelen muurin ja aidan eron seuraavasti: aita ohjaa ihmisten kulkua, muurin tarkoitus on jakaa kansoja. Omakotitalon tontin ympärillä oleva pensas- tai lauta-aita ohjaa ihmisten kulkua siten, ettei tontille kuljeta ihan mistä sattuu, vaan kuljetaan portista. Rakennustyömaan ympärille kyhätty siirrettävä aita ohjaa ihmisiä kulkemaan toisella puolella katua tai muulla tavoin kiertämään työmaan, jossa voisi olla vaarallista sivullisten kulkea.

Ei armoa terroristeille

Taas viattomat ihmiset saivat kuolla terroristien käsissä. Ensiksi Ankarassa terroristi ampui Venäjän suurlähettilään ja Saksassa terroristi ajoi kuorma-autolla Berliinin joulutorille. Tätä kirjoittaessani kuolleita on Saksassa 12 ja loukkaantuneita useita kymmeniä.

Rajaton arkkipiispamme

Piispa Mäkisen kristinuskonto ei anna perusteita rajojen sulkemiselle.  Piispa Mäkisen kirkko on ilmeisesti alkanut pitää kirkkonsa ja kirkolliset toimitilansa lukitsemattomina, meidän kaikkien vapaasti tulla ja mennä.

Mäkisen kanssa olen samaa mieltä, että kirkko ei ole valtion kirkko.  Kirkko siis kolehdinkannollaan eläköön ja toimeen tulkoon.

Euroopan 6000 vuoden geopolitiikka 3:ssa minuutissa

Löysin kiinnostavan yhteenvedon Euroopan alati muuttuvista rajoista kuuden vuosituhannen ajalta (vuodelta 2013). Kunniaa tekijälle, joka ilmoittaa: "History of Europe - 6013 years in 3 minutesFinally! Enjoy! And before you comment, yes, I know that Austria wasn't part of the Warsaw pact during the cold war" (ennen sanottiin haitarisoittajistakin, ettei ole hyvä soittaja ellei ole "pientä heittoa"):

https://

Rajat kiinni Suomessa!

Ehdotan varovasti, että sulkisimme maamme rajat, jotta monikulttuurisuus ei saisi edes jalansijaa täällä. Lisäperustelut linkistä.

 

bit.ly/ihmeita2015

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä