PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairaanhoitomaksu

Kallis on kuolla joukkosi eessä - Veteraanin lasku 850 euroa

Pankki on paremmin asioista perillä kuin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Kun 95-vuotias isäni, sotaveteraani, otti ja kuoli 25.2.2019, niin pankki lähetti seuraavat tiliotteet hänen kuolinpesälleen, mutta hyvinvointikuntayhtymä lähetti myöhemmin laskun hänelle itselleen. Siis vainajalle.

Ei kai tuolla suurta merkitystä ole, mutta nostaa silti mieleen jonkinlaisen epäilyn Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tietojärjestelmien tasosta.

Sote-uudistus antaa mahdollisuuden tuloverotuksen oikeudenmukaistamiseen

Sote-uudistuksen rahoituksen järjestäminen avaa mahdollisuuden oikeudenmukaistaa tuloverotustamme sen yksilökohtaista kohdentumista juuri muuttamatta. Ongelmana on siirtymävaiheen tasapainottaminen.

Nykyisinhän ongelmana on, että kunnilla on luonnollisista syistä tulopuolella vaihteleva kantokyky ja kulupuolella väestörakenteesta johtuen erilainen kustannuspaine. Vaikka asiat organisoitaisiin joka kunnassa yhtä hyvin, niin tästä huolimatta sotemenojen veropaine vaihtelee. Tätä tasataan valtionavuin mutta lopputulos lienee yksilöiden kannalta melko epätasa-arvoinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä