PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valuvika

Hajoava tiivistyvä Eurooppa

 

Euroopan integraatioprosessi on saatu viedyksi Euroopan Unionin ( EU ) muottiin. Tällä hetkellä jäseniä unionissa on vielä 28. Trendi on mitä ilmeisesti laskeva Britannian eron jälkeen. Tarvittaisiin laajenemiskomissaarin tehtävän kuvauksen muutos supistumiskomissaariksi.

Kuka on valuvika?

Missä suomalainen  tai eurooppalainen valuvika piilee? Jokainen on oppinut jo hokeman, että meillä on valuvika, mutta kuka sisäistää missä ja mikä se on?

Kansantuote, kansantalous ja kauppatase, kun menevät hokemassa yhteen könttiin. Kun meillä investoidaan Suomessa tai rakennetaan investointien kautta myös julkista puolta se tuo kiertoon lisää rahaa, eli on kasvun moottorina. Myös vienti tuo rahaa talouteemme, jos se ylittää tuonnin määrän.

Mitä ihmettä Ruotsissa tapahtuu?

Ruotsissa on jo lyhyen aika välin aikana tuhottu tietoliikennemastoja, häiritty joukkoliikennettä ja tuotu huomattavia määriä laittomia aseita. Onko kyseessä on yksi ja sama porukka? Ketkä mahdollisesti voisivat moista tehdä? Onko asialla joku vieras valta kuten Venäjä, äärioikeisto tai jopa ääri-islamistit? Haluavatko he sisällissotaa, pelkästään pelotella vai mitä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä