PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seitsemän tähden liike

Kepu-optio

Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrysen ilmoitettua eilen, että hän eroaa eurovaalien jälkeen tähtiliikkeestä keskittyäkseen presidentinvaaleihin ja "harkitsee pyrkimistä keskustan puheenjohtajaksi" koen tarpeelliseksi selventää lukijoilleni myös omaa tilannettani ja ajatuksiani, koska niitä on pariin otteeseen kysytty sitten eilisten uutisten.

Paavo Väyrynen ja Euroopan parlamentin vaalit?

Eduskuntavaalit on nyt käyty, mutta seuraavat vaalit ovat jo ovella. Euroopan parlamentin edustajat seuraaviksi viideksi vuodeksi valitaan Suomessa sunnuntaina 26.05. Vaalitaistelu käydään  Suomessa mielenkiintoisena ajankohtana, keskellä hallitusneuvotteluja.

Ehdokkaiden on varmaan suhteellisen helppoa lähteä vaalitaisteluun, mutta vaalien ajankohta heti ek-vaalien jälkeen voi näkyä vaaliväsymyksenä äänestysprosentissa. Ehdokkaat on asetettava jo kuluvan viikon torstaihin klo 16.00 mennessä.

Persut kopioineet vihollisensa aseet.

Jouduin pettymään ihmisiin parissa nimeltä mainitsemattomassa face-ryhmässä. Olin siinä uskossa, että näissä ryhmissä olllaan yhdessä kansanmielisiä saman asian takana. Itse pyrinkin ajamaan ajatusta, että pidetään yhtä puolueesta riippumatta. Näinhän se ei ollut, eikä yhteishenkeä saatu kasaan. Ryhmissä toimi/toimii Perussuomalaisten sensuuri joka muistuttaa hyvin paljon YLE.n ja vastaavien propagandakoneistojen toimintaa. Erona se, että Persujen toiminta on huomattavasti räikeämpää ja röyhkeämpää. Selvisi millaisesta porukasta on kyse.

Jyrkkä EI keskittämispolitiikalle!

Minua huolestuttaa räjähdysmäistä tahtia lisääntyvä keskittämispolitiikka. Keskittäminen hävittää palvelut maaseudulta ja tämän seurauksena yksityiset yritykset sekä ihmiset lähtevät perässä, vaikka tähän ei välttämättä muuten halua olisi. Käytän pohjana tässä kirjoituksessani oman seutuni historiaa ja nykyhetkeä. Meillä Kangasalan Kuhmalahdella on hävinnyt järjestyksessä pohjan kauppa, huoltoasema sekä pankki. Viimeisin katoava palvelu on Pohjan koulu ja tämän jälkeen jääkin enää kirjasto/posti ja apteekki. Kauanko menee näidenkin häviämiseen.  Myös terveyspalvelut ovat lähteneet.

Maaseudun tuhotalkoot ideologian vuoksi.

Vasemmalla ja vihertäväistössä, on kaavailtu puun käytön huomattavia rajoituksia. Tutkaillaanpa sitä hieman ehdotusten valossa. 

 

Suomen metsien vuotuinen kasvu on hieman yli 100 milj.m3, puustoa kaadetaan laskentatavasta riippuen 60-80 milj.m3 vuosittain.

 

Paperi ja mekaaninen metsäteollisuus työllistävät suoraan 42000 henkilöä,  tämän lisäksi korjuu, kuljetus, kaupallinen, jatkojalostus, huonekalu ja erikoistuoteteollisuus työllistävät yhteensä kymmeniä tuhansia henkilöitä kerrannaisvaikutuksina

 

Ääni pienpuolueelle ei ole hukkaanheitetty ääni!

Kun olen tässä ihmisten kanssa jutellut vaaliteltalla ja lukenut nettikeskusteluja, olen törmännyt ihan liikaa ajatukseen "pienpuolueita ei kannata äänestää, kun ei ne sinne eduskuntaan kumminkaan pääse". Olen kuullut kyseistä lausahdusta elämässäni sen verran paljon, että niillä määrillä varmasti jo päästäisiin eduskuntaan ja isosti. 

Tähdenlentoliikkeen karsea julisteviesti

Seitsemän tähden liikkeen järkyttävät vaalijulisteet vilahtivat eilen nettimaailmassa silmiini.

Jotkut olivat kuin presidentinvaalien julisteita: niissä liikkeen johtajan pärstä oli hallitseva kaikkien puoluesymboleidenkin kustannuksella.

Uudenmaan vaalipiirin julisteessa on tämä sama johtajan naama nostettu erityispaikalle vasempaa yläkulmaan. 

Kaikkien ehdokkaiden pitäisi olla julisteissa tasa-arvoisesti esitettyinä! Onkohan tuollainen esitystapa edes laillista? Miten muut ehdokkaat sietävät moista öykkäröintiä?

Paavo Väyrysen taktiikka: Saman tarinan jatkuva toisto

Blogeissaan, joita myös US-puheenvuoroon jaetaan, on Paavo Väyrynen ottanut käyttöön vanhan hyväksi havaitun keinon, saman tarinan jatkuvan toistamisen.

Jo Rooman vallan aikana senaattori Cato vanhempi lopetti kaikki puheensa lauseeseen, muuten Karthago on tuhottava (Ceterum Censeo Carthagium esse delendam). Lopulta näin tapahtuikin. Natsi-Saksan kansanvalistus- ja propagandaministeri Joseph Göbbels käytti samaa. Hän itse totesi, että valhekin muuttuu todeksi, kun sitä tarpeeksi toistetaan.

Ilmastonmuutos a.k.a ilmaston"lämpeneminen" ja ilmastohysteria!

Kansa on mennyt Suomessa ja muualla maailmassa ilmastohysteriaan. Rahaeliitti ja päättäjät sen sijaan ovat keksineet aiheesta uuden rahasammon. En väitä etteikö ilmasto muuttuisi, tottakai ilmasto muuttuu. Meidän tekemisemme varsinkin Suomen maaperällä ei lopeta ilmaston muuttumista. Ihminen kuvittelee itsestään liikoja, kun luulee voivansa horjuttaa merkittävästi luonnon omaa kulkua ja muuttumista.

Paavo, Ilja ja Peter

Palasin viikonloppuna Berliinistä. Ensimmäinen uutinen, jonka kännykästäni Suomessa näin, oli se, että Seitsemän tähden liike oli nimennyt yhdeksän ensimmäistä EU-vaalien ehdokastaan. Julkaisijana tietysti Paavo Väyrynen itse. Samalla hän kertoi, että Seitsemän tähden liike aikoo asettaa Euroopan parlamenttivaaleihin täyden listan, eli 20 ehdokasta kaikkiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä