PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Transponderi

Itämeren kiristynyt turvallisuustilanne - Itämeri on jo nyt Nato-meri

Tämä sangen pitkä kirjoitus vaatii lukijalta kärsivällisyyttä ja todellista kiinnostusta Itämeren turvallisuustilanteeseen. Kannattaa kuitenkin yrittää myös loppuun saakka lukemista.

Kirjoitin kolme vuotta sitten 29.5.2014 Aamulehteen mielipidekirjoituksen otsikolla ”Turvallisuuspolitiikka on nyt EU:n keskeisin haaste”.

Suosittelin tuolloin Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon, jolloin kaikki Itämeren rannat olisivat Nato-maiden rantoja lukuun ottamatta Venäjän 350 ja 160 rantakilometriä Suomenlahden pohjukassa ja Kaliningradissa. 

Myydään vähän käytetty transponderi

Myydään vähän käytetty transponderi tarpeettomana. Miksi pitää sellaista mitä ei tarvitse käyttää? Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite roskakoriin. Transpondereita ei tarvita, koska niitä ei haluta käyttää. Onhan se siistiä, kun lennonjohto ei tiedä missä mennään, missä lennellään.

Venäjä hiukan masinoi transponder-kohussa ja Niinistö meni hyvää hyvyyttään tuossa halpaan, Venäjän tarkoitus oli saada Naton kotkat housut kintuissa kiipeliin ja toteutus onnistui täysin. Venäläiset siis onnistuivat siinä osoittamaan, että Nato ei halua transpndereita pakollisiksi.

Venäjän hävittäjissä ei ole transpondereita, joten niitä ei voi laittaa päälle?

Viron Postimees lehti kertoo tänään, että Venjän sotilaskoneissa ei ole, eikä ole ollut, transpondereita, joilla koneet voisi tunnistaa. Eli hävittäjissä ja muissa sotakäyttöön tarkoitetuissa lentokoneissa ei ole transpondereita, jotka voisivat ilmaista siviililentokoneille niiden sijainnin ja ne voisi tunnistaa. Eli transpondereita ei voi kytkeä päälle, koska niitä ei ole.

Niinistön suunnitelman (План Нийнистё) venäläisuutisointi ei ollut meille eduksi

Suomen tuorein ulkopolittiinen kohu syntyi viime viikolla, kun Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina 14.8.2016 kirjoituksen otsikolla ”Venäjä otti Niinistön nimen käyttöön turvallisuuspolitiikassaan – Suomi joutuu nyt vastaamaan hämmentyneisiin kysymyksiin”.

Kirjoituksessa käsiteltiin Putinin Suomen-vierailun yhteydessä tasavallan presidentti Sauli Niinistön tekemää sotilaslentokoneiden transponderiesitystä lähiympäristömme lentoturvallisuuden parantamiseksi ja sen saamaa kohtelua länsimaissa.

Transponderit ja tasavallan presidentti

Tasavallan presidentti Niinistön tekemä ehdotus transpondereiden käyttöönotosta on saanut aikaan pienen poliittisen myrskyn. Helsingin Sanomat on käsitellyt Niinistön tekemää ehdotusta kahdessa artikkelissa. Näissä lehti tuo esille epäilyksen, että Suomi on joutunut torjumaan syntynyttä vaikutelmaa, että se olisi osallinen Venäjän hankkeessa, joka on tulkittu yritykseksi heikentää Naton yhtenäisyyttä. Lehden kirjoituksiin presidentti vastasi poikkeavasti antamalla epäilyille kirjallisen vastineen blogissaan.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä