PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta maanpetos

Oikeustieteilijät unohtavat oikeusvaltioperiaatteen

Eräät oikeustieteilijät ovat 20.6.2019 julkaistussa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006148313.html vaatineet, että Suomi noutaisi isis-taistelijoiden lapset huoltajineen Syyriassa sijaitsevalta al-Holin leiriltä.

Monessa Euroopan valtiossa olisi aika lukea maanpetossyytteitä?

Jos nyt olisi todellinen vaara sodasta tai sota-aika, niin maapetossyytteitä varmaan luettaisiin, sillä vehkeily Venäjän kanssa on ylittänyt jo siedettävyyden.

Mutta äärioikeistolaiset ovat siihen nyt varautuneet ympäri Eurooppaa. Hallitukseen päästyään he ovat ottaneet sisäministereiden salkut, niin Virossa, Italiassa, Itävallassa ja Halla-aho olisi sen salkun Suomen hallituksessa halunnut.

Miksi sisäministerin salkku?

Maanpetos, valtiopetos, vakoilu ja terroristirikokset kiireellisenä lakiin

 

"Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voisi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden (Sisäministeriön tiedote 5.12.2018)

Tiettyihin vakaviin rikoksiin syyllistynyt henkilö voisi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden. Tällaisia rikoksia olisivat maanpetos, valtiopetos ja Suomen elintärkeitä etuja vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset. Hallitus antoi esityksen kansalaisuuslain muuttamisesta eduskunnalle 5. joulukuuta.

Helsingin Sanomien kirjoitus täyttänee maanpetoksen tunnusmerkit

HS julkaisi 16.12. 2017 kirjoituksen Suomen tiedustelusta ja Puolustusvoimien Viestintäkeskuksesta. Se perustelee kirjoitustaan 17.12. lähdesuojalla ja sillä, että kirjoituksen aineisto on hankittu laillisesti jo vuosia sitten kansallista turvallisuutta vaarantamatta ja että kansalaisten on tärkeä päästä yhteiskunnallisesti tärkeään ajankohtaiseen tietoon, jota muuten ei olisi saatavilla. 

Soini on syyllistynyt petokseen!

Timo Soinin väitetään syyllistyneen petokseen. Rikoslaissa petos määritellään seuraavasti:

"Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Suvaitsemattomuuden ylistys

Täysin vastoin nykyajan doktriiniksi hyväksyttyä konsensusta, haluan väittää, että suomalaisten luonteen suurin vika ja useimpien Suomen ongelmien äiti, on suvaitsemattomuuden puute. Tämä, yhdistettynä suomalaiseen sielunmaisemaan istutettuun herrojen ja titteleiden kunnioittamiseen, on johtanut maamme tuhon partaalle.

Sipilän tulisi erota Keskustan puheenjohtajan paikalta

Lähdetäänpä perusasioista: Omasta mielestäni Juha Sipilä on ollut hyvä pääministeri. Ei täydellinen, mutta ei todellakaan huono tai edes keskitasoinen. Mutta toisaalta hän on ollut parhaimmillaankin hallitusvastuun alkamiseen jälkeen keskinkertainen puoluejohtaja. Oppositiossa hän oli paljon parempi, kuten useimmat puoluejohtajat. Suomalainen nykyinen käytäntö, jossa puoluejohtaja on automaattisesti pääministeri on tuore ja epäonnistunut yritys keskittää valtaa ja vastuuta.

 

Että sellaisia presidenttejä

Suomessa on nyt ilmeisesti julistettu kahden viikon suruaika USA:n presidenttivalinnan johdosta. Siis päättäjät ja päättäjien media ja "sivistyneistö" ovat julistaneet. Muissa piireissä itkevät lähinnä vain jäistä nostetut shampanjapullot.

 

Itse olen varovaisen toiveikas, mutta jään kuitenkin odottelemaan näyttöä siitä, osoittautuuko Donald Trump sanojensa mittaiseksi mieheksi, ennenkuin samppanjapullon korkki aukeaa.

 

Vihreiden maanpetosviesti on vihreän populismin alkusoittoa

Vihreät ovat perineet perussuomalaisten tyylin kerätä irtopisteitä oppositiossa. Suomea huuhteleekin vihreän populismin aalto.

 

Äkkiseltään poliittinen kulttuuri pesee kasvojaan - mutta, mutta.

 

Vihreistä on tullutkin Suomen uusi populistipuolue. Populistisen retoriikan voimistuessa myös kannatus on kasvanut. 

 

Viimeisin ylilyönti on vihreiden eduskuntaryhmän vetäjän maanpetosviesti Soinia kohtaan:

Viimeinen Suomessa teloitettu nainen - Martta Koskisen tarina

Viimeinen Suomessa teloitettu nainen - Martta Koskisen tarina

Lisälehdet kertomukseen

*

Martta Koskisen kuolema

Laulu

Kun kirjeen saimme vankilaan

- sen nuori tyttö kantoi povessaan -

jo nukkui mullan alla Martta,

laulu huulillaan.

 

Elvi Sinervo

 

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä