PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän Suomen suurlähettiläs

Suurlähettiläs Kuznetsovin puhuttelu oli diplomaattisesti huonosti harkittu

Olen seurannut tarkasti blogikirjoituksissani Venäjän GPS-signaalihäirintätapausta (US-blogi 15.11.2018 ja US-blogi 17.11.2018). Tapaus jatkui tänään Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsovin puhuttelulla ulkoministeriössämme.

- Pavel Kuznetsov, emme tarvitse Suomeen uutta Juri Komissarovia!

Juri Derjabinina kauniimmalta nimeltään tunnettu entinen Tehtaankadun 'kenraalikuvernööri' oli tosin Viktor Vladimirovin ym. KGB-diplomaattien ohella vain yksi niistä suomensyöjistä, joita siedettiin YYA-aikana - pakon sanelemana, pitkin hampain, mutta paremmin kuin aikoinaan Bobrikovia. Ehkä tälle Pavel Kuznetsoville olisikin nyt paikallaan ladata heti ensikättelyssä silmien väliin osuvasti kovat tosiasiat geopoliittisen suurväkivaltauhon ja ylimielisen isäntämaa-asenteen nollatoleranssista.

Ihme uutinen

Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksander Rumjantsev on todennut venäläiselle uutistoimisto RIA-Novostille,että hän pitää Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä Suomen sisäisenä asiana. Hän toteaa kuitenkin lisäksi, että Venäjä joutuisi tilanteen analysoimaan sotilaallisen ja poliittisen tilanteen muuttuessa.

Mielestäni varsin kummallinen uutinen? Kenelle sitten Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys voisi kuulua Suomen ja Naton lisäksi?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1455016457165.html

Jotenkin asian uutisoiminen kertoo uussuomettumisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä