PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalivähemmistöt

Mitä edustaa superjahdin omistaja ja sen kotimaa?

Oikeata tiedonvälitystä olisi se, että kun media esittelee valtavia luxusjahteja Suomen satamassa, niin se olisi oiva tilaisuus tuoda esille sen omistajan kotimaan ihmisoikeustilanne, jolloin lukijat voisivat päätellä, että minkälaista vallankäyttöä se luxusjahti edustaa. 

Suomalaisille lienee tärkeämpää demokratia ja ihmisoikeudet toisissa maissa kuin ”Superjahdit” Suomen satamassa?

Meidassa voisi olla superjahdin pituuden ja henkilökunnan määrän lisäksi tietoja ja kuvia jahdin kotimaasta:

Pride-viikossa on kyse yksilönvapaudesta

Muutama Pride- ja Tuska-viikonlopun herättämä ajatus, olkaa hyvät.

Ensinnäkin, sateenkaariasia rikkoo uskonnollisen konservatismin asettamia ahtaita yhteiskunnallisia normeja, joten homostelu on, uskokaa tai älkää, erittäin black metal.

Kristillistä totalitarismia Puolassa

Puolalaista naista uhkaa jopa kahden vuoden vankeus maalattuaan sateenkaarisädekehän Neitsyt Marialle ja Jeesus-lapselle. Pidätettyä naista syytetään uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta, joka on katolisessa Puolassa rikos. Asiasta ovat kertoneet lukuisat maailman mediat, Suomessa Yle.

Nainen on ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan ihmisoikeusaktivisti, minkä järjestö katsoo olevan todellinen syy pidätykseen.

Kotietsinnässään poliisi takavarikoi muun muassa naisen kannettavan tietokoneen ja matkapuhelimen.

Paska juttu

Viime aikoina naistenhuonetta etsiessäni olen joutunut huomaamaan, ettei sellaista uusista rakennuksista välttämättä löydy.

Naistenhuone ei ole ollut pelkästään ruumiin eritteitä varten. Naistenhuoneessa on saanut rauhassa peilata ja puunata, sinne on menty yhdessä muiden tyttöjen ja naisten kanssa juoruamaan, analysoimaan ja tekemään tilannekatsausta, kikattelemaan. Naistenhuone on ollut yhteisöllinen tila, ja sananmukaisesti hotelli helpotus. Oletan, että jotain samankaltaista on ollut myös miestenhuone miehille.

JSN: Keskipohjanmaan kirjoitus loukkasi seksuaalivähemmistöjen ihmisarvoa

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi eilen 21.11. ratkaisunsa 18.5.2018 jätettyyn kanteluun, missä vastaajana oli sanomalehti Keskipohjanmaa ja aiheena Ihmisarvon kunnioittaminen. Kantelu kohdistui Keskipohjanmaan printtiversiossa 26.4.2018 julkaistuun mielipidekirjoitukseen ”Kokkola Pride – miksi tie vie kirkkoon?”. JSN:n ratkaisun mukaan mielipidekirjoitus leimasi seksuaalivähemmistöjä ja Kokkolan Priden järjestäjiä asiaankuulumattomalla ja halventavalla tavalla, joka ylitti hyväksyttävän kriittisen keskustelun rajat.

Takaisin asiaan

 

 

Prideviikko alkaa olla purkissa. Hieno rakkauden ja erilaisuuden ylistys. Rakkautta ei ole maailmassa koskaan liikaa.

Kyselin eilen omalla facebook seinälläni, kuinka seksuaalivähemmistöjen oikeudet eivät toimi Suomessa esim työpaikalla. Kysynpä samaa nyt täällä. Miten eriarvoisuus ja epätasa-arvo näkyy työpaikoilla? Miten vähemmistöjä kohdellaan eri tavoin Suomessa? Kertokaa konkreettisia esimerkkejä, kiitos.

Pridestä kaikkien yhteinen seksuaalisuuden karnevaali!

Toivoisin, että Pridestä voitaisiin tehdä tässä vaiheessa jo yleinen, tervehenkinen seksuaalikarnevaali. Niin kauan kuin vähemmistöseksuaalit erotetaan jotenkin valtavirtaseksuaaleista, tasavertaisuus ei tavallaan ole täydellistynyt. No voihan seksuaalivähemmistöjen kulttuuria pitää tietenkin omana juhlinnan aiheenaan, kuten vaikka suomenruotsalaistakin kulttuuria, mutta kyllähän se vähän hassulta tuntuu ihmisen privaateinta puolta, eli seksuaalisuutta juhlistaa erikseen omana juttunaan.

Ihmisvastaisuus ja Timo Soini – Muistellaanpa hieman!

Mitä tulee ihmisvastaisuuteen ja ulkoministeri Timo Soiniin, on hän itse ihmisvastaisuuden ruumiillistuma sanan varsinaisessa merkityksessä.

Timo Soini osallistui Pariisissa massamielenosoituksiin, joissa rettelöitiin samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan.

Tämä tapahtui keväällä vuonna 2013.

Timo Soini on mainostanut omistavansa muistona kyseisestä mielenosoituksesta lipun.

Oho!

Eilisten Arja Juvosen Perussuomalaisiin palaamiseen liittyvien uutisten myötä varmaan moni oli jokseenkin hämmentynyt ja kyseli mielessään, onko Perussuomalaisissa tapahtunut jotakin vapautumista myös siihen suuntaan, että myönteisyys seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kohtaan olisi nyt uuden johdon myötä jopa sallitumpaa? Arja Juvonen on uskaltanut kuunnella omantuntonsa ääntä edellä mainitussa suhteessa Timo Soinin homokielteisestä junttaamisesta huolimatta.

Ensin ne tulivat hakemaan homoja...

Saksalainen teologi Martin Niemöller kirjoitti runon, joka arvosteli 1930-luvun saksalaisen älymystön selkärangatonta suhtautumista natseihin. Eräs runon suomennoksista kuuluu seuraavasti:

           Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.

Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä