PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuomari

Oikeuskansleri on kipeästi tuen, myös julkisen keskustelutuen, tarpeessa

J. K. Paasikiven käyttämää ilmaisua käyttäen uudella oikeuskanslerilla Tuomas Pöystillä on hirmuinen tilanne.

Hänen velvollisuutensa on asettaa seitsemän tuomaria syytteeseen tahallisesta, törkeästä virkarikoksesta.

Kyse on niin vakavasta teosta, että jos tuomiota annettaessa noudatetaan lakia, niin kaikki tuomarit saavat mitä ilmeisimmin vähintään ehdollista vankeutta ja lisäksi heidät pitää panna viralta.

Tuomareiden heikko osaaminen - onko se ongelma?

YLEn uutiset kertoi 14.8.2017, että käräjäoikeuksissa toimivien tuomareiden heikko ammattitaito ajaa yrityksiä ratkaisemaan riitojaan välimiesmenttelyssä. 

Uutisen mukaan, mikäli minä oikein(?) ymmärsin, vähäisen kokemuksen omaavat tuomarit tuomitsevat liian suuria rangaistuksia ja korvauksia. Onko asiasta syytä olla huolissaan?

Seitsemän virheellistä tuomiota

Korkein oikeun on purkanut seitsemän virheellistä  tuomiota joissa tekijä oli tuomittu vankeuteen tai yhdyskuntapalveluun. Tuomiovirheet tulivat ilmi oikeuskanslerin tarkastuksessa. Kertoo Savon Sanomat.

"Kaikissa puretuissa tuomioissa virheenä oli se, että tuomari oli tuominnut syytetylle rangaistuksia vanhentuneista teoista. Osa henkilöistä oli tuomittu samalla kertaa useista vanhentuneista rikoksista."

Korkeimman oikeuden tuomareiden järkyttävät sivutulojen määrät

Nyt on otsikoissa kansanedustajien ”sivutoimet” puhujina ja niistä saadut huomattavat palkkiot, siitä tuli tämän blogini aihe mieleen.

Huomattavasti vakavampi asia on Korkeimman oikeuden tuomareitten sivutulot, jotka ylittivät usealla virkatoimesta saadun palkan. Niin oli ainakin 90-luvulla, jolloin media nosti asian esille, mutta sen jälkeen on seurannut hiljaisuus. Onko tilanne sen jälkeen muuttunut vai media vaiennettu?

Tämän luulisi olevan uutinen Suomessakin? - Väitystuomioistuimet

Kansanedustajat töihin!

Eestissä harkitaan välitysklausuulin kieltämistä kuluttajien sopimuksissa. Eestissä on tullut ilmi, että esim. pikalainojen riidat on ratkaistu välitystuomioistuimissa, joissa tuomarina on toiminut lainanantajien myötäpuolet ja perintäfirmojen edustajat. Joten ymmärretävää on ollut, että velalliset ovat hävinneet oikeudenkäynnit.

Sokea tuomari - maailmat joiden ei kuulunut kohdata

Miksi pyöräilijöiden ja autoilijoiden välisiä onnettomuuksia sattuu vähemmän kaupungeissa, joissa pyöräilijöitä on enemmän? 

 

Monesti jääkiekkotuomarin pätevyyttä tehtäväänsä arvioidaan sen mukaan kuinka paljon heillä on pelejä takana. Mitä enemmän pelejä vihellettynä, sitä parempia he ovat tehtävässään. Olen samaa mieltä, tosin tietyin varauksin. Nämä varaukset johtuvat aivoistamme.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä