PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Satiiri

Kansan kahtiajako: kiusaajat ja kiusatut

Olen aiemminkin pöyhinyt suomalaisten maailmanmestaruutta kiusaamisen ”jalossa” lajissa ja esittänyt siihen myös historiallisia syitä, esim täällä. Kansan kahtiajakoja on monenlaisia, ja kiusaajatyyppien ja kiusattujen (sekä tietysti sivustakatsojien) jakolinja on niistä yksi vahvimmista. Kouluaikana saamme ”kasteen” tähän lajiin, ja jotkut meistä kehittyvät mestareiksi niin kiusaamisessa kuin siitä selviytymisessä. 

Parodia kuuluu sananvapauteen

Sananvapaus on länsimaisen liberaalidemokratian keskeisin arvo ja elinehto. Parlamentaariset prosessit ja niitä edeltävä julkinen keskustelu edellyttävät vapautta kertoa oma mielipiteensä. Vaikeista asioista ja ongelmista puhuminen ei ole helppoa, koska joku voi aina loukkaantua. Tähän sananvapautta tarvitaan. Emme voi mennä uhriutujien ja loukkaantujien ehdolla.

Oli Hölmölässä Pölhölä ja Pölhölässä hölmöt

Heräsin juuri rentoutuneena pitkiltä yöuniltani rankan työviikon päätteeksi. Keho ei tunnu vieläkään palautuneen edellisen viikon kävelyistä, koska työmatkani on 13 kilometriä. Onhan meillä täällä maalla nämä yhteiskäyttöautot, mutta kun naapurin Tarmolla sattui olemaan aamuvuoroviikko ja hänen työmatkansa on 36 kilometriä. Ymmärrettävästi hän sai auton käyttöönsä koko viikoksi. Tarmo on tunnollinen työntekijä, joka on valittu kertalleen työpaikkansa vuoden työntekijäksi. Nykyisin hänellä on töitä puunjalostusalalla harvakseltaan, valtion hakkuu- ja päästörajoituksista johtuen.

Uhkakuvista haavekuviin

Pelko on tehokas politiikan työväline. Me vihreät pelottelemme ilmastonmuutoksella, perussuomalaiset maahanmuutolla, Vasemmistoliittoa ahdistaa riistokapitalismi, Kokoomus pelkää valtionvelkaa ja Keskusta autiota kylänraittia. Demareille tuottavat painajaisia perustulo ja yleissitovuuden murtuminen.

Piikki heroiiniä, kiitos!

Alkoholin kieltolaki syveni kuvitteellisessa Suomessa 1961, kun alkoholi lisättiin YK:n listaan huumausaineista. Myynnin ja valmistuksen lisäksi myös alkoholin käyttö muuttui rangaistavaksi. Heroiini ja muut opiaatit ovat laillisia ja runsaassa käytössä.  

Agentti hakee aktiivisesti töitä

Heippa vaan siellä puolustusvoimissa, hybrisosaamiskeskuksessa, mediapoolissa ja miksei EU:ssakin.

 

Nyt kun olen jättänyt Vastavalkean toimituksen, ja olen taas vapaa työmarkkinoille, ajattelin ihan riskillä vetäistä tällaisen avoimen ja aktiivimallisen työhakemuksen.

Autoverotusta naulalla otsaan

Ministeri Anne Bernerin blogikirjoituksessaan nyt aloittama julkinen keskustelu teknisen seurannan käytöstä autojen käytön verotukseen on rohkea edistysaskel. Osa ajoneuvoliikenteelle suunnatuista veroistahan peritään nyt käytöstä riippumattomina maksuina, tavallaan tasaveroina, joten enemmän autoa käyttävät selviävät tältä osin suhteessa pienemmillä maksuilla, vaikka huristelisivat menemään kuinka kuopattomia ja kalliita teitä.

Satiirin jälkipyykki - Sanavapauden rajoilla Saksassa

Saksalainen satiirikko Jan Böhmermann on noussut maailman uutisiin Turkin poliittiseen johtajaan Erdoganiin kohdistuneen pilkkarunonsa takia. Erdogan loukkaantui  ja vaati Böhmermannia tilille, TV-kanava poisti runon sivuiltaan ja kansleri Merkel  kertoi päätöksestä saattaa asia syyttäjäviranomaisten käsiteltäväksi, mutta lupasi että vanhaa lainsäädäntöä vieraan valtion johtajan loukkaamisesta  tarkastetaan. Mitä jupakka tarkoittaa sananvapaudelle ja onko sillä poliittisia seuraamuksia?

Jopa viisi vuotta vankeutta

Jos muutkin tutut firmat käyttäisivät Anttilan mainostoimistoa?

Jos muutkin tutut suomalaiset käyttäisivät Anttilan mainostoimistoa

 

Pitikö tähän nyt tarttua vielä, vaikka koko kohu on jo ohi eikä tästä tule kuin korkeintaan vähän mielensäpahoittamista? 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä