PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pandemia

Tappava hiivasieni- nyt ollaan #kusessa"

 Candida auris -hiivasieni on muuttunut resistentiksi eli vastustuskykyiseksi siihen käytettäville lääkkeille. Maailmalla on jo aikaisemmin levinneet esbl eri muodot, e- colista klebsiellaan. Nämä ovat Aasian maissa ja Afrikassa sekä matkustamisen ja maahanmuuttojen takia pysyviä tulokkaita myös Suomessa. THL;n sivuilta löytyy paljon informaatioita asioista, jos ne kiinnostaa tai erityisesti huolettaa.

Konevoimalla lämpimämpää - diabetestä pandemiana

Kolme asiaa – ylensyönti 1] , fyysisen liikkumisen vähäisyys ja ympäristömme vaikutteistamme kiihtyvä biosfäärimuutos 2] (osatekijänä il

Viruksien tuhoamistaistelu -johdetusti?

Huhutaan keksityn tuomiopäivän virus 1]. Ensinnäkin ei ole varmaa, että juuri ihminen laboratorioissaan olisi tällaisen oivalluksen saanut ja kehittänyt ”kaiken tappavan yksinkertaisen nanobotin”. Saattoi olla niin, että itse virus, prioni tai bakteeri edesauttoivat omaa pikaevoluutiota ja rakentuivat häijymmäksi kuin kemistit suunnittelivatkaan.

Ylivoimainen leikkuri -virukset

Virukset olivat täällä miltei ensimmäisinä. Virukset ovat nyt kaikkialla, ja niiden massa on ylivertaisesti suurempi kuin meidän ihmispopulaation. Virus on heikko, se kuolee lähes heti ilman otollista kasvualustaa. Ihminen on eräs viruksien kasvualusta. Mikä ohjaa viruksia, ja mikä tehtävä niillä on – luonto ei ole tarkoitukseton, vaan kaikilla on tehtävänsä, vai onko kaikki pelkkää puhdasta sattumaa?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä