PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ravintoloiden aukioloajat

Raflaava otsikko

ANNISKELURAVINTOLOIDEN AUKIOLOAJAT VAPAUTETTAVA

Ihan isoilla kirjaimilla kirjoitettuna että käy heti selväksi mitä ajan takaa. Siitä ei olisi kuin hyötyä. Ajatuksen vastustajat hokevat opeteltuja mantrojaan häiriökäyttäytymisestä, nakkikioski- ja taksijonoväkivallasta yms. Ne ovat täyttä puppua.

Kokemuksia vapaista aukioloajoista

Olen saanut kritiikkiä, jopa oman alamme sisältä, koskien kansalaisaloitetta ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamisesta. Osa ravintoloitsijoistakin, holhousvimmaisten virkamiesten ja päättäjien tavoin, näkisi mielellään kaikkien paikkojen sulkevan jatkossa klo 02 tai jopa jo klo 01. He perustelevat sitä mm. henkilöstökulujen säästöillä, tai sillä, että asiakkaat alkaisivat tulla aikaisemmin heidän paikkoihinsa. Jotkut jopa näkisivät sen kilpailuetuna "suurten" ketjujen omistamia yökerhoja vastaan.

Vaikuta vapauttavasti

Minulta kysytään usein, uskonko oikeasti, että poliitikot olisivat valmiina vapauttamaan ravintoloiden aukiolot, kuten Virossa, jos saisimme kansalaisaloitteeseen koskien ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamista tarvittavat 50 000 nimeä? Valitettavasti en usko, mutta tiedän sen varmistavan sen, ettei ravintoloita suljeta jatkossa uuden alkoholilain myötä, pahimmillaan useita tunteja aikaisemmin kuin nyt. Eikä ainakaan ilman kunnon keskustelua, kuten valmistelevat virkamiehet nyt ovat maalailleet.

Sosiaali- ja terveysministeriön hanke kieltää yöklubit

Sosiaali- ja terveysminiseriö suunnittelee yöklubien aukioloaikojen supistamista yhdellä tunnilla. Yöklubien myynnistä syntyy 80 prosenttia perjantai- ja lauantaiöinä klo 01-03.30 välisenä aikana. Jos siitä otetaan tunti pois, se merkitsee tuona aikana 40 prosentin myynnin laskua eli samaa kuin se, että yöklubit kiellettäisiin kokonaan.


Jo nykyistenkin aukioloaikojen puitteissa yöklubeilla menee huonosti. Maan suurin yöklubiketju 40-50 paikallaan on velkasaneerauksessa, pari muuta haki hiljattain velkasaneerausta ja moni on lopettanut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä